• Informacje na temat:

    pavlova

Artykuły na temat: pavlova
  • Pavlova z kiwi

    Pavlovą, słynny deser bezowy, można też zrobić z innymi owocami, np. truskawkami, malinami. Albo też z orzechami włoskimi – wtedy warto posypać ją zmielonymi ziarnami kawy.

  • Beza Pavlova z malinami

    Przygotowanie: Do miski wbij 6 białek, dodaj szczyptę soli i zacznij miksować. Gdy białka przestaną się pienić, po łyżce dosypuj cukru. Wciąż ubijaj,...

  • Pavlova z owocami lata

    Klasyka australijskich ciast. To świetne danie do przyrządzenia dla zagranicznych przyjaciół, bo wygląda wyjątkowo i na szczęście smakuje równie dobrze.

  • Tort bezowy Pavlova z granatami

    Tort bezowy z kremem różanym i granatami. Chrupiące z zewnątrz i piankowe w środku bezy pysznie komponują się z owocami granatu, dzięki czemu torcik nie jest za słodki. Piękny, w biało-czerwonych barwach.

  • Pavlova z cytrusami i sobotnia kolacja z szefową

      To deser, który przygotowałam w sobotę na moją proszoną kolację. Jest w sumie dość prosty i w miarę lekki a przy tym wyjątkowo smaczny bo całe ciasto...

  • Pavlova na walentynkowa kolacje

    Oczywiscie na deser... Uwielbiam to ciasto. Jest leciutkie jak pewnie byla nia rosyjska balerina Anna Pavlova na czesc, ktorej ciasto to wykonano po raz...

  • Gala Mistrzów Sportu: Co podano do jedzenia?

    Dzięki Marcie Kuligowskiej, która na Instagramie umieściła zdjęcie karty dań, wiemy, czym poczęstowano gości tego wieczoru w hotelu Hilton, gdzie odbywał się bal. Na przystawkę podano tatara z wędzonego łososia z wasabi, galaretką sojową, na obiad zupę krem z pieczonej dyni z cytrynową oliwką oraz pieczone udko kaczki z jabłkiem i sosem cynamonowym, a na deser smakowity tort Pavlova. Oczywiście...

  • Francuskie bezy

    ...królowa deserów, czyli Beza Pavlova, wypełniona puszystym kremem i sezonowymi owocami (choć najlepiej smakuje z truskawkami, jagodami i jeżynami) to gwarancja udanego przyjęcia. Bardzo dobrym(...) kapeluszy czekoladą i połóż kapelusze na nóżkach. Grzybki można przygotować z dwudniowym wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku. Klasyczna Pavlova z marakują Pavlova to deser...

  • Widelcem po mapie

    ...ulubioną sałatkę z wyjazdu albo delektując się puszystą bezą. Pavlova w wersji mini z jogurtową bitą śmietaną i owocami O oficjalny tytuł ojczyzny tego bajecznego deseru walczą Australia i Nowa Zelandia. Nic w tym dziwnego, bo pavlova jest znana i uwielbiana na całym świecie. Lato to wymarzona pora, by podać ją swoim gościom, bo nie ma nic lepszego niż chrupiąca, słodka beza przykryta puchem bitej...

  • Książka "Na noże", czyli telewizja od kuchni

    ...z szałwią i masłem cytrynowym. Rozdział zamykają dania, których nie można pominąć - desery. Listę otwiera lekka kokosowa panna cotta  z coulis mango, bezkonkurencyjne beza pavlova i tiramisu z amaretto...

Dyskusje na temat: pavlova
  • Re: Co zrobić z białek??

    A jeśli chodzi o propozycje to bezy, Pavlova, babka z białek...

  • Re: Beza Pavlova z malinami

    to jest raczej uduszona pavlova

  • Re: Pomysł na tort

    Ja polecam tort pavlovej jeśli nie masz czasu ani ochoty możesz pominąć pieczenie bezy, wtedy całość zajmie Ci 15- 20 minut a pavlova jest pryszna, delikatna i zawsze robi wrażenie na gościach. Pozdrawiam tort pavlovej

  • Re: Beza Pavlova z malinami

    "To" może być wszystkim ale na pewno nie pavlovą :-)

  • Re: Bezy- własnej roboty czy kupne?

    to w formie tortu pavlova..czyli robie beze tak jak wyzej napisalam w miedzy czasdie ubijam smeitanke 30%na sztywna mase i wykladam ja na te beze i potem wykladam na to owoce-w zaleznosci jakie mam

  • Re: Pavlova z owocami lata

    Pavlova to przede wszystkim bezy, a to przede wszystkim cukier, którego kazdy rozsadny powinien unikac, a przynajmniej minimalizowac... Z ZYSKIEM DLA ZDROWIA... Dlatego dla mnie Pavlova to TABU...

  • Re: Bezy- własnej roboty czy kupne?

    to w formie tortu pavlova..czyli robie beze tak jak wyzej napisalam w miedzy czasdie ubijam smeitanke 30%na sztywna mase i wykladam ja na te beze i potem wykladam na to owoce-w zaleznosci jakie mam

  • Re: Pavlova z owocami lata

    Pavlova to nie ciasto (brak maki) lecz deser na samym cukrze z owocami...

  • Re: Pavlova z owocami lata

    Pavlova to najlepsze ciasto jakie w życiu jadłam i piekę je bardzo często. Jest przepyszne i lekkie. Uwielbiam. Do bitej śmietany dodaję serek mascarpone, wtedy śmietana jest sztywniejsza i cały czas biała (nie żółknie na cieście) i daję do niej mniej cukru niż w przepisie, bo Pavlova sama w sobie jest już bardzo słodka.