• Informacje na temat:

    mięso z indyka

Artykuły na temat: mięso z indyka
  • Dietetyczne krokiety z mięsem z indyka

    Przygotowanie: Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Zemleć mięso indyka i dodać do cebuli. Wbić jedno jajko i wymieszać....

  • Gulasz z indyka

    Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

  • Potrawka z indyka

    ...1. Filet z indyka pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na połówki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Każdą przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić...

  • Indyk pachnący ziołami

    Jeżeli chcesz uzyskać wyjątkowy, soczysty smak indyka nie bój się przypraw. Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek, bazylia, oregano. Wrzuć całe gałązki, łącznie z łodyżkami; one dodają potrawom intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Indyk ze szpinakiem

    ...dokładnie wymieszaj 2. Mięso umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Oprósz solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Następnie ułóż mięso w większym naczyniu i polej marynatą, tak(...) woda. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wymieszaj. 4. Nieco przestudzony szpinak rozłóż na płacie mięsa wyjętym  z marynaty. Dodaj pokrojony  w kosteczkę ser typu feta.  Zwiń ciasno mięso...

  • Szaszłyk z indyka

    Mięso indycze jest dość chude i bywa suche. Ci, którzy nie dbają o linię, mogę przełożyć kawałki indyka boczkiem lub kawałkami kiełbasy i ćwiartkami cebuli.

  • Sałatka z awokado z mięsem z indyka

    Przygotowanie: Pierś indyka oczyść i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj pastę curry oraz sos rybny i ostrygowy. Do pikantnej mieszanki dołóż mięso i dokładnie wymieszaj. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i obsmaż na nim kawałki indyka. Przygotuj sos do awokado. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Do miseczki wyciśnij sok z dwóch limonek. Wsyp...

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Umytego indyka natrzyj solą. Wątróbkę oczyść z błonek i drobno posiekaj. Żółtka utrzyj z masłem, dodaj wątróbkę, bułkę tartą, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz rodzynki. Do tak przygotowanego nadzienia dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj. Napełnij indyka farszem (miejsce po wolu, a nie jamę brzuszną jaku kurczaka) i ułóż go w brytfannie grzbietem do spodu. Posmaruj roztopionym masłem...

  • Indyk z owocami

    ... W filecie natnij otwór i delikatnie rozbij mięso. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Kieszonkę mięsną nafaszeruj żurawiną (ilość zależy od upodobań). Otwór zszyj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż filet z indyka z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby...

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie:  1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na(...) miski włóż serek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, grzanki, posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  3. Nadzieniem posmaruj mięso, zwiń...

Zdjęcia na temat: mięso z indyka
Wideo na temat: mięso z indyka
  • Kaczka, indyk czy kurczak? Które mięso wybrać?

    Jakie mięso powinny jeść osoby z chorobami układu krążenia, a co będzie najlepsze dla małych alergików? Mięso z kaczki, kurczaka i indyka - ich kaloryczność i właściwości odżywcze - omówiła w "Studiu Active" dietetyk Katarzyna Kosałka. (TVN Meteo Active/x-news)

  • Najlepszy sposób na indyka z warzywami

    Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiednio przyrządzić indyka z warzywami? Wystarczy parę chwil, by przygotować to wyborne danie, które posmakuje każdemu. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić przepysznego indyka z warzywami!

  • Najlepszy sposób na indyka z warzywami

    Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiednio przyrządzić indyka z warzywami? Wystarczy parę chwil, by przygotować to wyborne danie, które posmakuje każdemu. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić przepysznego indyka z warzywami!

Dyskusje na temat: mięso z indyka
  • Re: Indyk

    Marynata ma parę zastosowań min. aby mięso skruszało. Całego indyka nigdy nie piekłam, wystarczy mi doświadczenie z 4kg gęsią. Solanka jest ok. pod warunkiem, że nie przesadzimy z solą, a smak jest już zależny od gustu i chęci.

  • Re: Potrawka z indyka

    To jest mięso z indyka !!!!?????

  • Re: mięso mielone

    Z powodu diet moich i moich najbliższych, najczęściej używanym w mojej kuchni mięsem mielonym jest udziec z indyka. I wogóle polecam zainteresowanie mięsem indyka, który ma jego 7 rodzajów, najmniej kalorii i przystępną cenę.

  • Re: Gulasz z indyka

    Fantastyczny przepis na udziec z indyka.Nie dodaję tylko curry,bo nie lubię,za to więcej czosnku,musztardy i cebuli (sos jest bardzo dobry po przetarciu).Mięso wychodzi soczyste i miękkie. https://smaker.pl/przepis-pieczony-udziec-z-indyka,36583,irma.html

  • Re: Indyk czy kura?

    Dla mnie kurczak - delikatniejsze mięso i przygotowanie trwa krócej niż mięsa indyka.

  • Re: Indyk pachnący ziołami

    Czy ktoś to czyta przed opublikowaniem??? W tytule "Indyk pachnący ziołami", poniżej: "Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek...", na zdjęciu jakieś mięso w sosie pomidorowym, a w przepisie curry z indyka...

  • Re: Mięso czerwone, a białe.

    To zależy od stęzenia mioglobiny we włóknach mięśniowych. Pozdrawiam :) Wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę, baraninę, jagnięcinę, dziczyznę i koninę, a także kaczki i gęsi zaliczamy do mięsa czerwonego, do białego zaliczamy: kurczaka, indyka, a także ryby słodko- i słonowodne.

  • Re: Filet indyka z farszem

    Jeżeli ktoś z was wie dlaczego nalezy to mięso zamrozić to bardzo proszę o podzielenie sie tą wiedzą. Z góry dziekuję i pozdrawiam.

  • Re: pieczony indyk

    1. Kup jajko indyka. 2. Trzymaj go w cieple (najlepiej pod żarówką) i codziennie odwracaj na drugą stronę do momentu wyklucia sie pisklaka. 3. Karm pisklę śruta zbożową z witaminami (może być musli(...) indykowi głowę. 6. Oskub go z piór. 7. Wypruj mu flaki. 8. Poobcinaj nogi. 9. Wymyj indyczego trupa i nasól. 10. Najtrudniejsze i niebezpieczne - operując umiejętnie ostrym nożem oddziel mięso od kości

  • Re: Chili z indyka

    hihi no tak emeryci nie pojedzą i danie na już ... masakra ... jasne każdy z nas ma to w kuchni... olej z krokosza .. no kojarzy się inaczej ...i papryczki ... i 5 minut podpiec mięso ...