• Informacje na temat:

    polewa czekoladowa na ciasto

Artykuły na temat: polewa czekoladowa na ciasto
  • ...bezpośrednio nad pucharkiem z deserem lub ciastem. Ciasto o jednobarwnym wierzchu (murzynek, piernik, sernik) jeszcze piękniej przyozdobisz, jeśli przykryjesz je szablonem z papieru (najlepiej(...) talerzach lub na dnie czystej blachy do pieczenia. Odstaw w chłodne miejsce (ale nie do lodówki, bo czekolada stanie się matowa). Kiedy masa czekoladowa wystygnie i stwardnieje, delikatnie zeskrobuj ją...

  • Ciasto czekoladowe

    Pyszne ciasto po popołudniowej kawy.

  • Krajanka cytrynowa  w polewie czekoladowej

    .... 4. Placek cytrynowy oblej polewą z czekolady. Zrób widelcem ozdobne ukośne paski. Posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Gdy polewa zastygnie, pokrój ciasto na porcje. Zobacz również:(...) z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypuj do ucieranej masy. 2. Blachę o wym. 39x32 cm posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 15 -20

  • Niedzielne ciasto czekoladowe

    ...z resztą ciasta. Dodaj też posiekane orzechy i pokrojone jabłka. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200(...) wydrąż nasiona, miąższ pokrój w grubsze plasterki, skrop je 2 łyżkami soku z cytryny. Każdy  plasterek zanurz - do połowy -  w polewie czekoladowej. Odłóż do zastygnięcia. Wystudzone ciasto oblej...

  • Ciasto czekoladowo-kawowe

    ..., zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj łyżką. Formę do ciasta posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. 3. Przygotuj polewę. Czekoladę dodaj do śmietanki i roztop w kąpieli wodnej. Dodaj kawę rozpuszczoną w 1 łyżce gorącej wody. Wymieszaj. Ciasto udekoruj polewą i posyp posiekanym orzechami...

  • Ciasto czekoladowe

    ...wymieszaj łyżką. 2. Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Wstaw foremkę...

  • Czekoladowe ciasto z... buraków!

    ...czekolady i dodaj ją do masy. Zmiksuj wszystko mikserem.  6. Wyłóż formę papierem do pieczenia i wylej ciasto.  7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i wstaw ciasto na około 50 minut. Wbij patyczek i jeśli będzie suchy, wyjmij ciasto. Pozostaw do ostygnięcia.  8. Stop w rondelku resztę czekolady. Gdy nieco ostygnie, polej nią ciasto. Podawaj, gdy polewa dobrze zastygnie. 

  • Czekoladowy przysmak

    ...>>>Na kolejnej stronie dowiesz się, jak przygotować to czekoladowe ciasto

  • Kokosowe naleśniki z polewą

    ...20 g masła rozpuszczamy i studzimy. Do mleka dodajemy jaja, masło, miksujemy. Stopniowo wsypujemy mąkę, łyżeczkę cukru, szczyptę soli i miksujemy na gładkie ciasto.  Na patelni rozgrzewamy masło(...) ml śmietanki kremówki, studzimy, by polewa lekko zgęstniała.  Dobrze schłodzoną śmietankę przelewamy do zimnego garnka i ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder, miksujemy. Następnie...

  • Czekoladowa rozkosz

    ...gorzką czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Gdy polewa przestygnie i lekko zgęstnieje, posmaruj nią wystudzone ciasto. Mus czekoladowy(...)Duet śmietanowo-czekoladowy Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 7 jajek l 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki kakao, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 8 dag czekolady gorzkiej...

Wideo na temat: polewa czekoladowa na ciasto
Dyskusje na temat: polewa czekoladowa na ciasto
  • polewa czekoladowa

    czy do polewy czekoladowej na ciasto lepiej użyć mleka i sproszkowanego kakao czy np rozpuścić kilka tabliczek czekolady??

  • Re: Kremówka w polewie

    Przepis jest na polewe. Trzeba czekolade rozpuscic w niewielkiej ilosci smietany kremowki i powstanie fajna polewa czekoladowa. Tylko na jaki wymiar blaszki to ciasto?

  • Re: polewa czekoladowa

    Najlepsza do ciast jest polewa gotowa z Dr. Oetkera. Zanurza się torebkę we wrzątku na kilka minut i polewa ciasto, ładnie zastyga i jest bardzo dobra w smaku. Jest ich kilka rodzai m. in. biała, deserowa, mleczna. Ja zawsze ich używam do dekoracji moich ciast.

  • Re: Najlepszy przekładaniec

    znam to ciasto od ponad 20 lat jest pyszne ,u mnie pojawia sie kilka razy w roku koniecznie z polewa czekoladowa

  • Re: Polewa czekoladowa

    Robiłam ciasto z kremem grysikowym Joaguli, jest tam przepis na polewę z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Pierwszy raz taką robiłam i polecam. Jest bardzo dobra.

  • -

    -

    Moze to dziwne, lecz dla mnie slowo "slodycze" nierozerwalnie laczy sie z czekolada. Herbatniki z czekolada to slodycze, galaretki w czekoladzie, ciasto z polewa czekoladowa. Cukier to nie slodycz, choc slodki.

  • Re: Polewa czekoladowa

    energicznie ubijając trzepaczką. Polewa zaczyna szybko gęstnieć i od razu należy ją wylewać na ciasto, bo bardzo szybko zastyga. Pozdrawiam

  • Re: Polewa czekoladowa

    szklanki cukru, rozpuścić, zdjąć z ognia i gorąca polać ciasto.

  • Re: Polewa czekoladowa

    Moja zona robi polewe stale wg. jednego przepisu i zawsze sie udaje, 9 łyzek cukru 2-3 łyzki kakao ciemne 1/4 kostki masła 3-4 łyzki goracej wody składniki wymieszac ,zagotować ,gdy za gesta dodac odrobinę wody do rozpuszczenia cukru ,lekko przestudzoną wylewać na ciasto ,jest jej duzo i jest błyszcząca .

  • Pyszne ciasto

    POLEWA CZEKOLADOWA W rondlu rozpuścić „plantę” i dodać połamaną czekoladę. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Całość mieszamy. Kiedy upieczona babka wystygnie, polewamy ją polewą. Ubić pianę z białek