• Informacje na temat:

    pierogi z serem

Artykuły na temat: pierogi z serem
  • Pierogi z serem

    .... Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

  • Pierogi z kaszą i serem

    Przygotowanie: Z mąki, jaja, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto na pierogi. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na pół godziny....

  • Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

    Pierogi to jedno z najbardziej charakterystycznych polskich dań. Zrobienie ich jak trzeba, z falbankowym brzegiem, wymaga pewnej zręczności. Pamiętam, jak moja babcia Ziuta upominała mnie, żebym dociskała mocniej krawędzie podczas zaklejania pierogów. Zwykle bałam się, że docisnę za mocno, więc zawsze poprawiała je po mnie, żeby były porządnie sklejone. Te kolorowe pierogi to mój własny pomysł...

  • Pierogi z białym serem i wiśniami

    Składniki 6 łyżek masła, 25 dag półtłustego sera białego, 2 łyżki śmietany, 2 jajka, 45 dag mąki, 15 dag wiśni Przygotowanie Wiśnie wydryluj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem(...) każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź. Pierogi podawaj posypane wiśniami.

  • Pierogi z buraczkami

    Buraczki obierz i drobno posiekaj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną oraz świeżym oregano. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj. Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka. Dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto, dolewając stopniowo sok z buraków. Cienko je rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż masę buraczaną i zlep pierogi...

  • Leniwe pierogi z bułką tartą

    ...1. Ser przepuścić przez maszynkę do mięsa (jak ktoś lubi grudki, może tylko rozdrobnić go widelcem). Białka oddzielić od żółtek. Ser dokładnie wyrobić z żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem. Dodać mąkę, wymieszać, ciasto powinno być pulchne, niezbyt zbite.  2. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, uformować średniej grubości wałek. Pokroić...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    Z indykiem.

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties(...) każdego pieroga, dzięki czemu będzie mógł wydostać się z nich nadmiar pary. Posmaruj pozostałym jajkiem. Wreszcie rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz przez 20 minut, aż pierogi będą złote. Po tym...

  • Pierogi lwowskie

    Posyp skwarkami i cebulą by pięknie prezentowały się na talerzu.

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

Wideo na temat: pierogi z serem
  • Masło orzechowe i kolorowe pierogi Katarzyny Bosackiej

    przygotować w domu? Postanowiła to sprawdzić Katarzyna Bosacka z "Dzień Dobry TVN". Dziennikarka w kuchni programu przygotowała także kolorowe pierogi. Na stole pojawiły się: zielone pierogi ruskie, pierogi żółte ze śliwką i grzybami, pierogi czerwone z kozim serem i rozmarynem oraz pierogi.

  • Polska kuchnia w wykonaniu Katarzyny Bosackiej

    Katarzyna Bosacka przygotowała w "Dzień Dobry TVN" klasyczne dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Na stole pojawił się śledź w mrożonych, cytrynowych łódkach, krem z buraków z porto, pierś kaczki w miodzie pitnym z pietruszkowymi kopytkami oraz pierogi czekoladowe z serem, jabłkiem i białą czekoladą na deser. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Jakie dania można przygotować z różnych rodzajów kaszy?

    Blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaprezentowała ciekawe dania z różnymi rodzajami kaszy: risotto z kaszy z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliową kaszą manną z jabłkami, paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną oraz pudding z kaszy manny i czekolady. - Kasza może być pyszna, zdrowa, szybka do przyrządzenia, lubią ją dzieci i dorośli, może być na słodko i na wytrawnie

Dyskusje na temat: pierogi z serem
  • Re: Ulubione danie?

    jak dla mnie pierogi, pod różna postacią ale najbardziej z dobrym mięsem (może być np. dziczyzna) lub z soczewicą. Mam w mieście pierog ranie zamojską i często tam jadam, często też sama lepie pierożki:)drugie ulubione danie to makaron i tu najbardziej lubie ze szpinakiem i serem blue albo carbonare

  • Re: Pierogi z kaszą i serem

    Na stronie głównej tytuł: "Nietypowe pierogi"!!! Dokładne potwierdzenie gimbusowości Interii. Jakie nietypowe dzieciarnio??? Takie pierogi z serem i kaszą znane są i lubiane od pokoleń.

  • Re: Pierogi

    Lenams jeszcze taka rada ode mnie,nie wiem z jakim farszem będą Twoje pierogi.Więc farszu na ruskie pierogi NIE należy mielić przez maszynkę.Poza tym ruskie pierogi jak i z samym serem można polać ...........śmietaną!! Życzę powodzenia i smacznego.Pozdrawiam

  • Re: Pierogi lwowskie

    pierogi z kaszą i serem to regionalne pierogi lubelskie a nie lwowskie

  • Re: Z czym pierogi?

    a ja wczoraj jadłam pierogi mojej mamy z kaszy gryczanej z serem i odrobiną smażonej cebulki. Rewelacja.

  • Re: Pierogi z kaszą i serem

    Pierogi ruskie https://youtu.be/JAzUJxjTFdE

  • Re: Pierogi leniwe

    Jakub , każdy robi inaczej, ja akurat tak. Kopytka na pewno nie robi się z serem. Dla mnie też wiele metod na robienie tego czy innego jest dziwne, ale to rzecz regionu, gustu , smaku i tradycji wyniesionych z domu . A dla wyluzowania , u nas na kopytka mówi się szagówki :)))

  • Re: Pierogi z kaszą i serem

    Kto robi takie denne mieszanie ser i kasza gryczana .Kasza na farsz do pierogów powinna być duszona na smalcu bez żadnych dodatków , ale skąd dziś znaleźć smakosza to tylko snoby modowe.

  • Re: PIEROGI! Jakie najlepsze?

    Pierożki z mąki razowej z serem pleśniowym lub szpinakiem.

  • Re: Pierogi z serem

    Pierogi gotowane ,a na zdjęciu pieczone.