• Informacje na temat:

    przepis na spod tarty

Artykuły na temat: przepis na spod tarty
  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Nie wymaga długiego zagniatania, czasochłonnego wyrastania, czy wielkokrotnego wałkowania. A jednak często wzbudza postrach wśród gospodyń domowych. Wynika to z niestosowania się do kilku(...) 2:1. Najlepiej sprawdza się pełnotłuste masło. Należy uważać na wszelkie masłopodobne produkty, które w swoim składzie oprócz masła, mają jeszcze wodę. Sekretnym składnikiem wielu gospodyń domowych...

  • Tajniki idealnej tarty

    ...mascarpone, śmietany ubitej z cukrem pudrem i zapachem waniliowym. Wypróbuj inne nasze przepisy: Tarta grzybowa Trzy szybkie tarty Orzechowa tarta z sosem kiwi(...)Tarta ma wiele smaków. Możesz ją podać ze szpinakiem, porem, boczkiem czy kurczakiem. Pożywna, elegancka, sprawdzi się na imprezie i jako lunch. Ciasto o kruchym spodzie i słonej lub słodkiej...

  • Przepis na święta

    Pastele okrzyknięto przebojem wiosny. Ale Marta i Darek już wiele lat temu uwierzyli w dobrą moc delikatnych kolorów. Dlatego ich podwarszawski dom jest pełen rozbielonych fioletów, zieleni i różów. Do wielkanocnego śniadania gospodarze z trójką dzieci zasiądą w liliowym salonie. Biały obrus i zastawa to nawiązanie do tradycji. A różowe zające? Cóż, te umykają świątecznym regułom. Podobnie jak...

  • Pikantny sernik

    Bardzo oryginalny przepis na sernik.

  • Tarta parmezanowa z pieczonymi pomidorami i papryką

    Ta tarta to oda do moich ukochanych pieczonych pomidorów, które w sezonie goszczą u mnie niezmiennie od kilku lat. Aby przełamać ich smak, dorzuciłam do nich nieco pieczonej papryki, a całość zalałam sosem z ricotty. Skorupka z ciasta z dodatkiem parmezanu doda nutę umami, co sprawi, że trudno będzie się od tej tarty oderwać - pisze autorka przepisu Monika Walecka.

  • Quiche Lorraine

    Marta Grycan poleca przepis na pyszną tartę. Posmakuje każdemu!

  • Ciasta z jabłkami

    Polska słynie z tych owoców. Są świetną bazą dla wielu przepisów. A sezon na nie się właśnie rozpoczyna i jest bardzo długi. Zatem do dzieła.

  • I tarta Tatin z warzywami. Komentarze

    Przepis pochodzi ze znakomitej ksiazki "Warzywa" autorstwa Alain Passard, 3 gwiazdki w Michelin, prawdziwego papieza warzyw, kosztujacych fortune w jego...

  • To się przyda  przy pieczeniu tart

    ...wypieka i jest deli katnie chrupiące. Często mają ruchomy spód albo odpinane brzegi, co ułatwia wyjmowanie gotowej tarty. Dla osób, które cenią szybkość i od razu po upieczeniu chcą postawić ciasto na(...) blachy. Takie formy jednak nagrzewają się wolniej, dlatego tartę trzeba piec nieco dłużej. W przypadku miękkich form silikonowych do przygotowania tarty wybierz naczynie ze stelażem. Inaczej przy...

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ..., 1/2 pęczka bazylii, sól, pieprz, tarty parmezan. Odciąć szczypior, odłożyć, cebulę i czosnek oczyścić, posiekać drobno. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy od pomidorów, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić(...), delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać...