• Informacje na temat:

    przepis na ryz smażony

Artykuły na temat: przepis na ryz smażony
  • Ryż smażony z warzywami

    ...1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając do wody skórkę startą z cytryny. 2. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plasterki. Fasolkę oczyścić...

  • Ryż ze szpinakiem i sumakiem

    ...zmięknie, lecz pozostanie jędrny. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na 5 minut. Posyp z wierzchu dodatkowym sumakiem i podawaj na gorąco. Ten przepis pochodzi z książki: Hazana. Kuchnia wegetariańska...

  • Kleisty ryż owinięty w liście lotosu

    Przepis: Ching-He Huang...

  • Kotleciki ryżowe

    ...  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach. 2 cebule drobno posiekaj. Do miski włóż wystudzony ryż, dodaj cebulę, jajka, starty ser, suszone zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Wsyp bułkę tartą - tyle, by masa była zwarta. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw na około 10 min. Wilgotnymi...

  • Kotleciki serowo-warzywne

    ...1. Ryż gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu, studzimy. Obraną cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Umytą i osuszoną...

  • Risotto z całego kalafiora

    Trzeba być głąbem, żeby wyrzucić głąb z kalafiora. W poniższym przepisie najważniejszy przyrząd to tarka, przy pomocy której zetrzesz całego kalafiora. Tak przygotowany świetnie imituje ryż do risotto. Weganie z łatwością mogą zamienić tłuszcz oraz nabiał pochodzenia zwierzęcego na ich roślinne odpowiedniki. Nie bój się kombinować, na przykład zamień grzyby na coś, co akurat masz w lodówce - pisze...

  • Meksykański tort

    Przygotowanie: Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Fasolę opłucz pod bieżącą wodą. Pomidory sparz wrzątkiem, usuń skórkę, pokrój w kostkę. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Jeszcze ciepły wymieszaj z 1 szklanką przecieru pomidorowego (ewentualnie podgrzej, by ryż wchłonął przecier). Cebulę zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek...

  • Kurczak ze szpinakiem czosnkowym

    Przepis: Ching-He Huang...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera „Qmam kasze” – Maia Sobczak powraca z nową książką – „Przepisy na szczęście”. Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Już w księgarniach.