• Informacje na temat:

    pierozki z ciasta francuskiego

Artykuły na temat: pierozki z ciasta francuskiego
  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ..., jest to kółko lub kwadrat z ciasta, którego bok nie powinien przekraczać 5 centymetrów. Ciasto robi się z mąki i wody, rozwałkowuje i kraje. W każdy kwadrat lub kółko wkłada się farsz złożony z mięsa, kapusty, grzybów, co kto woli. Brzegi ciasta zagina się tak, żeby można je było szczelnie zlepić. Na koniec taką właściwie paczuszkę z ciasta wrzuca się do gotującej wody i gotuje, zależnie od farszu...

  • Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

    Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min...

  • Królowa roszponka

    ...roszponkę, truskawki, winogrona, ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem, a przed podaniem posyp danie chrupiącym boczkiem.  Pierożki z roszponką  Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego...

  • ...z roszponką. Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego. Kolejny krok to pokrojenie go na kwadraty o boku ok. 7 cm. Na patelni rozpuść masło klarowane, dodaj umytą i przebraną roszponkę i chwilę smaż...

  • Jak zorganizować filmowy wieczór? Przekąski, gadżety, aranżacja

    Wieczór we dwoje przed telewizorem, rodzinny seans filmowy czy maraton ulubionego serialu w gronie znajomych? Nie mamy wątpliwości, że wszystkie te okazje wymagają wyjątkowej oprawy! Podpowiemy Ci, jak zrobić najlepsze domowe kino. Wyreżyseruj swój własny filmowy wieczór. Zorganizuj przekąski, rekwizyty i wystrój. Do dzieła!

  • Sezon na zupy 2015 – krem z groszku n°1 i Menu na ten tydzień

    Zupy, zupy, gorące, sycące, dodające ciepła i przynoszące komfort po ciężkim dniu pracy. We Francji zup je się z zasady mało. Właściwie tylko w okresie...

  • Jesienne tortellinis z dynią według Soni Ezgulian

    ...maszynki do wałkowania ciast… bo wałkiem nie udawało mi się rozwałkować tak cieniutko ciasta jakbym chciała. Postaram się o to następnym razem.   A tortellinis robi się dość szybko bo 5 minut zagniatamy...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując(...) i ciasta. Udekorowane owocami i świeżymi kwiatami nie ustępują wizualnie tradycyjnym wypiekom." Wbrew obiegowej opinii, wegańskie wesela nie są żadną nowością - przynajmniej na Zachodzie. Wiele...

  • ...– na przykład orzechowo-bakaliowym, ciastkeczka wycinane z płatów (i ozdobić je gotowym lukrem oraz cukrowymi perełkami). Na słono przyrządzimy z ciasta np. paszteciki do barszczu, a nawet pierożki...

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    Urozmaicenie tradycyjnie polskiego menu na weselu na pewno zaskoczy twoich gości. Żeby jednak zamiast szoku przeżyli miłą niespodziankę, do zmiany utartych zwyczajów trzeba się dobrze przygotować.

Dyskusje na temat: pierozki z ciasta francuskiego
  • Re: Szpinakowe cuda

    ja tez tak przygotowywuje szpinak ,ale musze wyprobowac Twoj przepis na pieczone pierozki z francuskiego ciasta

  • Re: Szpinakowe cuda

    wtedy zolty ser. Tak przygotowany jest doskonaly do nalesnikow czy pierogow ale wtedy mieszam go z serem. Mozna tez upiec pierozki z ciasta francuskiego i podac na cieplo do barszczyku czerwonego. Pycha