• Informacje na temat:

    na czym smazyc potrawy

Artykuły na temat: na czym smazyc potrawy
  • Co zamiast smażenia?

    Smażone potrawy mają zwiększać ryzyko rozwoju chorób serca i cukrzycy typu drugiego. Tak twierdzą specjaliści.  Okazuje się jednak, że w krajach śródziemnomorskich taka zależność nie występuje. Od(...) kukurydzianym. W krajach śródziemnomorskich przygotowuje się potrawy z użyciem oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego.  Lepiej dusić i gotować Nie ulega wątpliwości, że sposób przygotowywania...

  • Zdrowe tłuszcze do smażenia

    Nie ma tłuszczu idealnego do wszystkich zastosowań, warto więc dobierać go do rodzaju potrawy, jaką chcemy zrobić.

  • Jak smażyć, by jedzenie było zdrowsze?

    Olej, smalec czy klarowane masło – na czym najlepiej smażyć potrawy?

  • Placki ziemniaczane czy potrawy z jaj nie będą przyklejać się do patelni, jeżeli tuż przed smażeniem natrzemy ją solą. Ryby nie rozpadną...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...kuchni, by wspólnie przygotować potrawy, które dobrze znają w zupełnie nowej odsłonie! Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY(...) wody i gotujemy 3 minuty, a następnie miksujemy. Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY rozprowadzamy w 500 ml zimnej wody, łączymy z awokado i gotujemy 5 minut. Później kroimy szpinak w paseczki...

  • Niskotłuszczowe smażenie – czy to możliwe?

    ...i zdrowe, ale jednak smażone potrawy, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Przy wyborze tłuszczu należy ograniczyć lub nawet wyeliminować smalec, który jest źródłem nasyconych kwasów(...) odpowiednio rozgrzać patelnię i olej. Zbyt niska temperatura sprawia, że tłuszcz wnika do wnętrza potrawy, co zwiększa jej kaloryczność, natomiast zbyt wysoka powoduje wytwarzanie szkodliwych substancji...

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te same świąteczne przysmaki. Jakie potrawy najczęściej wybieramy w ten magiczny, grudniowy wieczór?

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Dawniej był zmorą dziecięcego menu, teraz to składnik wykwintnych, smacznych dań. Zielony, kwaskowaty, po zamrożeniu dostępny jest przez cały rok.

  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    ...ryżową o lekko gorzkawym posmaku, który idealnie komponować będzie się z kurkami, rukolą i kozim serem. Klasyczne naleśniki przyrządzane są na bazie mleka krowiego, w związku z czym często...

Zdjęcia na temat: na czym smazyc potrawy
Dyskusje na temat: na czym smazyc potrawy
  • Re: Masło, oliwa, olej? Na czym lepiej smażyć

    najlepiej gotowac pieczenie i smazenie za bardzo uszkadza bialka i vitaminy nie mowiac juz o toksycznych substancjach. jezeli juz musimy smazyc to na olejach ktore nie staja sie toksyczne pod wplywem(...) wszystko jest genetyczne i dieta nie ma znaczenia. "genetycznie" so powielane niezdrowe potrawy jak maka i cukier a doklaadnie fruktoza i gluten ktre powoduja caly wachlarz "nieuleczalnych" chorobsk