• Informacje na temat:

    placki tortilla

Artykuły na temat: placki tortilla
  • Tortilla z kurczakiem

    ...oraz cukier. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Mięso usmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Placki tortilli podgrzej krótko z obu stron na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Jeszcze ciepłe placki posmaruj sosem czosnkowym (1-2 łyżki). Ułóż sałatę, ciepłe mięso, paprykę, cebulę, pomidor oraz ogórek. Posmaruj pozostałym sosem. Zwiń i natychmiast podawaj. Zobacz także:

  • Pełnoziarnista tortilla

    ...na drugą stronę i czynność powtórzyć. Placki przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Podawać od razu lub jeść na zimno z dowolnymi dodatkami. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze...

  • Tortilla z hummusem

    ...z fasoli, wykładamy pomidorki, ogórek, sałatę i zwijamy. Placki spinamy drewnianymi szpatułkami i od razu podajemy.

  • Grillowana tortilla z kurczakiem

    Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz go przyprawą Knorr, aby nadać mu charakterystyczny smak gyrosa, i skrop 2 łyżkami oliwy. Paprykę umyj, cebulę obierz, oba warzywa pokrój w paski. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej mięso oraz warzywa. Następnie odstaw na 5 minut, by nadzienie ostygło. Po tym czasie wymieszaj farsz z serem. Nadzienie nałóż na placki...

  • Tortilla z łososiem

    Zdrowa i smaczna przekąska.

  • Tortille - meksykańskie naleśniki

    ...rozwałkuj. Cienkie placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy tortilla wypełni się pęcherzami powietrza i pokryje brązowymi plamkami, należy przewrócić ją na drugą stronę i smażyć 30 sekund(...), chili, słodką paprykę, zioła prowansalskie oraz koncentrat pomidorowy. Pędzelkiem posmaruj chipsy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż chipsy się zarumienią. Tortilla z kurczakiem i papryką...

  • Poranna tortilla z guacamole z bobu i salsą pomidorową

    ...wędzoną papryką, solą i pieprzem. W międzyczasie na drugiej patelni opiecz placki tortilli. Następnie na każdym placku rozsmaruj porcję guacamole, ułóż usmażone jajko i całość przykryj salsą. Zwiń...

  • Zapiekane tortille z kurczakiem

    .... Tortille podgrzać na suchej patelni. Rozłożyć na nich nadzienie z kurczakiem. Placki zwinąć w rulony, ułożyć w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem. Polać pozostałym sosem. Wstawić do piekarnika...

  • Tortille omletowe z guacamole

    Propozycja na śniadanie.

  • Łatwo i tanio: Tortille z kurczakiem

    ...rozpuści. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Połowę sosu dodaj do kurczaka i warzyw, wymieszaj.  Placki tortilli podsmaż na suchej, rozgrzanej patelni. Rozłóż na nich farsz...

Wideo na temat: placki tortilla
  • Śniadania świata

    Marta Greber na co dzień prowadzi bloga kulinarnego "Co Dziś Zjem Na Śniadanie?". W kuchni "Dzień Dobry TVN" Greber przygotowała swoje propozycje śniadań z różnych stron świata. Blogerka przyrządziła m.in. banany zapiekane w kakaowym cieście z odrobiną cynamonu, ziołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem, placek po niderlandzku czy tortillę de patatas.

Dyskusje na temat: placki tortilla
  • Tortilla

    Witam, szukam sprawdzonego przepisu na te cieniutkie placki do tortilli, nie chce żadnych grubych chlebków itp. chce to ładnie zawinąć. Jeśli ktoś ma sprawdzony przepis proszę o pomoc, będe bardzo wdzięczny !

  • Re: Tortilla

    tortilla to ogolnie placek - moze byc meksykanski, hiszpanski, francuski (omlet), nalesniki raczej okresla sie z francuska cerpes, a nasze poczciwe placki ziemniaczane w miejscu gdzie mieszkam hiszpanscy sasiedzi nazywaja tortilla polaca ;) i wcinaja az im sie uszy trzesa.

  • Re: TORTILLA!

    Ciasto na pizzę robi się na drożdżach, a samą pizzę - piecze w piekarniku. Tortilla meksykańska natomiast to rodzaj naleśnika, grubszego i bardziej zwartego niż zwykły, często z dodatkiem mąki kukurydzianej. Ciasto na tortillę rozwałkowuje się na cienkie placki, a następnie podpieka na suchej patelni. Nie jest łatwo zrobić dobrą tortillę, dlatego większość osób kupuje gotowe w sklepie :) w taką

  • Re: Tortilla po meksykańsku

    poczytajcie ile syfu maja gotowe placki nie dajcie tego rodzinie

  • Re: TORTILLA!

    Placki wystarczy podgrzać przez kilka sekund na patelni (bez tłuszczu!) lub w mikrofali. Tylko uważaj, by nie trzymać za długo, bo stwardnieją i będzie ciężko je zawinąć (połamią się). Tortille je się tylko na ciepło.

  • Re: Śniadanie zjedz królewskie!

    Przedewszytkim w Meksyku nie je sie chleba, do omletow ktore nie sa bardzo popularne , podaje sie jako odpowiednik pieczywa w Polsce cieple placki tortilla z maki kukurydzdzianej lub Podawane sa one do wiekszosci dań , I Meksykanie czesto kłada taki placer na dłoń i druga dłonia przesuwaja po Jim rolujac go , I jest gotowy do kedzenia z potrawa.

  • Re: Tortilla

    Witam!Ja te gotowe placki podgrzewam na suchej patelni z obu stron i calosc mi sie pieknie zawija,moze i ty tak sprubój.

  • Re: Bez glutenu: Moda czy zdrowie?

    robić placki al'a tortilla z zastrzeżeniem że musi być zaznaczone że jest bez glutenu tj nie jest nim zanieczyszczona..Można też mieszać mąki ryżową z kukurydzianą amarantusową itd.Z tym samym

  • Re: TORTILLA!

    No to ja mam pytanie - ostatnio w hipermarkecie stała dziweczyna na promocji z plackami tortilii. Zawsze omijałam te placki w sklepi łukiem, bo myślę, że trzeba je jakoś specjalnie przygotować (na parze czy jakoś tak jak w barach fast food). Zapytałam o to tą dziewczynę z promocji, a ona powoedziała, że można je jeść od razu, bez przyotowania. Ale czy to nie będzie czasem ciężko strawne?

  • Re: Jak nie marnować jedzenia

    nie zajadam - zamiast tardycyjnaego chleba wolę sobie zrobić proste placki gryczane ala tortilla albo bezgutenowe naleśniki. Zamiast chleba i bułek raz na jakiś czas piekę sobie podobny chlebek