• Informacje na temat:

    pieczony ser

Artykuły na temat: pieczony ser
  • Camembert pieczony z bakaliami

    ...1. Wyciągnij ser z drewnianego opakowania, odwiń z folii i włóż z powrotem do opakowania. Łyżką delikatnie zeskrob z wierzchu charakterystyczną pleśniową skórę. Posyp dwiema łyżkami bakalii. Całość owiń delikatnie folią aluminiową tak, aby stworzyć rodzaj papilotka. Góra ma być przykryta, żeby bakalie się nie spaliły. 2. Piecz w rozgrzanym do 200°C piekarniku ok. 10-12 minut. Po wyciągnięciu...

  • Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filo

    Składniki: 125 g sera brie (lub camembert) 8 szt. Orzechów laskowych, prażonych Łyżka miodu Arkusz ciasta filo 10 g masła   Pokrój ser,. Posiekaj orzechy. Rozłóż ciasto i posmaruj je olejem. Na środku umieść ser, dodaj miód i orzechy. Zawiń ciasto. Piecz 6-8 minut w temp. 200 st. C.  

  • Pieczeń z pomidorami i serem

    ...naczynia żaroodpornego przekładamy masę mięsną łącznie z sosem, wyrównujemy. Na wierzchu układamy fasolkę szparagową i całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 40 minut w 180ºC. Pieczeń...

  • Ziemniaki pieczone

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie wyszoruj szczoteczką. Zalej osoloną wodą i gotuj przez około 15 minut. Odcedź i przestudź. Przekrój każdego na pół, wydrąż nieco miąższu i rozgnieć go widelcem. Wydrążone ziemniaki posyp solą i pieprzem oraz skrop oliwą. Piecz przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Boczek pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek opłucz, osusz i posiekaj. Ser zetrzyj...

  • ​Pieczony camembert z jabłkiem

    ...camemberta i ją odrzuć. Na wierzchu sera ułóż kawałki jabłka. Ser zapiekaj w piekarniku w 120 stopniach do momentu, aż się zrumieni i zacznie bulgotać. Wlej na patelnię miód i wodę. Dorzuć tymianek(...). Poczekaj, aż truskawki zaczną się rozpuszczać i dolej sok z granatów. Gotuj, aż truskawki staną się pulpą, a sos zgęstnieje. Na koniec dodaj porwane liście bazylii. Ser podawaj z sałatką ze szpinaku, sałaty...

  • Pieczone z gulaszem

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz, umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą. Masło rozpuść w rondelku. Na dno żaroodpornego naczynia wylej gulasz. Na nim rozłóż plastry ziemniaków, układając je pionowo. Wierzch posyp startym serem i polej masłem. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180°C. Zobacz także:

  • Drożdżowe pieczone pierożki

    ...z mięsem, pieczarkami, kukurydzą oraz papryką. Dopraw solą i pieprzem.  Wyrośnięte ciasto podziel na 5 części. Każdą rozwałkuj na koło. Posmaruj keczupem, rozłóż farsz i posyp serem. Złóż na pół, mocno...

  • Wyśmienity sernik... bez sera

    Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 min. 2. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo(...)°C. Wystudź w zamkniętym piekarniku (ok. 3 godz.). Rada: Wierzch sernika można oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą z białej lub ciemnej czekolady. Zobacz także:

  • Pieczone warzywa z wędzonką

    W tej potrawie sprawdzą się różne rodzaje warzyw: cukinia, brokuł, kalafior, seler naciowy. Zapiekankę można posypać żółtym serem.

  • Szaszłyki z cukinii i sera

    Przygotowanie: Cukinie umyj i osusz. Nie obierając ze skórki pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ser pokrój w grube słupki. Z cytryny wyciśnij sok. Do...

Wideo na temat: pieczony ser
Dyskusje na temat: pieczony ser
  •  Re:  Pomysl na piatek

    polecam Ci danie jakiemu dała tytuł -zamiast ziemniaków . Znajdziesz je w moich przepisach. , Do niego mozesz podać prażony ser czyli zółty ser pieczony w panierce jak do schabowych (najlepszy jest gołda)

  • Re: Sernik z jabłkami

    a gdzie jest jakas maka,bo to wychodzi pieczony ser z jablkami

  • Re: JAk robicie baklazana?

    Sposobow na baklazana jest mnostwo, chociazby wlasnie nadziewany lub pieczony w formie np. zapiekanki z roznymi dodatkami jak np pomidorki, ser zolty cebulka itp. Podobno mozna go nawet marynowac Ja tego nie robilam i nie jadlam w takiej formie , ale ogolnie jest to pyszne warzywo wiec pewnie i marynowany jest smaczny. Robilam kiedys placki z baklazana takie jak z cukinii wyszly pyszne, wiec

  • Re: Sernik z wiśniami

    prawdziwy sernik musi mieć spód, bez niego to zwykły pieczony ser i nie nazwałbym tego sernikien

  • Re: Halogen Oven przepisy.

    świeżo upieczone. GRZANKI /TOSTY/ Z SEREM 8 kromek bułki paryskiej, masło, 100g tartego sera NALEŚNIKI Z SZYNKĄ(porcja na 8 osób) 8 naleśników, 4 plasterki szynki, 15 dag sera żółtego, pół papryki czerwonej świeżej lub 2-3 kiszone ogórki, 3 średnie pieczarki, pieprz ziołowy i sól Szynkę i paprykę lub ogórki pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na oliwie. Ser

  • Re: Puszysty sernik

    wszystkie potrawy wyrzucicie. Ilość czekolady = ilości sera a ilość jajek wagowo większa od sera - to wszystko spowoduje, że to ,, przygniecie" ser i zamiast pulchnego sernika otrzymacie zbity gniot. Ilość 16 dkg serka to ilość na serniczek pieczony w w 3-4 foremkach na mufiny a nie na blaszkę. Tu zawsze pokazują zdjęcia z innych potraw. Pewnie za tydzień podadzą przepis na babeczki i pokażą zdjęcie

  • Re: Ziemniaki z boczkiem

    chyba ten przepis nie ma szans wyjść, ziemniak w ten sposób pieczony będzie suchy na zewnątrz a w środku surowy. chyba lepiej przykryć go folią do pieczenia, a pod koniec położyć ten boczek, a na samy końcu ser bo z sera będzie suchy wiórek..no i jeszcze sól jak ktoś używa

  • Re: Łuszczyca: Wstydliwa choroba ciała i duszy

    Jak nie masz o czymś pojęcia to się nie wypowiadaj. Zachorowałam kilkanaście lat temu mając 19 lat. Mieszkam na wsi, a wtedy mieszkałam z rodziną u babci, która ma małe gospodarstwo. Wszystko jedliśmy z ekologicznych upraw to co się akurat hodowało: własne warzywa, mleko, kurczaki, jaja, masło, ser biały, kapusta kiszona, chleb pieczony w domu itp. Po prostu biedni wtedy byliśmy i jadło się to co

  • Re: Pieczony boczek po irlandzku

    To ma tyle wspólnego z Irlandią co te pół szklanki sidera (piwo z jabłek) . Zwykły boczek nadziewany , ale nazwa chwyta ?

  • Re: Jak sie w domu robi ser.... pecorino i ricotta

    No i przypomniało mi się jak byłem mały i u dziadków robiło się twaróg, masło, chleb pieczony na węglu, mięso w wedzarce albo takie suszone, ech to były czasy... Takie wiejskie klimaty mam. Serdecznosci :)))