• Informacje na temat:

    pestka z awokado

Artykuły na temat: pestka z awokado
  • Dlaczego warto jeść pestkę z awokado?

    Lubisz awokado i chętnie włączasz je do swojego menu? To świetnie, lista jego zalet zdaje się nie mieć końca. Jeśli jednak wyrzucasz pestkę, popełniasz ogromny błąd. To właśnie pestka ma najwięcej wartościowych składników!

  • Nie wyrzucaj pestek z awokado

    Do farbowania podkoszulków: kilka pestek awokado gotuj w wodzie w stalowym garnku przez 20-60 minut, aż płyn osiągnie satysfakcjonujący kolor - żywy ostry róż; namaczaj bawełnianą tkaninę do uzyskania oczekiwanego odcienia. Do ozdoby mieszkania: możesz wyhodować z niej drzewko. Wbij w pestkę trzy wykałaczki i zanurz ją do 3/4 wysokości w naczyniu z wodą. Gdy pestka pęknie i zacznie kiełkować...

  • Najzdrowszy owoc - awokado

    Zastanawiasz się, dlaczego awokado, choć tłuste i kaloryczne zyskuje coraz więcej miłośników? Może dlatego, że dużo mówi się o jego korzystnym wpływie na zdrowie człowieka. Poleci je każdy lekarz i dietetyk. Co w nim takiego wyjątkowego?

  • Awokado – jak wybrać najlepsze?

    Przy wyborze awokado sprawdź przede wszystkim sprężystość skórki (kolor to sprawa drugorzędna, bo zależy od odmiany owocu).

  • Pestki owoców – które są zdrowe, a które śmiertelnie trujące?

    Pestka z awokado - nie wyrzucaj! O tym, że  awokado to prawdziwe bogactwo błonnika , zdrowych tłuszczów, witamin i składników mineralnych, wiedzą niemal wszyscy, szczególnie ci, którzy dbają o linię. Pestka tego owocu ląduje zazwyczaj w koszu, bowiem mało kto słyszał o  dobroczynnych właściwościach pestki awokado . Stężenie dobroczynnych składników jest tu nawet o  70 proc. wyższe niż...

  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Awokado - bogate nie tylko w smak

    ...cebulką i oliwą z oliwek daje pyszne w smaku guacamole. Cenna pestka Doceń pestkę awokado. Ponieważ jest duża i twarda, zwykle jest wyrzucana. Tymczasem zawiera ona wiele cennych substancji(...)Jest niesłychanie popularne. Do tego stopnia, że na świecie powstają bary i restauracje serwujące awokado na sto sposobów.  Takie wymagania  Dojrzałe, czyli takie, którego miąższ przez skórkę...

  • Uczta z awokado

    Świetnie smakuje z fetą lub pieczonym, zimnym łososiem. Awokado i mango to też zgrany duet. Dla zaostrzenia smaku sałatki można dodać chili.

  • Jajka w awokado

    Awokado opłucz starannie pod bieżącą wodą, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż trochę miąższu.W żaroodpornym naczyniu zrób podpórki ze zwiniętej folii aluminiowej. Ułóż na nich połówki awokado tak, żeby wierzch był jak najbardziej płasko.  Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, obsyp nimi połówki awokado i wbij po jednym jajku (aby białko się nie wylewało można wbić samo żółtko i tylko trochę białka...

  • Aromatyczne awokado

    Składniki Pomidor, 2 limonki, 3 awokado, pół cebuli, odrobina startego kminku, papryczka chili, 2 łyżeczki świeżej kolendry, sól, pieprz, świeży ogórek Przygotowanie Pomidora obierz ze skórki. Przekrój na pół, wydrąż nasiona, a miąższ drobno posiekaj. Z limonek wyciśnij sok (zostaw plasterek do dekoracji). Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, obierz ze skórki, a następnie pokrój...

Zdjęcia na temat: pestka z awokado
  • Franck Provost, OLEO SUPREME – szampon odżywczy do włosów suchych 300ml
  • Franck Provost, OLEO SUPREME - maska odżywcza do włosów suchych 250ml
  • Franck Provost, OLEO SUPREME - fluid termoaktywny do włosów suchych 150ml
Dyskusje na temat: pestka z awokado
  • Re: Nie wyrzucaj pestek z awokado

    a mi jedna pestka z awokado wślizgnęła się do majtusiów i nie mogę jej odnaleźć ...

  • Re: Egzotyczny owoc: Awokado

    Pestka awokado jest bardzo cenna, bo o wiele więcej w niej dobrych składników. Nie wyrzucam jej, lecz podsuszam, ścieram na wiórki a po wysuszeniu mielę na proszek. Dodaję ten proszek do szejków. Około pół łyżeczki do dużego 1/2 litrowego koktajlu.

  • Re: Dlaczego warto jeść pestkę z awokado?

    Ja to się chyba na błędach nie uczę i nadal będę ten straszliwy błąd popełniał.

  • Re: Awokado – jak wybrać najlepsze?

    najcenniejsza w awokado jest pestka. trzeba zmiksować pokrojoną pestkę bez skórki z ulubionym sokiem owocowym np. z ananasa - pycha palce lizać, a jakie zdrowe!

  • Re: Egzotyczny owoc: Awokado

    W artykule jest napisane, że pestka jest trująca a Ty piszesz, że jest bardzo cenna. Jak to w końcu jest?

  • Re: "Ręka awokado", czyli czego boi się Meryl Streep

    Ja jem z pestką, więc mi "ręka awokado" nie grozi. Za to są dwa doznania, jak pestka wchodzi i jak wychodzi.

  • Re: Egzotyczny owoc: Awokado

    Nie owoc jest odpowiedzialny za skaleczenia, a ludzka głupota. A pestkę najlepiej wyjmuje się nożem, tyle tylko, że zamiast podważać, grzebiąc w owocu szpicem noża i narażając się na okaleczenie, trzeba ją ciachnąć małym nożykiem, tak żeby ostrze się w niej zablokowało. Później wystarczy już tylko lekko przekręcić nóż w bok, a pestka bez problemu oderwie się.

  • Re: Awokado. Przyspiesz jego dojrzewanie

    odwrotnie !!!! Zielone do kosza,a pestka najlepiej smakuje w całości

  • Re: Egzotyczny owoc: Awokado

    No to jak to jest? Niedawno, tu na Interii czytałem, że sproszkowana pestka to samo zdrowie, a dzisiaj, że to trucizna. Czy wy wogóle wieccie o czym piszecie?

  • Re: Egzotyczny owoc: Awokado

    bezcenna pestka . Zależy kto pisze i pod czyje dyktando! na podobnej zasadzie pisze o małych zarobkach pilotów a dzień wcześniej ile to zarabiają piloci sami sobie przeczą , no ale czego wymagać od takiego portalu . Kto da wiecej kasy ten wygrywa brak klasy i rozsądku... Jeśli pestka byłaby trująca to byłaby informacja w sprzedaży , można domyślać się że przemysł farmaccełtyczny