• Informacje na temat:

    mięso z indyka

Artykuły na temat: mięso z indyka
  • Gulasz z indyka

    Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

  • Potrawka z indyka

    ...1. Filet z indyka pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić na połówki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Każdą przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić...

  • Indyk pachnący ziołami

    Jeżeli chcesz uzyskać wyjątkowy, soczysty smak indyka nie bój się przypraw. Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek, bazylia, oregano. Wrzuć całe gałązki, łącznie z łodyżkami; one dodają potrawom intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Indyk ze szpinakiem

    ...dokładnie wymieszaj 2. Mięso umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Oprósz solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Następnie ułóż mięso w większym naczyniu i polej marynatą, tak(...) woda. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wymieszaj. 4. Nieco przestudzony szpinak rozłóż na płacie mięsa wyjętym  z marynaty. Dodaj pokrojony  w kosteczkę ser typu feta.  Zwiń ciasno mięso...

  • Szaszłyk z indyka

    Mięso indycze jest dość chude i bywa suche. Ci, którzy nie dbają o linię, mogę przełożyć kawałki indyka boczkiem lub kawałkami kiełbasy i ćwiartkami cebuli.

  • Sałatka z awokado z mięsem z indyka

    Przygotowanie: Pierś indyka oczyść i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj pastę curry oraz sos rybny i ostrygowy. Do pikantnej mieszanki dołóż mięso i dokładnie wymieszaj. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i obsmaż na nim kawałki indyka. Przygotuj sos do awokado. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Do miseczki wyciśnij sok z dwóch limonek. Wsyp...

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Umytego indyka natrzyj solą. Wątróbkę oczyść z błonek i drobno posiekaj. Żółtka utrzyj z masłem, dodaj wątróbkę, bułkę tartą, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz rodzynki. Do tak przygotowanego nadzienia dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj. Napełnij indyka farszem (miejsce po wolu, a nie jamę brzuszną jaku kurczaka) i ułóż go w brytfannie grzbietem do spodu. Posmaruj roztopionym masłem...

  • Indyk z owocami

    ... W filecie natnij otwór i delikatnie rozbij mięso. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Kieszonkę mięsną nafaszeruj żurawiną (ilość zależy od upodobań). Otwór zszyj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż filet z indyka z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby...

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie:  1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na(...) miski włóż serek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, grzanki, posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  3. Nadzieniem posmaruj mięso, zwiń...

  • Nadziewana pierś indyka

    Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób. Napełnij...

Zdjęcia na temat: mięso z indyka
Wideo na temat: mięso z indyka
  • Kaczka, indyk czy kurczak? Które mięso wybrać?

    Jakie mięso powinny jeść osoby z chorobami układu krążenia, a co będzie najlepsze dla małych alergików? Mięso z kaczki, kurczaka i indyka - ich kaloryczność i właściwości odżywcze - omówiła w "Studiu Active" dietetyk Katarzyna Kosałka. (TVN Meteo Active/x-news)

  • Najlepszy sposób na indyka z warzywami

    Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiednio przyrządzić indyka z warzywami? Wystarczy parę chwil, by przygotować to wyborne danie, które posmakuje każdemu. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić przepysznego indyka z warzywami!

  • Najlepszy sposób na indyka z warzywami

    Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiednio przyrządzić indyka z warzywami? Wystarczy parę chwil, by przygotować to wyborne danie, które posmakuje każdemu. Zobaczcie, jak szybko przyrządzić przepysznego indyka z warzywami!

Dyskusje na temat: mięso z indyka
  • Dieta norweska10 kg w 14 dni ?

    lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad: zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata 00038FSI4P976AWO(...) kawa II śniadanie: 1-2 jaja, grejpfrut, herbata lub kawa obiad: mięso wołowe gotowane, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata 3 dzień I śniadanie: 1 lub 2 jajka, herbata lub

  • Re: Potrawka z indyka

    To jest mięso z indyka !!!!?????

  • Re: Indyk

    Marynata ma parę zastosowań min. aby mięso skruszało. Całego indyka nigdy nie piekłam, wystarczy mi doświadczenie z 4kg gęsią. Solanka jest ok. pod warunkiem, że nie przesadzimy z solą, a smak jest już zależny od gustu i chęci.

  • Re: Gulasz z indyka

    Fantastyczny przepis na udziec z indyka.Nie dodaję tylko curry,bo nie lubię,za to więcej czosnku,musztardy i cebuli (sos jest bardzo dobry po przetarciu).Mięso wychodzi soczyste i miękkie. https://smaker.pl/przepis-pieczony-udziec-z-indyka,36583,irma.html

  • Re: mięso mielone

    Z powodu diet moich i moich najbliższych, najczęściej używanym w mojej kuchni mięsem mielonym jest udziec z indyka. I wogóle polecam zainteresowanie mięsem indyka, który ma jego 7 rodzajów, najmniej kalorii i przystępną cenę.

  • Re: Indyk pachnący ziołami

    Czy ktoś to czyta przed opublikowaniem??? W tytule "Indyk pachnący ziołami", poniżej: "Najlepsze są świeże zioła, tj. majeranek, tymianek...", na zdjęciu jakieś mięso w sosie pomidorowym, a w przepisie curry z indyka...

  • Re: Indyk czy kura?

    Dla mnie kurczak - delikatniejsze mięso i przygotowanie trwa krócej niż mięsa indyka.

  • Re: Filet indyka z farszem

    Jeżeli ktoś z was wie dlaczego nalezy to mięso zamrozić to bardzo proszę o podzielenie sie tą wiedzą. Z góry dziekuję i pozdrawiam.

  • Re: Mięso czerwone, a białe.

    To zależy od stęzenia mioglobiny we włóknach mięśniowych. Pozdrawiam :) Wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę, baraninę, jagnięcinę, dziczyznę i koninę, a także kaczki i gęsi zaliczamy do mięsa czerwonego, do białego zaliczamy: kurczaka, indyka, a także ryby słodko- i słonowodne.

  • Re: Pieczeń z indyka

    dopisuje o jedzeniu>