• Informacje na temat:

    pasteryzowanie

Artykuły na temat: pasteryzowanie
  • Pasteryzowanie. Gęste, gorące powidła czy dżemy wystarczy włożyć do czystych słoików, mocno zakręcić szczelnym wieczkiem i wystudzić, odwrócone do góry...

  • Bób pasteryzowany

    Pasteryzowany bób można podawać do sałatek lub do obiadu. Choć to zapomniany przepis, warto spróbować, tak dla odmiany.

  • Jak pasteryzować przetwory

    ✓ Przygotowując słoiki do pasteryzacji, dokładnie je umyj, osusz i wytrzyj, zwłaszcza ich brzegi oraz nakrętki. Możesz również wyparzyć je w piekarniku...

  • 1 Najczęściej je gotujemy. Na dnie garnka połóż ściereczkę, wstaw słoiki z przetworami. Zalej gorącą wodą tak, by sięgała 3 cm poniżej zakrętek. Doprowadź...

  • Jak pasteryzować słoiki?

    Aby przedłużyć trwałość przetworów i zabezpieczyć je przed zepsuciem, należy:

  • 1. Gdy napełnimy słoiki gorącymi przetworami, na dnie dużego garnka układamy metalową wkładkę do pasteryzacji lub czystą ścierkę. Ustawiamy słoiki tak,...

  • Koleżanka podpowiedziała mi świetną metodę pasteryzacji. Nie trzeba się obawiać pęknięcia słoików w...

  • Owoce i warzywa na przetwory muszą być świeże i nieuszkodzone. Obite, nadpsute, szybko zaczną pleśnieć, a wtedy będziemy musieli wyrzucić...

  • 3 kroki do pasteryzowania słoików

    Pasteryzacja to jeden z najlepszych sposobów utrwalania przetworów. Ale jak się do niej zabrać?

  • Soki i ich rodzaje - co warto wiedzieć

    Soki zagęszczone, soki z soku zagęszczonego, soki NFC, soki pasteryzowane, soki 100% i po prostu soki - czym się od siebie różną i co trzeba o nich wiedzieć? Warto znać odpowiedzi na te pytania i nie dać się zwieść mitom, bo sok, niezależnie od rodzaju, to produkt wartościowy, który warto włączyć do codziennej diety.

Wideo na temat: pasteryzowanie
Dyskusje na temat: pasteryzowanie
  • Re: wędzarnie domowe.

    Pamiętam doskonale te czasy jak kupowałem świniaka ,wyroby w domu ,wędzenie ,oraz osobno pasteryzowanie w słoikach ,kiszki ,pasztetówki ,salcesonu i kiełbaski , jakie to było pyszne ,a jaki miało smak i zapach ,no cóż czasy się zmieniły już nie robimy .

  • Re: Mięsko

    jakub25-nie zapominaj,że póżniej gotuje się przez kolejne 3 dni w słojach,więc nie będzie twarde.Codzienne pasteryzowanie ma na celu zabicie bakterii które mogą się namnożyc,więc ważne by robic to przez 3 dni tak jak napisał mikrus46.Mięsko jest pyszne...

  • Re: marynowane grzybki

    �Źgo pogotujesz np.podgrzybki to stracą kolor (szkoda)Może 15 minut wystarczy jak ktoś napisał. Jeśłi chodzi o nie pasteryzowanie t ja od wielu lat tego nie robę. Gorące grzyby wkładam do słoików

  • Re: marynowane grzybki

    €go pogotujesz np.podgrzybki to stracą kolor (szkoda)Może 15 minut wystarczy jak ktoś napisał. Jeśłi chodzi o nie pasteryzowanie t ja od wielu lat tego nie robę. Gorące grzyby wkładam do słoików

  • Re: Bób pasteryzowany

    Łatwiej zamrozić świeży bób po co słoiki pasteryzowanie. Odmrażasz i jest lepszy niż ze słoika.

  • Re: Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    y - pasteryzowanie. Grzyby obgotowujemy, dusimy i pasteryzujemy w słoiku. Nadają się do tego rydze. Potem są świetne np. do makaronów." xxx umiesz czytac?