• Informacje na temat:

    pierogi z miesem mielonym

Artykuły na temat: pierogi z miesem mielonym
  • Pierogi z kapustą i mięsem

    ...powierzchnię. Pierogi podaj posypane boczkiem.

  • Pierogi z kapustą i mięsem

    ...na powierzchnię. Pierogi podaj posypane boczkiem. Zobacz także:

  • Manti -   tureckie pierogi

    Przygotowanie: W misce umieścić mąkę, jajko, pół łyżeczki soli i 1/8 litra wody i wyrobić na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • To niepozorne ziarenko docenili już starożytni. Ulubienica wegetarian, bogata w białko, z powodzeniem zastępuje mięso. I świetnie smakuje!

  • Pieróg obfitości

    .... Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrawaj krążki, nakładaj farsz i zlepiaj. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek. Gdy ostygną, odsmaż na oleju. Możesz też smażyć je w głębokim tłuszczu. Wtedy osącz każdy(...) tymiankiem, solą i pieprzem, dodaj siekaną kolendrę. Wlej śmietanę, wymieszaj. Sos podawaj osobno. Pierogi z gryką i grzybami Składniki na 5 porcji (20-25) sztuk: 35 dag mąki, 2 jajka, 5 dag...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...pierogi mogą się rwać podczas lepienia lub rozpadać w gotowaniu. Z ciasta wykrawaj spore krążki. Na każdy nakładaj po porcji farszu botwinowego, a następnie starannie zlepiaj brzegi. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek, wyjmuj od razu po ich wypłynięciu na powierzchnię i starannie osączaj łyżką cedzakową. Ugotowane i osączone pierogi układaj od razu w żaroodpornym naczyniu. Polej je stopionym...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Kuchnia turecka

    Proste potrawy i intensywne smaki - kuchnia turecka jest niezwykle bogata, łączy w sobie wpływy z ogromnego terytorium Imperium Osmańskiego. Ale wiele tureckich dań wygląda znajomo... Poznajmy tureckie mielone, pierogi, pizzę i turecką jajecznicę.

Dyskusje na temat: pierogi z miesem mielonym
  • pierogi z miesem mielonym

    hej szukam przepisu na pierogi z mielonym miesem wieprzowym ;) dziekuje i pozdrawiam.

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Możesz zrobić pierogi z surowym mięsem mielonym, oczywiście odpowiednio wg smaku doprawionym, np.tak jak na kotlety, ale gotować trzeba takie pierogi dłużej, około 8 minut od zagotowania. W smaku są bardzo ciekawe, zupełnie inne niż z gotowanym mięsem. Tak się robi /mniej więcej/ rosyjskie pielmienie.

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    A to mięso takie jak na kotlety? Zawsze myślałam, że pierogi z mięsem robi się z płuc...

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    . Moj maz lubi z miesem pierogi,ja wole wszystkie inne:) Pozdrawiam!I zycze powodzenia w eksperymencie!

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Z pewnością mięso zmielone maszynką trzeba podsmażyć z cebulką i ulubionymi przyprawami,można dodać ulubione zioła i takim wystudzonym farszem nadziewać pierogi!

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Moje wrażenia są takie,że farsz z mięsa podsmażonego rozsypywal mi się w trakcie klejenia pierogów. Masa z mięsa surowego była za to bardziej kompaktowa w trakcie "produkcji".Próbowałyście przepisu na pielmieni -co prawda z surowego mięsa mieszanego..? Mi wychodziły całkiem smaczne. http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/pierogi/pielmienie-(przepis-z-komentarzem).html

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    szczerze to ja nie lubie jednego rodzaju pierogów- z mięsem. nigdy nie robiłam i nie znam przepisu.ale powodzenia!może jak będzie jakś ciekawy przepis to sie przkonam. To tak jak ja ....nie trawie pierogów z mięsem,a z kapustą mogę jeść kilka razy w tygodniu... :)

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    szczerze to ja nie lubie jednego rodzaju pierogów- z mięsem. nigdy nie robiłam i nie znam przepisu.ale powodzenia!może jak będzie jakś ciekawy przepis to sie przkonam.

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    Myszko, ja robię identyczny farsz jak do pyz z mięsem. Polecam

  • Re: pierogi z miesem mielonym

    mam mieso zmielone na maszynce ale surowe i niewiem czy zrobic farsz smazony czy jakis inny??? nie mam koncepcji wiec prosze o podpowiedzi;)