• Informacje na temat:

    podania

Artykuły na temat: podania
  • Piłeś? Nie pływaj, a tonącemu zamiast ręki podaj... gałąź

    ...musi być rzecz, którą możemy puścić, żeby osoba tonąca nie wciągnęła nas do wody, tak jak mogłoby to mieć miejsce w przypadku podania ręki" - mówi Michał Czernicki, rzecznik prasowy stołecznego WOPR...

  • Słonecznik: Zanim podasz antybiotyk

    Najczęściej pojawia się on: ból gardła. Potem dochodzą inne objawy katar, ból mięśni. Wszystkiemu towarzyszy gorączka lub stany podgorączkowe. Jak można ją pokonać w pierwszej fazie? Domowym sposobem jest napar ze słonecznika, który znacznie obniża temperaturę ciała.

  • Podaj łapę

    Dzieci jęczą: – Mamo, tato, my chcemy psa! – Dobrze, ale po świętach, remoncie, wakacjach, potem. No i jest potem. Odbieram telefon. – Jakiego pieska radzi pani dla dzieci? Zawsze odpowiadam: – Pluszowego.

  • Ananas: wybieramy owoc  i przygotowujemy go do podania

    Kusi nas wyjątkowym aromatem i wyglądem. Zobacz, jak łatwo go obrać i dekoracyjnie pokroić!

  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Na Instagramie znalazłyśmy taki oto sposób na podanie ciasteczek. Genialny! Dzisiaj wypróbujemy w domu.

  • Przeziębienie: Co podać dziecku zamiast silnych lekarstw?

    ​Kwasu acetylosalicylowego (główny składnikiem np. polopiryny i aspiryny) nie można podawać dzieciom do 12 roku życia. Istnieje bowiem ryzyko niebezpiecznych powikłań, jak zespół Rey’a, astma poaspirynowa, krwawienie przewodu pokarmowego. Co więc podać dziecku przy pierwszych objawach przeziębienia?

  • Szaszłyki owocowe, które o tej porze roku bardzo chętnie serwujemy gościom, pięknie wyglądają podane na plastikowym sitku, najlepiej w...

  • Gala Mistrzów Sportu: Co podano do jedzenia?

    W sobotni wieczór w Teatrze Polskim w Warszawie odbyła się Gala Mistrzów Sportu. Decyzją czytelników Przeglądu Sportowego" i telewidzów TVP główna nagroda trafiła do podwójnej mistrzyni olimpijskiej i rekordzistki świata w rzucie młotem Anity Włodarczyk.

  • Nawet najzwyklejsze danie można zamienić w kulinarny hit. I to nie zmieniając składników ani sposobu przyrządzania! Podpowiadamy, jak serwować potrawy, by zawsze wyglądały jak dzieło mistrza kuchni.

Zdjęcia na temat: podania
Wideo na temat: podania
  • Sorbet cytrynowy podany z bezą

    Ola Głębicka zaprezentowała jak efektownie podać musy owocowe. Miłośniczka kulinariów, do podania sorbetów, zamiast naczyń użyła połówek owoców. Na tak zaserwowane łakocie skusi się każdy miłośnik doskonałych smaków. (Źródło: TVP/x-news)

  • Sałatka owocowa w melonie podana z sorbetem

    Ola Głębicka zaprezentowała jak efektownie podać musy owocowe. Miłośniczka kulinariów, do podania sorbetów, zamiast naczyń użyła połówek owoców. Na tak zaserwowane łakocie skusi się każdy miłośnik doskonałych smaków. (Źródło: TVP/x-news)

  • Jak smażyć, ile czasu gotować i jak podać pulpety?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

Dyskusje na temat: podania