• Informacje na temat:

    patera na tort

Artykuły na temat: patera na tort
  • Tort lodowy z biszkoptami

    Przygotowanie: Lody wyjmij z zamrażarki na 20 minut, by odrobinę zmiękły. Spód tortownicy wyłóż folią spożywczą, zaś obręcz lekko natłuść, np. masłem....

  • Słodka strona wesela

    Tort jest jednym z ważniejszych aspektów całego wesela.

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • Klasyczne smaki: Raffaello

    Połączenie smaków okazało się być bardzo udane, więc nic dziwnego, że gospodynie na całym świecie starają się odtworzyć je w warunkach domowych. Tak powstają ciasta, lody i torty inspirowane pralinką firmy Ferrero. Tort Raffaello  Składniki:  75 g masła 200 g cukru Sól Opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 100 g mąki Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 płatów żelatyny...

  • Kolorowe ciasta

    ...masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem dno miski zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i wyłóż sernik na paterę lub talerz. Tort pomarańczowy Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka(...) pomarańczowym. Na koniec dodaj kilka kropli barwnika oraz pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Piecz w temp. 165°C 50-60 min. Gdy...

  • Białe wesele

    ...- łezki (do kupienia na każdej giełdzie kwiatowej), które będą odbijać światło świec ustawionych na stołach tworząc zachwycające refleksy. Na stole pojawić się też powinien zupełnie biały tort weselny, co nie stanowi wielkiego wyzwania - wszak wyjściowo biały jest lukier, którym cukiernicy pokrywają większość tortów weselnych. A jeśli i to za mało, wówczas pozostaje nam tylko wyjazd do lodowego...

  • Rabarbarowy torcik

    Zrobiony wczoraj wieczorem... Antos juz rozpoczal konsumpcje pomimo wczesnej godziny... ale jak zaczal oblizywac obrecz od tortownicy przy przekladaniu...