• Informacje na temat:

    na czym smazyc potrawy

Artykuły na temat: na czym smazyc potrawy
  • Jak smażyć, by jedzenie było zdrowsze?

    Olej, smalec czy klarowane masło – na czym najlepiej smażyć potrawy?

  • Placki ziemniaczane czy potrawy z jaj nie będą przyklejać się do patelni, jeżeli tuż przed smażeniem natrzemy ją solą. Ryby nie rozpadną...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...kuchni, by wspólnie przygotować potrawy, które dobrze znają w zupełnie nowej odsłonie! Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY(...) wody i gotujemy 3 minuty, a następnie miksujemy. Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY rozprowadzamy w 500 ml zimnej wody, łączymy z awokado i gotujemy 5 minut. Później kroimy szpinak w paseczki...

  • Niskotłuszczowe smażenie – czy to możliwe?

    ...i zdrowe, ale jednak smażone potrawy, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Przy wyborze tłuszczu należy ograniczyć lub nawet wyeliminować smalec, który jest źródłem nasyconych kwasów(...) odpowiednio rozgrzać patelnię i olej. Zbyt niska temperatura sprawia, że tłuszcz wnika do wnętrza potrawy, co zwiększa jej kaloryczność, natomiast zbyt wysoka powoduje wytwarzanie szkodliwych substancji...

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te same świąteczne przysmaki. Jakie potrawy najczęściej wybieramy w ten magiczny, grudniowy wieczór?

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Dawniej był zmorą dziecięcego menu, teraz to składnik wykwintnych, smacznych dań. Zielony, kwaskowaty, po zamrożeniu dostępny jest przez cały rok.

  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    ...ryżową o lekko gorzkawym posmaku, który idealnie komponować będzie się z kurkami, rukolą i kozim serem. Klasyczne naleśniki przyrządzane są na bazie mleka krowiego, w związku z czym często...

  • Kokos czy rzepak?

    Tłuszcz, obok białka i węglowodanów, jest podstawowym składnikiem odżywczym. Stanowi skoncentrowane źródło energii niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania narządów. Głównymi jego składnikami są(...). Po przyrządzeniu potrawy możemy go także bez problemu odsączyć, dzięki czemu zmniejszamy kaloryczność dania o ok. 5-10%. Olej rzepakowy jest wytrzymały na zmiany termiczne, a także, dzięki dobrej...

  • Tłuszcze. Dobre czy złe?

    Bary szybkiej obsługi. Starajmy się ich unikać, a jeśli już z nich korzystamy, wybierajmy potrawy duszone, pieczone lub z grilla. Tłuszcze używane do smażenia w tego typu punktach są zwykle najtańsze...

Dyskusje na temat: na czym smazyc potrawy
  • Re: Masło, oliwa, olej? Na czym lepiej smażyć

    najlepiej gotowac pieczenie i smazenie za bardzo uszkadza bialka i vitaminy nie mowiac juz o toksycznych substancjach. jezeli juz musimy smazyc to na olejach ktore nie staja sie toksyczne pod wplywem(...) wszystko jest genetyczne i dieta nie ma znaczenia. "genetycznie" so powielane niezdrowe potrawy jak maka i cukier a doklaadnie fruktoza i gluten ktre powoduja caly wachlarz "nieuleczalnych" chorobsk