• Informacje na temat:

    pieczen wolowa

Artykuły na temat: pieczen wolowa
  • Pieczeń wołowa

    ...angielskie, liście laurowe, pieprz i tymianek. Przykryć, dusić 60-70 minut. Miękkie mięso wyjąć, trzymać w cieple. Z reszty oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do sosu z pieczenia i zagotować. Zobacz...

  • Pikantna pieczeń wołowa

    Pyszne mięso w domowej marynacie.

  • Gulasz wołowy

    Wołowinę umyj, dokładnie osusz i pokrój w paski lub dużą kostkę. Mięso oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Cebule obierz z łupin, posiekaj drobno....

  • Sposób na kruchą i soczystą pieczeń

    Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i pieczemy dalej przez godzinę. Kawałek mięsa o wadze 1,5 kg pieczemy około 90 minut. Warto pod brytfankę z pieczenią wsunąć do piekarnika drugie naczynie z gorącą wodą. Można też w trakcie pieczenia skrapiać mięso wodą lub rosołem (ważne, aby płyny były gorące, bo wtedy nie ochładzają pieczeni) i wytwarzającym się sosem. Inny sposób to...

  • ...czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i pieczemy dalej przez godzinę. Kawałek mięsa o wadze 1,5 kg pieczemy około 90 minut. Warto pod brytfankę z pieczenią wsunąć do piekarnika drugie naczynie z gorącą wodą. Można też w trakcie pieczenia skrapiać mięso wodą lub rosołem (ważne, aby płyny były gorące, bo wtedy nie ochładzają pieczeni) i wytwarzającym się sosem. Inny sposób to podlanie mięsa na...

  • Pieczen wolowa mojej mamy

    ...°C okolo  2 h, podlewajac od czasu do czasu rosolem. 30 minut przed koncem pieczenia dodac pokrojone i obrane ze skorki papryki. Dusic dalej. Na koniec mieso wyjac, zawinac w 2 warstwy aluminimu - to je zmiekcza... stosuje do wiekszosci pieczeni ten zabieg, sos przecedzic. Zlac do garnuszka zagescic lyzka maki rozbeltana ze smietana. Podawac... ja podalam z papryka i z ziemniakmi sauté

  • Pieczen wolowa nieco po diabelsku

    ...lub bardziej ostrymi papryczkami. Na 6 porcji 30 minut przygotowania 30 minut marynowania 30 minut pieczenia   800 g dobrej wolowiny uformowanej jak na pieczen Sok(...) i 2 lyzek cukru. Calosc pokryc kawaleczkami masla. Piec w bardzo goracym piekarniku 210°C okolo 30 minut na mieciutka soczysta pieczen. Wyjac mieso z piekarnika i pokryc dwoma arkuszami foli...

  • Sprytne pieczenie Piekarniki, zarówno elektryczne, jak i gazowe, to pożeracze energii. Możemy jednak zmniejszyć jej zużycie nawet o 50 proc. Wystarczy piec(...) niepotrzebnie grzeje. Najpierw rozmrażanie Gotowanie lub pieczenie zamrożonych produktów zwiększa zużycie gazu nawet o 60 proc. Rozmrażajmy je więc przed przyrządzeniem, a zaoszczędzimy ok. 10 zł...

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    ...na dziobek czajnika. Zajęci przygotowywaniem posiłku, możemy bowiem nie zauważyć, że woda już się zagotowała i palnik niepotrzebnie grzeje. 2. Najpierw rozmrażanie Gotowanie lub pieczenie zamrożonych(...) można zmniejszyć płomień, a kilka minut przed końcem gotowania wyłączyć palnik. Grube dno utrzyma ciepło i potrawa się dogotuje. 6. Sprytne pieczenie Piekarniki, zarówno elektryczne, jak i gazowe, to...

  • Pieczeń na piątkę!

    ...1. Zbyt niska temperatura podczas pieczenia drobiu przedłuża proces pieczenia, wpływa na wysychanie mięsa, które staje się twarde, łykowate oraz powoduje duże jego ubytki. Jeszcze większe  straty(...), śmietankowy, grzybowy). 4. Wykonując kotlet de volaille z drobiu należy zwrócić uwagę na staranne rozbicie filetu i panierowanie kotleta, które ma na celu zabezpieczenie masła w czasie smażenia. W czasie...

Wideo na temat: pieczen wolowa
  • Karolina Pisarek i Damian Kordas o swoim związku

    Co łączy Karolinę Pisarek i Damiana Kordasa? Oboje są uczestnikami programów TVN: ona wystąpiła w "Top Model", on wygrał IV edycję programu "MasterChef". Poznali się na jednej z imprez i od razu zaiskrzyło. W "Dzień Dobry Wakacje" opowiedzieli o swoim związku i przygotowali kilka letnich dań. Wśród ich propozycji znalazła się tofucznica, czyli jajecznica bez jajek z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem, hummus z bobu, krem z pieczonego pora oraz stek wołowy z sosem z czarnej porzeczki z...

  • Piotr Kucharski prezentuje dania z mniej popularnymi warzywami

    Topinambur, skorzonera, salsefia, miechunka - takie warzywa wziął pod lupę Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN". Kucharski przygotował pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekaną skorzonerę, salsefię z orzechami oraz pannacottę z miechunką.

  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...

Dyskusje na temat: pieczen wolowa
  • Re: Miękka wieprzowina, ratunku!

    Mialam ten sam problem. Ale jakis czas temu zainwestowalam w szybkowar. Teraz moje roladki wolowe pieka sie 25 min. a pieczen wolowa 45 min. Mieso jest bardzo soczyste i mieciutkie. W szybkowarze mozesz gotowac wszystko nie tylko mieso. Oszczedzasz przy tym czas i energie. A dania ktore ugotujesz sa pyszne i zachowuja wiele witamin a nie smakuja jak wyplukane przez dolewanie wody podeszwy

  • Re: Schab ziołowy z jabłkami

    Dlaczego w Polsce piecze sie schab? Przeciez to suche mieso, bez smaku.Lopatka ,karczek,to jest mieso wieprzowe ,ktore nadaje sie do pieczenia.Schab powinno sie robic tylko w panierce,albo jako stek.Poza tym w Polsce nie ma w tradycji pieczeni wolowych.Taka pieczen wolowa ,to jest to !

  • Pieczen wolowa mojej mamy

    smacznie wygląda

  • Re: Pieczen wolowa mojej mamy

    smacznie wygląda i bardzo dobrze smakuje...