• Informacje na temat:

    przepis na pasztet drobiowy

Artykuły na temat: przepis na pasztet drobiowy
  • Dlaczego warto jeść mięso z kaczki?

    ...(danie z kuchni chińskiej) to numer pięć ze 100 najsłynniejszych przepisów świata. Zresztą Chińczycy szczególnie upodobali sobie to mięso, podaje się je we wszystkich restauracjach i barach. „Kaczka po(...) w formie galantyny (upieczona w całości z farszem z cielęciny, wątróbki, bułki, żółtek i ubitej na sztywno piany). Z kaczego mięsa można zrobić pasztet, a nawet rosół. 8. W 2006 roku Ministerstwo...

  • Jesienne gotowanie

    ...potrawy z kuchni włoskiej. Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety Nasza rodzima kuchnia proponuje mnóstwo przepisów na pyszne pasztety i pieczenie. Postanowiliśmy je zebrać i wydać w jednym zbiorze pt. "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety". Przekazujemy państwu prawie 200 przepisów na klasyczne pasztety, na pasztet drobiowy i wieprzowy, na pasztet...

  • ...naprędce jakiś przepis, bowiem nic nie mogłam odnaleźć na necie. A zatem: Ciasto na pierniki 2 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1 szklanka mąki razowej z pełnego przemiału 1/2 małego słoika(...).   I jeszcze na koniec pasztet. 1 kg mięsa z indyka, najlepiej z udźca 1 marchewka, 1 pietruszka 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule kurkuma, sól, pieprz, vegeta, maga, tymianek, zielona...

Dyskusje na temat: przepis na pasztet drobiowy
  • Re: napewno ktoś będzie wiedział

    http://smaker.pl/przepisy//przepis/drobiowy-pasztet,29348 ten wyglada pysznie

  • napewno ktoś będzie wiedział

    słuchajcie, jakiś czas temu widziałam tutaj przepis na taki gotowany pasztet drobiowy, nie pamietam jak się to nazywało ani czyj był to przepis, dodałam go do ulubionych ale go tam nie ma (to już zresztą nie pierwszy raz), jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o podanie linku, z góry dziękuję

  • Re: Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami

    Każdy ma swój przepis na pasztet, a skoro jest pracochłonny, to nie opłaca się go robić mało:) Zwykle robię pasztet z ok. 7 kg mięsa i po pełnej obróbce (przy czym część masy mieszam z suszonymi śliwkami, a część z suszoną żurawiną), kiedy masa jest gotowa do upieczenia wykładam foremki papierem do pieczenia, wkładam masę, szczelnie zawijam w folię i wkładam do zamrażarki. Jeden pasztet piekę