• Informacje na temat:

    na czym najlepiej smazyc

Artykuły na temat: na czym najlepiej smazyc
  • Istotne jest, na jakim tłuszczu smażymy. Oliwa z oliwek extra virgin zachowuje swoje wartości tylko na surowo. Najlepiej więc dodawać ją do sałatek i...

  • Niskotłuszczowe smażenie – czy to możliwe?

    ...tłuszczowych, powodujących m.in. odkładanie się złego cholesterolu. Warto zastąpić go olejem, najlepiej roślinnym. Zanim sięgniemy po konkretny produkt, dobrze jest spojrzeć na etykietę ze składem. Zdecydowanie...

  • Karnawał to ten szczególny okres w roku, kiedy pozwalamy sobie na uleganie słodkim pokusom. To w pełni uzasadnione, gdy na stole pojawiają się pyszności, takie jak naszych czytelniczek. Zachęcam do wypróbowania ich przepisów oraz tworzenia własnych wersji karnawałowych słodkości. A oto kilka sposobów, by wypieki były zawsze udane. Tłuszcz do smażenia. Najlepiej sprawdzają się...

  • Miel i smaż

    ...dobre mięso mielone? Najlepiej zmielić je samemu. Pamiętaj jednak, że nie może być to wyłącznie chude mięso, np. z szynki. Trzeba dodać odrobinę słoniny lub zmielić karczek, dzięki temu danie nie będzie...

  • ...roślinny, najlepiej słonecznikowy. Dobry miks łatwo się rozsmarowuje, ma obniżoną zawartość tłuszczu ogółem do 55 proc., ponadto tłuszczu mlecznego zawiera nie więcej niż 37-42 proc., zaś roślinnego 13-18

  • Czym posmarować pieczywo?

    ..., najlepiej słonecznikowy. Dobry miks łatwo się rozsmarowuje, ma obniżoną zawartość tłuszczu ogółem do 55 proc., ponadto tłuszczu mlecznego zawieranie więcej niż 37-42 proc., zaś roślinnego 13-18 proc...

  • Czy można zatruć się ryżem?

    ...robić, żeby  się nie zatruć?  Najlepiej gotuj ryż tuż przed spożyciem.  Przyrządzaj porcję, którą zjesz od razu. Jeśli musisz ugotować ryż wcześniej, natychmiast po wystygnięciu przełóż go do...

  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...; najlepiej smazyc tuz przed podaniem ale mozna po upieczeniu trzymac w cieplym piekarniku .... a teraz moja popisowa KAPUSTA Z GRZYBAMI .... kupuje zawsze od 3 - 5 kg kapusty kiszonej ... do misterium...

  • Czy warto robić domowe przetwory?

    .... Najlepszy czas na kiszenie to sierpień. Co ciekawe do robienia przetworów z ogórków najlepiej zabrać się rano, gdy warzywa są najbardziej jędrne. 33/2016 Świat i Ludzie...

  • Co zdrowsze - oliwa czy olej?

    ..., bowiem tracą wartościowe składniki. Najlepiej spożywać je w sałatkach czy z twarogiem (tak zaleca w swojej diecie antyrakowej znana niemiecka dietetyczka, dr Johanna Budwig). 4. Kokosowy Unikalne(...), a usprawnisz metabolizm. Ponadto zapobiegniesz cukrzycy (olej kokosowy reguluje poziom cukru we krwi), miażdżycy i nadciśnieniu. 5. Na czym smażyć? By zminimalizować ryzyko powstających podczas...

Wideo na temat: na czym najlepiej smazyc
  • Na czym najlepiej smażyć i piec?

    Na czym najlepiej smażyć i piec?

  • Które krewetki są najlepsze?

    Agata Ziemnicka udziela kilku wskazówek dotyczących krewetek. Jakie kupić - szare czy różowe? Jak je przygotować? - Najlepiej smażyć krewetki z całym korpusem, głowami i oczami - mówi Ziemnicka. (TVN Style/x-news)

Dyskusje na temat: na czym najlepiej smazyc
  • Re: Masło, oliwa, olej? Na czym lepiej smażyć

    Najlepiej wogole nie smazyc jak chcemy byc zdrowi,a jak juz musimy to na oliwie pomieszanej z maslem,ale tylko drobine.Najlepiej dusic niz smazyc.

  • Re: Masło, oliwa, olej? Na czym lepiej smażyć

    najlepiej gotowac pieczenie i smazenie za bardzo uszkadza bialka i vitaminy nie mowiac juz o toksycznych substancjach. jezeli juz musimy smazyc to na olejach ktore nie staja sie toksyczne pod wplywem ogrzewania a wiec olej z pestek winogron, z kokosa, nigdy na oleju z oliwek, dobry jest smalec odporny na temperature ale tez nie przesadzac z temperatura, maslo jest gorsze do smazenia najlepiej

  •   Re: z czym brokuły?

    Makaron z brokulami ,biala kielbasa,i parmezanem,Dla 2 osob,na oleju podsmazyc 3 zabki czosnku ,dodac pol petka(10dag),obranej z blony b. kielb. ,zmiazdzyc widelcem i podlac 4 lyzkami bialego wina smazyc do odparowania wina ,nastepnie dusic 10' pod przykryciem,(podlac woda ),dodac troszke papryki pikan.Brok.podzielic na male czesci i ugtowc,dosc krotko zeby sie nie rozpadl.Do usmaz. kielb.dodac

  • Re: ​Genialne placki ziemniaczane ze szpinakiem

    . Ale brzmi interesujaco, nawet jesli szpinak nie ma wcale tak duzo zelaza, ktore interia wcisnela w naglowek na stronie glownej, kielki za to zdaje sie maja sporo (zalezy jakie i czym plombowane te kielki... ]:-} ) Patelnie teflonowe maja te zalete, ze bez oleju tez na ogol sie da smazyc.. Olej do plackow (podobnie jak do nalesnikow) dodaje sie wlasnie po to, zeby oleju nie trzeba bylo uzywac do