• Informacje na temat:

    pasteryzowanie sloikow

Artykuły na temat: pasteryzowanie sloikow
  • Jak pasteryzować słoiki?

    Aby przedłużyć trwałość przetworów i zabezpieczyć je przed zepsuciem, należy:

  • Bób pasteryzowany

    Pasteryzowany bób można podawać do sałatek lub do obiadu. Choć to zapomniany przepis, warto spróbować, tak dla odmiany.

  • Pasteryzowanie. Gęste, gorące powidła czy dżemy wystarczy włożyć do czystych słoików, mocno zakręcić szczelnym wieczkiem i wystudzić, odwrócone do góry...

  • Jak pasteryzować przetwory

    ✓ Przygotowując słoiki do pasteryzacji, dokładnie je umyj, osusz i wytrzyj, zwłaszcza ich brzegi oraz nakrętki. Możesz również wyparzyć je w piekarniku...

  • 1 Najczęściej je gotujemy. Na dnie garnka połóż ściereczkę, wstaw słoiki z przetworami. Zalej gorącą wodą tak, by sięgała 3 cm poniżej zakrętek. Doprowadź...

  • 3 kroki do pasteryzowania słoików

    Pasteryzacja to jeden z najlepszych sposobów utrwalania przetworów. Ale jak się do niej zabrać?

  • 1. Gdy napełnimy słoiki gorącymi przetworami, na dnie dużego garnka układamy metalową wkładkę do pasteryzacji lub czystą ścierkę. Ustawiamy słoiki tak,...

  • Koleżanka podpowiedziała mi świetną metodę pasteryzacji. Nie trzeba się obawiać pęknięcia słoików w...

  • Owoce i warzywa na przetwory muszą być świeże i nieuszkodzone. Obite, nadpsute, szybko zaczną pleśnieć, a wtedy będziemy musieli wyrzucić...

  • Wykorzystaj jesienne owoce i warzywa. Przetwory z nich nie tylko urozmaicą zimowe menu, ale też pomogą zachować odporność.