• Informacje na temat:

    pieczen wolowa

Artykuły na temat: pieczen wolowa
  • Pieczeń wołowa

    ...angielskie, liście laurowe, pieprz i tymianek. Przykryć, dusić 60-70 minut. Miękkie mięso wyjąć, trzymać w cieple. Z reszty oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do sosu z pieczenia i zagotować. Zobacz...

  • Pikantna pieczeń wołowa

    Pyszne mięso w domowej marynacie.

  • Pieczeń wołowa faszerowana papryką

    Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, rozmarynem oraz olejem. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny. 2. Z...

  • Sposób na kruchą i soczystą pieczeń

    Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i pieczemy dalej przez godzinę. Kawałek mięsa o wadze 1,5 kg pieczemy około 90 minut. Warto pod brytfankę z pieczenią wsunąć do piekarnika drugie naczynie z gorącą wodą. Można też w trakcie pieczenia skrapiać mięso wodą lub rosołem (ważne, aby płyny były gorące, bo wtedy nie ochładzają pieczeni) i wytwarzającym się sosem. Inny sposób to...

  • Gulasz wołowy

    Wołowinę umyj, dokładnie osusz i pokrój w paski lub dużą kostkę. Mięso oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Cebule obierz z łupin, posiekaj drobno....

  • ...czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i pieczemy dalej przez godzinę. Kawałek mięsa o wadze 1,5 kg pieczemy około 90 minut. Warto pod brytfankę z pieczenią wsunąć do piekarnika drugie naczynie z gorącą wodą. Można też w trakcie pieczenia skrapiać mięso wodą lub rosołem (ważne, aby płyny były gorące, bo wtedy nie ochładzają pieczeni) i wytwarzającym się sosem. Inny sposób to podlanie mięsa na...

  • Pieczen wolowa mojej mamy

    ...°C okolo  2 h, podlewajac od czasu do czasu rosolem. 30 minut przed koncem pieczenia dodac pokrojone i obrane ze skorki papryki. Dusic dalej. Na koniec mieso wyjac, zawinac w 2 warstwy aluminimu - to je zmiekcza... stosuje do wiekszosci pieczeni ten zabieg, sos przecedzic. Zlac do garnuszka zagescic lyzka maki rozbeltana ze smietana. Podawac... ja podalam z papryka i z ziemniakmi sauté

  • Pieczen wolowa nieco po diabelsku

    ...lub bardziej ostrymi papryczkami. Na 6 porcji 30 minut przygotowania 30 minut marynowania 30 minut pieczenia   800 g dobrej wolowiny uformowanej jak na pieczen Sok(...) i 2 lyzek cukru. Calosc pokryc kawaleczkami masla. Piec w bardzo goracym piekarniku 210°C okolo 30 minut na mieciutka soczysta pieczen. Wyjac mieso z piekarnika i pokryc dwoma arkuszami foli...

  • Sprytne pieczenie Piekarniki, zarówno elektryczne, jak i gazowe, to pożeracze energii. Możemy jednak zmniejszyć jej zużycie nawet o 50 proc. Wystarczy piec(...) niepotrzebnie grzeje. Najpierw rozmrażanie Gotowanie lub pieczenie zamrożonych produktów zwiększa zużycie gazu nawet o 60 proc. Rozmrażajmy je więc przed przyrządzeniem, a zaoszczędzimy ok. 10 zł...

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    ...na dziobek czajnika. Zajęci przygotowywaniem posiłku, możemy bowiem nie zauważyć, że woda już się zagotowała i palnik niepotrzebnie grzeje. 2. Najpierw rozmrażanie Gotowanie lub pieczenie zamrożonych(...) można zmniejszyć płomień, a kilka minut przed końcem gotowania wyłączyć palnik. Grube dno utrzyma ciepło i potrawa się dogotuje. 6. Sprytne pieczenie Piekarniki, zarówno elektryczne, jak i gazowe, to...

Wideo na temat: pieczen wolowa
  • Karolina Pisarek i Damian Kordas o swoim związku

    Co łączy Karolinę Pisarek i Damiana Kordasa? Oboje są uczestnikami programów TVN: ona wystąpiła w "Top Model", on wygrał IV edycję programu "MasterChef". Poznali się na jednej z imprez i od razu zaiskrzyło. W "Dzień Dobry Wakacje" opowiedzieli o swoim związku i przygotowali kilka letnich dań. Wśród ich propozycji znalazła się tofucznica, czyli jajecznica bez jajek z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem, hummus z bobu, krem z pieczonego pora oraz stek wołowy z sosem z czarnej porzeczki z...

  • Piotr Kucharski prezentuje dania z mniej popularnymi warzywami

    Topinambur, skorzonera, salsefia, miechunka - takie warzywa wziął pod lupę Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN". Kucharski przygotował pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekaną skorzonerę, salsefię z orzechami oraz pannacottę z miechunką.

  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...

Dyskusje na temat: pieczen wolowa
  • Re: Miękka wieprzowina, ratunku!

    Mialam ten sam problem. Ale jakis czas temu zainwestowalam w szybkowar. Teraz moje roladki wolowe pieka sie 25 min. a pieczen wolowa 45 min. Mieso jest bardzo soczyste i mieciutkie. W szybkowarze mozesz gotowac wszystko nie tylko mieso. Oszczedzasz przy tym czas i energie. A dania ktore ugotujesz sa pyszne i zachowuja wiele witamin a nie smakuja jak wyplukane przez dolewanie wody podeszwy

  • Re: Schab ziołowy z jabłkami

    Dlaczego w Polsce piecze sie schab? Przeciez to suche mieso, bez smaku.Lopatka ,karczek,to jest mieso wieprzowe ,ktore nadaje sie do pieczenia.Schab powinno sie robic tylko w panierce,albo jako stek.Poza tym w Polsce nie ma w tradycji pieczeni wolowych.Taka pieczen wolowa ,to jest to !

  • Pieczen wolowa mojej mamy

    smacznie wygląda

  • Re: Pieczen wolowa mojej mamy

    smacznie wygląda i bardzo dobrze smakuje...