• Informacje na temat:

    przepisy na biszkopt

Artykuły na temat: przepisy na biszkopt
  • ...? Ciasto kruche wałkuje się na posypanej mąką stolnicy równomiernie od środka we wszystkich kierunkach. Grubość ciasta na spód powinna wynosić 5 mm. Blat biszkoptowy Do klasycznego ciasta biszkoptowego w ogóle nie używa się tłuszczu. Podstawowymi składnikami są: jajka, cukier i mąka. Powinny być użyte w proporcji 2:1:1 (waga produktów). Blat ptysiowy Przez 20 minut po upieczeniu spodu...

  • Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej

    ...niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek - można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.

  • Szybki zimowy obiad

    Sięgnij po sprawdzone przepisy na dania, które można błyskawicznie przygotować.

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.

  • Jabłko w roli głównej

    Lubisz szarlotki? Poznaj nasze nowe przepisy na pyszne ciasta z jabłkami.

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    ...zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą - dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone - przy ich użyciu nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są...

  • Co można wyczytać z etykiety produktu spożywczego?

    Obowiązujące przepisy prawa nakładają na producentów żywności wymóg przedstawiania konsumentom szeregu informacji o produkcie, tak by mieli możliwość dokonywania świadomych wyborów. Informacje(...) nazwa zwyczajowa nie istnieje, wtedy stosuje się nazwę opisową produktu (np. biszkopt kakaowy z kremem śmietankowym). Nazwa produktu nie może być zastąpiona nazwą marki czy nazwą wymyśloną. Dodatkowo...

  • Owocowo-lodowa terrina

    ...plastrów biszkoptu. 3. Przykryj to warstwą truskawek, jagód i malin. 4. Przykryj owoce lodami i zrób kolejną warstwę, aż do samej góry formy. 5. Delikatnie przyciśnij, żeby wypełnić wszystkie(...) bajecznie proste.  Zapraszamy do świątecznego stołu Jenny Morris i Rezy Mahammada. Oto przepisy na świąteczne i noworoczne przysmaki, wprost z "Bajecznej akademii kulinarnej".  "Bajeczna akademia...

  • Potrawy z żołędzi wracają do łask

    ...w tym kraju odnaleźć można przepisy na chleb wypiekany przed przybyciem Rzymian do Luzytanii, którą ostatecznie podbili w 139 r. przed Chrystusem. Niebawem też zaczęła zamierać konsumpcja(...), a także słodkich deserów na bazie cukru i jajek. Współcześnie w Hiszpanii i Portugalii jednym z najpopularniejszych produktów na bazie mąki żołędziowej są biszkopty. Oryginalne ciasteczka sprzedają...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...w biodra"! Jak zatem zachwycić gości, tak, aby później błagali nas o przepisy na ciastka i ciasteczka? Można przygotować jeden "gwóźdź programu" i koniecznie słodkie drobiazgi, które będą nie tylko kulinarną atrakcją, ale przez całą imprezę - dodatkowo - ozdobą stołu. Poniżej kilka pomysłów... Na biszkopt orzechowy będziemy potrzebować: 6 dużych jajek, tyle samo łyżek cukru pudru, szklankę pokrojonych...

Wideo na temat: przepisy na biszkopt
  • Kremy i polewy do tortów. Przepisy Anny Wróbel

    Cukiernik Anna Wróbel pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN" jak przygotować krem do tortu, nasączyć biszkopt i zblanszować czekoladę. Pokazała też torty własnej roboty w kształcie pająka i muchy.

  • Letnie ciasta Piotra Kucharskiego

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" letnie ciasta. Kucharz zdradził przepisy na: bezglutenowe ciasto z polenty z czereśniami, sernik z koziego sera z sezonowymi owocami oraz biszkopt w szklankach.

Dyskusje na temat: przepisy na biszkopt
  • Re: Biszkopt

    zgadzam się , ciasto czerwona pasja , w tym biszkopt jest wyśmienite, robiłam więc polecam http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/czerwona-pasja,21518

  • Re: Biszkopt ze śliwkami

    To nie jest biszkopt, a ciasto ucierane z masłem i proszkiem do pieczenia. Warto, aby osoba publikująca przepisy rozróżniała rodzaje ciast i wiedziała, o czym pisze. Pozdrawiam

  • Re: Biszkopt ...

    Tylko łyżkę, to jest dosłownie odrobina (!) i z całą pewnością mimo to jest to biszkopt :) ale jak ktoś traktuje określone przepisy jak dogmaty, to może nie dodać tej odrobiny i pewnie też się uda:) Ja robiłam ten przepis już nieraz i to "coś" w niczym nie ustępowało biszkoptowi bez tej kropli oliwy, a zawsze się udawało. Pozdrawiam również :)

  • Re: Najlepszy biszkopt

    co to za przepisy czy wogóle ktoś kto pisze ma o tym pojęcie

  • Re: biszkopt

    Czytam i czytam i nie mogę wyjść z podziwu ile przepisów na biszkopt tu sie podaje.Problem tylko w tym, że niektóre z nich są do luftu i nie dziwię się, jeśli takie przepisy stosujecie w Waszej kuchni - biszkopty nie udają się. Po pierwsze:PODSTAWĄ ROśNIĘCIA CIASTA BISZKOPTOWEGO JEST WTŁOCZONE POWIETRZE A NIE PROSZEK DO PIECZENIA!!!DO BISZKOPTU NIE DAJE SIĘ PROSZKU!!! Po drugie: jaki ocet??Po co

  • Re: Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    Najlepsze przepisy ma pani Weronika Domogrod.

  • Re: biszkopt

    ja mam wszystkie przepisy z proszkiem do pieczenia lub z octem i wcześniej mi wychodziły tylko jakiś miesiąc temu nie bardzo teraz nadrabiam ciastami kruchymi dzięki wszystkim za przepisy mam zamiar je po kolei wypróbować

  • Re: Tort kawowy

    Na zdjęciu jest biszkopt ciemny, a w składnikach i opisie nigdzie nie ma czego dodać aby był ciemny... ehhh. Po co takie przepisy dawać?

  • Idealny biszkopt

    Wspaniały biszkopt. Pulchny, delikatny i w ogóle: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/biszkopt,32500

  • Re: Diabelskie ciasto (Devil's Food Cake)

    Niekoniecznie to zależy jakiego rodzaju ciasto się robi. Są takie przepisy na ciasta ucierane że masz osobno suche składniki i osobno mokre które potem łączy się razem i to jest jeden z nich. Poza tym doświadczonemu cukiernikowi nie przeszkadza wydzielanie się glutenu i biszkopt i tak jest pulchny.