• Informacje na temat:

    mrozenie owocow

Artykuły na temat: mrozenie owocow
  • Wybieraj zdrowe i dojrzałe owoce, o ładnej, apetycznej skórce. Dokładnie je umyj, osusz, oczyść z szypułek, a większe pokrój na kawałki. Brzoskwinie, nektarynki i morele przed włożeniem do zamrażarki obierz ze skórki, a ze śliwek usuń pestki.

  • Truskawkowy mrożony mus

    Podajmy z bitą śmietaną.

  • Nie wszystkie owoce warto mrozić. Najlepiej nadają się do tego: truskawki, maliny, wiśnie, jagody, jeżyny, śliwki, porzeczki oraz agrest....

  • Mrożenie to najzdrowsza forma przechowywania warzyw i owoców, ponieważ nie zmienia smaku i wyglądu warzyw, ani nie powoduje utraty witamin i wartości odżywczych.

  • Kiedy przywieziemy z działki albo mamy nadmiar – sezonowe warzywa i owoce najlepiej zamrozić, bo wtedy stracą najmniej witamin.

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    Jeśli przechowasz je w zamrażarce, nie tylko zachowają świeżość i nie stracą cennych składników, ale także ułatwią ci przyrządzanie posiłków!

  • To ciekawa alternatywa dla suszenia. W tej postaci zioła zachowują swoje właściwości i aromat. Do mrożenia nadają się liście, owoce, pocięte ziele....

  • Sprzedawane w sklepach w postaci mrożonek warzywa i owoce zostały już obrane, umyte, podzielone na porcje, a niekiedy nawet wstępnie obgotowane. Dzięki...

  • Kuracje z dzikich owoców

    Jesienią apteka natury pęka w szwach. Wykorzystajmy jej dary, robiąc zapasy na trudne dla naszych organizmów chwile.

  • Produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych, jeśli szybko je zamrozisz. Nigdy nie rozmrażaj ich dwukrotnie. Istotne jest, aby zawsze przewozić mrożonkę...

Zdjęcia na temat: mrozenie owocow
Wideo na temat: mrozenie owocow
  • Mrożone warzywa i owoce nie tracą swoich wartości

    Trzeba zmieniać warzywa i owoce, nie jeść wyłącznie tych samych.

  • Ciasto z pianką i malinami

    Składniki na formę 26×12 cm: Na kruche ciasto: ~ 2,5 szklanki mąki pszennej ~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~ 3 łyżki cukru pudru ~ 5 żółtek ~ 250 g zimnego masła Na piankę: ~ 5 białek ~ 1/2 szklanki oleju ~ 1 szklanka cukru ~ 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ~ 450 g malin lub innych owoców (mogą być mrożone) ~ cukier puder do oprószenia