• Informacje na temat:

    przepis na chleb z czosnkiem

Artykuły na temat: przepis na chleb z czosnkiem
  • Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie

    To zupa, której nie widać na talerzu, bo jest zasypana kawałkami chleba, który szybko moknie i naturalnie zagęszcza zupę. Danie wygląda rustykalnie i jest bardzo sycące. Z racji objętości zupy serwuj ją w głębokich i szerokich naczyniach, choć ja najbardziej lubię ją jeść z najbliższymi z jednego garnka - pisze Jagna Niedzielska w książce "Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj...

  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • Świąteczne ciasto z nadzieniem

    Przepis proponuje Jenny.

  • Zupa cebulowa z tostami serowymi

    Przepis Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej.

  • Grzybowe chlebki z ziołami w puszce...

    ......podawane z serkiem kremowym z czosnkiem i dymką. Według Siby Mtongany.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

  • Daj szpinakowi szansę!

    Kojarzy ci się z burą papką z dzieciństwa? Spokojnie: możesz go odczarować! To tylko kwestia dobrego przepisu!

  • Pomidorowa sałatka z pianką z koziego sera

    Nie lubię za bardzo kombinować z pomidorami. Wiem, że doskonale smakują z ziołami, z czosnkiem, z cebulką i jako zupa krem. Wiem, że pasuje do nich kumin, imbir, limonka, chrzan i wódka (to połączenie bardzo doceniłby mój mąż) - pisze Deb Perelman, autorka książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!".

  • Krem z batatów z romesco

    Wszyscy roślinożercy dobrze wiedzą, jak wielką metamorfozę przechodzą pieczone warzywa. Dlatego poniższy przepis bazuje na wielkiej blasze pieczonych warzyw - z batatów przyrządzicie słodką zupę krem, a z pieczonych papryk, czosnku, pomidora i garści migdałów wspaniały kataloński sos romesco.

  • Wegańska zupa gulaszowa z kluskami

    Nigdy nie miałam problemu z przygotowaniem zup wyłącznie z jarzyn, bo odpowiednio potraktowane oddadzą tyle smaku, że nawet nie trzeba korzystać z bulionu. Zupa gulaszowa z poniższego przepisu zawiera mnóstwo jarzyn, a jej sekretnym składnikiem są... suszone pomidory. Zmiksowane z passatą sprawiają, że danie ma tak intensywny smak jak gotowany dwie doby sos pieczeniowy.