• Informacje na temat:

    miseczki z czekolady

Artykuły na temat: miseczki z czekolady
  • Nadmuchaj kilka małych baloników lub te większe tylko do połowy – tak, by ich rozmiar nie był za duży. Wrzuć do plastikowej miseczki połamaną...

  • Do zrobienia miseczek, które można zjeść razem z zawartością, potrzebne ci będą dwie rozpuszczone w wodnej kąpieli czekolady. Zanurzaj w nich małe nadmuchane...

  • ...ok. 1/3 wysokości. 2. Balon postaw na pergaminie. Potrzymaj kilka minut, by trochę czekolady ściekło, tworząc podstawkę. Gdy polewa stwardnieje, przekłuj balon. 3. Delikatnie wyjmij balon. Uważaj przy tym, aby nie pokruszyć brzegów miseczki. Tuż przed podaniem napełnij ją ulubionym deserem. Gotowe!

  • Delikatny mus z białej czekolady

    ...miseczki, postawić ją nad garnkiem z parującą wodą. Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej, zdjąć z ognia i odstawić, aby przestygła. 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mleko skondensowane mocno podgrzać, rozpuścić w nim spęczniałą żelatynę. Dodać stopioną czekoladę, przemieszać, odstawić do wystudzenia. Następnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus z białej czekolady rozlać do czterech szklanych...

  • Często robię domowe bajaderki i trufle. Miękką polewę, w której je obtaczam, przygotowuję z czekolady roztopionej na parze. Na garnku z gorącą wodą stawiam...

  • Najlepiej na parze, bo włożona do rondelka i podgrzewana bezpośrednio na palniku potrafi się przypalić. Dlatego bezpieczniej jest wrzucić pokruszoną czekoladę do miseczki i umieścić ją tuż nad gotującą się wodą. Nie trzeba mieszać, wystarczy poczekać, aż sama się rozpuści. Jeśli planujemy połączyć ją z kremówką lub masłem, dodajemy je na początku, aby podgrzewały się równocześnie z czekoladą...

  • Czekolada jest składnikiem wielu pysznych wypieków i deserów. Przed dodaniem do ciasta czy kremu trzeba ją jednak rozpuścić, najlepiej w kąpieli wodnej...

  • Ciasto miodowo-migdałowe z czekoladą

    ...1. Na stolnicę wsyp mąkę, wbij jajka, dodaj żółtko, posiekaną margarynę i pozostałe suche składniki. Zagnieć ciasto. Przełóż je na blachę o wymiarach ok. 26x38 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 50 minut w temp. 180˚C.  2. Miód lekko podgrzej i szerokim nożem rozprowadź grubą warstwę na przestudzonym placku. Czekoladę posiekaj drobno lub zetrzyj na tarce i przełóż do miseczki...

  • Mleko, miód i czekolada dla urody

    Kosmetyki o słodkim aromacie to uczta i dla skóry, i dla zmysłów. Zapach czekolady sprawia, że w organizmie wzrasta poziom endorfin (hormonów szczęścia), a zapach mleka i miodu kojarzy się z ciepłem, bezpieczeństwem, przywołuje miłe wspomnienia. Dlatego dzięki właściwościom aromaterapeutycznym, które poprawiają samopoczucie i relaksują, czekoladę, mleko oraz miód wykorzystuje się do produkcji...

  • Tabliczkę czekolady połam na kawałeczki, wrzuć je do metalowej miseczki i postaw nad garnkiem z parującą wodą. Poczekaj, aż czekolada...

Dyskusje na temat: miseczki z czekolady
  • Re: Brazylijskie ciasto bananowe

    Robi sie ciemne podczas pieczenia a dokladne wlasnie od bananow (po prostu czernieja) to jest naturalny proces. Robie to ciasto od lat. Tyle ze z inna-wlasna polewa. Polecam zamiast czekolady uzyc paczki jednego twarozku sernikowego. Zeskrobac skorke z jednej cytryny i wycisnac sok. Do miseczki wrzucic serek i skorke z cytryny. Nastepnie dodawac do smaku kolejno cukru pudru (konecznie) oraz soku