• Informacje na temat:

    naczynia do zdrowego gotowania

Artykuły na temat: naczynia do zdrowego gotowania
  • Większość Polaków nie umie gotować w prawidłowy sposób

    ...warsztatów kulinarnych, na których uczestnicy mogą uczyć się technik zdrowego gotowania pod okiem dietetyków i szefów kuchni. Na razie są one dostępne tylko w Warszawie, ale z czasem firma zamierza(...) ekologiczne, niewielu potrafi przygotować z nich zdrowe posiłki. - Niestety, sposób przygotowania świątecznych potraw nie będzie szczególnie zdrowy. Przeważać będzie gotowanie w wodzie i smażenie...

  • Ksylitol: Słodki, ale zdrowy

    ...naczynia dodaj ksylitol, dokładnie wymieszaj go z truskawkami i gotuj całość aż truskawki zmiękną, a cukier w całości się rozpuści. Następnie przygotuj słoiki - wygotuj je w gorącej wodzie i nakładaj...

  • Nasz cel: Zdrowy układ krążenia!

    Gdyby naczynia krwionośne mogły decydować o tym, co będziemy na co dzień jeść, z pewnością na pierwszym miejscu byłyby warzywa. Są skarbnicą składników chroniących nas przed wysokim cholesterolem, a także nadciśnieniem i miażdżycą.

  • Co za dużo, to niezdrowo, czyli wszystko o "złym" cholesterolu

    ...dietą zaburzamy gospodarkę lipidową, to zwiększa się stężenie we krwi lipoproteiny LDL, zwanej "złym" cholesterolem . Nadmiar cholesterolu zamiast trafić z wątroby do komórek, osadza się na naczyniach...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    ...ciepłej wody i zalać nim kaszę. Następnie gotujemy kaszę przez 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. W tym czasie skropioną olejem i pokrojoną w kostkę dynię, przekładamy do naczynia do zapiekania(...) grzybowym Jak Staropolski Jak u Mamy WINIARY z pewnością posmakują wielbicielom nie tylko wegetariańskiej kuchni. Zaczynamy od przygotowania liści kapusty, w międzyczasie gotujemy kaszę i mieszamy ją...

  • Literkowa zupa pomidorowa  ze świeżą bazylią i cheddarem

    Mnóstwo świeżych pysznych pomidorów i papryczka chili to potężny zastrzyk witaminy C, która wzmacnia naczynia krwionośne.

  • Niskotłuszczowe smażenie – czy to możliwe?

    Okazuje się, że nie. Wystarczy tylko pamiętać o kilku podstawowych zasadach oraz wyposażyć kuchnię w odpowiednie naczynia, które pozwolą na ograniczenie tłuszczy. Chcąc przygotowywać smaczne(...) na ciepło oraz rafinowany. Wiele właściwości dania z patelni zależy także od sposobu jego przygotowania. Ważne, aby smażyć na jak najmniejszej ilości tłuszczu. Wiele osób nie stosuje się do tej...

  • Zielono mi...

    .... Wymieszaj. 6. Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia. 7. Umyj schab i osusz go papierowym ręcznikiem. Ułóż mięso na warzywach. Przykryj pokrywą lub folią aluminiową, żeby podczas pieczenia...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...odporność. - Nie ma zdrowego zamiennika dla cukru - ostrzega eskpertka. - Lepiej wybierać takie produkty, z których cukier będzie wolniej wchłaniany, a dzięki temu organizm będzie nim nasycony przez(...) będziemy jeść ich dużo, nie schudniemy. Za to jemy więcej chudego mięsa i ryb, odrobinę zwiększamy ilość zdrowego tłuszczu, a więc oleju, oliwy. Do tego mnóstwo warzyw. Wystrzegamy się za to wszelkich...

  • Nie bocz się na boczek

    ...ugotować, a pozostałe zetrzeć na drobnej tarce. Położyć na sitku opartym na misce, aby sok ściekał do naczynia - dzięki temu na dnie zbierze się mączka. Ugotowane ziemniaki odcedzić i utłuc. Dodać do...