• Informacje na temat:

    obieranie imbiru

Artykuły na temat: obieranie imbiru
  • Naleśniki z imbirem i gruszką

    Zapach jesieni może gościć także na talerzu- imbir i gruszka w połączeniu z naleśnikami to istna jesienna rozkosz dla podniebienia!

  • Cudowny imbir

    Kłącze imbiru ma nie tylko niezwykły kształt, ale też niezwykłe właściwości.

  • Ciasto czekoladowe z imbirem i cynamonem

    1. Czekoladę kruszymy na kawałki, wsypujemy do rondla i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Świeży imbir obieramy ze skórki i drobno...

  • Jesienią i zimą często dodaję jego plasterki do rozgrzewającej herbaty. Kiedyś do obierania używałam noża, ale część rośliny razem ze skórką lądowała w koszu. Koleżanka podpowiedziała mi, że kłącze imbiru można szybko oskrobać łyżeczką o dość ostrych krawędziach – dotrzemy przy tym we wszystkie jego zakamarki.Iwona P. z Piły...

  • Krem z pieczonej dyni z imbirem i rozmarynem

    Aromatyczna zupa.

  • Curry z kurczaka i fasolki

    1. Batat obieramy, płuczemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Obrany imbir drobno siekamy. Obrane cebule kroimy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez...

  • Tartaletki cytrynowo-imbirowe

    1. Imbirowe ciastka rozkruszamy prawie na proszek. Imbir obieramy, odkrawamy 3 plastry i je drobno siekamy. Ciastka i imbir łączymy z masłem, aby powstało...

  • Sekrety szefa kuchni. od Wydawnictwa RM

    Jak kroić i obierać, żeby smacznie zjeść.

  • Uda i filety w imbirowej marynacie

    ...6 godzin, a najlepiej na noc. Zamarynowane uda i filety wyjmij, oczyść z kawałeczków imbiru, czosnku i chili. Marynatę zachowaj. Mięso ułóż na blasze. Oprósz solą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Indyjski krem z kalafiora

    Pyszna, aromatyczna zupa, którą możemy przygotować w kilkanaście minut i cieszyć się jej smakiem. Idealna na chłodne zimowe wieczory, bo jest dość lekka i bardzo mocno rozgrzewająca (ostre chili, imbir i czosnek). W wersji bez chili zasmakuje także dzieciom.