• Informacje na temat:

    panierowana cebula

Artykuły na temat: panierowana cebula
  • Śledź opiekany w stylu azjatyckim – czyli panierowane w orzeszkach arachidowych  fileciki śledziowe

    Chrupiące orzeszki arachidowe…odpowiednio dobrany balans smaków słodkiego, kwaśnego i słonego z odrobiną pikanterii i nutka przypraw korzennych w tle… to wszystko stawia zwykłego na pozór śledzia w zupełnie nowym świetle…zdecydowanie POLECAM!!!

  • Sałatka z panierowanymi boczniakami

    Grzyby oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić. Pomidory suszone odsączyć...

  • Z kokosową nutą

    Kokosowe curry z indyka Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu basmati, 1 cebula, 40 dag fileta z piersi indyka, 2 łyżki oleju, 20 dag pieczarek, 2 płaskie łyżki mąki, 3 łyżeczki (6 g) przyprawy curry, 1 puszka mleka kokosowego, 400 ml bulionu drobiowego, 10 dag mrożonego zielonego groszku, 6 gałązek kolendry, sól, pieprz 1. Ryż ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać...

  • Jej ziarna można gotować, grillować, piec. Ugotowana kolba kukurydzy z dodatkiem roztopionego masła i soli to smakowita przekąska. Z kukurydzy przyrządzimy pyszne zupy-kremy. Ich słodki smak przełamie pieprz, cebula czy gałka muszkatołowa.

  • ​Sznycel po wiedeńsku z sałatką z ogórków

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i zagotować w bulionie, dodać ocet. Przygotowaną zalewą zalać ziemniaki,...

  • Piccata alla Milanese

    Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wlać pomidory i ocet. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować...

  • Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych

  • Bakłażan nie należy do szczególnie aromatycznych, dlatego najlepiej łączyć go z innymi warzywami, np. z suszonymi pomidorami, cukinią, czy papryką. Doskonale...

  • Zapiekane roladki z kurczaka

    W tym daniu nawet przeciwnicy szpinaku zjedzą go ze smakiem.

  • Kotlety wegetariańskie

    Przygotowanie: 15 minut. Smażenie i duszenie: 30 minut. Składniki: - 50 dag pieczarek, - 40 dag czerstwej bułki, - 2 duża cebula, - 5 jajek, - 15 dag masła, - 50 g śmietany, - bułka tarta do panierowania, - sól, pieprz Przygotowanie 1. Grzyby umyć, oczyścić, pokroić na plastry. Jaja ugotować na twardo, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. 2. Do...