• Informacje na temat:

    proszek grzybowy

Artykuły na temat: proszek grzybowy
  • Kiedy nazbieram dużo grzybów, ogonków nie wyrzucam, tylko je suszę. Rozcieram w moździerzu lub mielę w młynku. Taki proszek przekładam do słoika, a zimą...

  • ...czosnku oraz soli morskiej. Aromatyczny grzybowy proszek Masz w domu suszone grzyby? Zrób z nich przyprawę, która znakomicie wzbogaci smak sosów i mięsnych dań. Grzyby zmiel na proszek w młynku...

  • Niedzielny obiad

    ...paseczki. Krem grzybowy Składniki na 6-8 porcji: 3 dag suszonych borowików, 75 dag pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 l bulionu warzywnego, 25 dag śmietany kremówki, 7,5 dag żółtego sera, 25(...)) przepołowić, usunąć pestki. Przygotować kruszonkę: do miseczki przesiać mąkę, dodać 1 torebkę cukru wanilinowego, 30 dag cukru, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cynamon i mielone migdały. Dołożyć...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Zaletą pieczarek jest nie tylko ich grzybowy aromat, ale też wartości odżywcze. Są źródłem witamin: C, D, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 oraz minerałów: wapnia, fosforu, potasu, żelaza, sodu i cynku. Zawierają też związki hamujące wzrost bakterii i wzmacniające odporność. W większości składają się z wody, więc gotowane lub duszone we własnym sosie (ale nie smażone na tłuszczu) są niskokaloryczne (22

  • Otulone ciastem

    ...pieprzem. Przestudź. Na środku ciasta połóż polędwiczkę, z boku rozłóż farsz grzybowy. Ciasto zwiń formując roladę. Końce ciasta zlep i podłóż pod spód. Roladę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(...) wrzeć dodaj po łyżeczce soli i cukru. Wrzuć groszek, gotuj 3 minuty na małym ogniu. Odcedź. Gdy wystygnie wymieszaj z usmażonym mięsem. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Dodaj do niej proszek do...

  • Grzybowe specjały

    Dania z dodatkiem leśnych grzybów to prawdziwy hit polskiej kuchni. Wykorzystaj nasze podpowiedzi i zaskocz rodzinę nowymi wariantami znanych smakołyków z grzybowym aromatem.