• Informacje na temat:

    pasteryzacja w butelkach

Artykuły na temat: pasteryzacja w butelkach
  • Mąż mówi, że nie powinnam kupować mleka w kartonach, tylko w butelkach. Czy Marek ma rację? Które mleko zawiera więcej wapnia? To ważne – choruję na osteoporozę. Alicja z Olsztynka...

  • Cała prawda o musach

    Dietetycy zalecają codzienne spożywanie warzyw i owoców. Nie znaczy to oczywiście, że należy je jeść wyłącznie na świeżo lub w postaci sałatek. Soki w kartonach i butelkach oraz musy mają zbliżone wartości odżywcze, a dodatkowo można je zabrać ze sobą niemal wszędzie.

  • Soki i ich rodzaje - co warto wiedzieć

    Soki zagęszczone, soki z soku zagęszczonego, soki NFC, soki pasteryzowane, soki 100% i po prostu soki - czym się od siebie różną i co trzeba o nich wiedzieć? Warto znać odpowiedzi na te pytania i nie dać się zwieść mitom, bo sok, niezależnie od rodzaju, to produkt wartościowy, który warto włączyć do codziennej diety.

  • Fakty i mity o pomidorach i przetworach pomidorowych

    ...zostaje zatrzymana w przetworach, podobnie jak zachowana jest również pełnia pomidorowego smaku. Pasteryzacja jest niezwykle ważnym procesem, ponieważ zapewnia produktom bezpieczeństwo...

  • ...}}--> Zasady pasteryzacji Aby przetwory były zdrowe, istotne znaczenie ma czas i temperatura pasteryzacji. Pasteryzacja kwaśnych...

  • Kubuś Waterrr - woda smakowa bez konserwantów

    Kubuś Waterrr zawiera naturalny sok owocowy, dzięki któremu napój jest pyszny i zapewnia orzeźwienie zarówno małym, jak i dużym konsumentom.

  • Sok z Czarnego Bzu to cenne źródło witaminy (A, B1, B2) flawonoidy garbniki pektyny kwasy organiczne enzymy biopierwiastki Sok z Czarnego Bzu – działanie Sok z Czarnego Bzu traktowany jest jako naturalny odpowiednik aspiryny. Jest chętnie stosowany w walce z przeziębieniami oraz schorzeniami górnych dróg oddechowych (nieżyty, stany zapalne) – działa wykrztuśnie. W czasie przeziębienia stymuluje gruczoły potne do wytężonej pracy, dzięki czemu wpływa na obniżenie gorączki. Sok z Czarnego Bzu...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Na podwieczorek zimową porą

    ...starsze, tym smaczniejsze. Przechowuj je w miejscu chłodnym i zaciemnionym, najlepiej w ciemnych butelkach.

  • Eliksiry zdrowia z ogrodu

    Wykorzystaj bogactwo świeżych ziół i owoców, by przygotować domowe leki dla całej rodziny. Jesienią będą jak znalazł!

Wideo na temat: pasteryzacja w butelkach
  • Soki i ich rodzaje. Co warto wiedzieć?

    Soki zagęszczane powstają poprzez skoncentrowanie wszystkich wartościowych składników soku wyciśniętego z owoców lub warzyw. Otrzymuje się je poprzez odparowanie wody i aromatu. Soki nie z soku zagęszczonego tzw. NFC, czyli soki bezpośrednie. Otrzymuje się je z soku wyciśniętego z owoców, który jest poddawany pasteryzacji. Soki niepasteryzowane charakteryzują się bardzo krótkim okresem przydatności do spożycia i wymagają chłodniczych warunków transportu. Soki można rozlewać do butelek...