• Informacje na temat:

    mielone ze szpinakiem

Artykuły na temat: mielone ze szpinakiem
  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Szpinak zapiekany w muszlach

    Skład na 3 porcje: 300 g makaronu duże muszle, 2 łyżki oleju, 500 g szpinaku, 200 g mielonego białego sera, 100 ml mleka, 60 g bułki tartej, 2 ząbki czosnku, 2 cebule, 1 puszka obranych pomidorów, 4 łyżki masła, sól i pieprz. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. W tym czasie siekamy cebulę, przeciskamy czosnek przez praskę, myjemy, osuszamy i kroimy...

  • Kluseczki ze szpinakiem i pomidorkami

    ...(dla 4 osób) Kluseczki: 250 g mielonego półtłustego lub tłustego białego sera 100-150 g mąki 1 jajko 200 g szpinaku (może być mrożony) 1 łyżka masła sól, pieprz Sos: 10 pomidorków koktajlowych 100 g szpinaku "baby" 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 50 g sera z niebieską pleśnią Kluseczki: Szpinak przesmaż na łyżce masła, odsącz z nadmiaru wody i jeśli jest w liściach, rozdrobnij za pomocą...

  • Szpinak, jakiego nie jadłaś

    Jeśli uważasz, że dania ze szpinakiem są mdłe, to znaczy, że nie próbowałaś dobrze przyrządzonego!

  • Ziołowe knedle

    ...mielonym czarnym pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Do miski wrzuć zmielone bułki lub bułkę tartą, dodaj...

  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • Szpinakowe cuda

    ...podsmażyć na maśle lub oliwie (tłuszczu nie powinno być za dużo), a potem dorzucić szpinak. Proponuję też doprawianie szczyptą mielonego imbiru lub sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną albo jogurtem naturalnym, które spowodują, że smak wyostrzy się. Najczęściej dodaje się do szpinaku fetę. Polecam też łączenie go z serami pleśniowymi, np. z rokpolem. Jeśli robimy pierogi ze szpinakiem, wystarczy...

  • W krainie szpinaku

    ...tortownicy układamy naleśniki na przemian ze szpinakiem i warzywami. Zapiekamy 20-30 minut. Podajemy. Roladki szpinakowe a la gołąbki Składniki: 15 dag świeżych liści szpinaku, sól, 2 kromki chleba z poprzedniego dnia, 40 dag mielonej wieprzowiny, jajko, 3 ząbki czosnku, pieprz, mąka ziemniaczana Przygotowanie: Szpinak sparz w posolonej wodzie, przelej zimną i odsącz na sitku. Chleb pokrój na...

  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?

Dyskusje na temat: mielone ze szpinakiem
  • Re: Szpinak

    ja szpinak robię tak surowy umyty wrzucam na wrzątek na dwie- trzy sekundy wylewam na durszlak i odcedzam, na patelni smażę mięso mielone z cebulą doprawiam koncentratem pomidorowym gdy wszystko będzie ok mieszam to razem ze szpinakiem , podaję to z młodymi ziemniaczkami

  • Re: przepisy z błonnikiem

    Lasagne ze szpinakiem: Ugotować makaron na pół twardo. Podsmażyć soję (w kostce) (lub mięso mielone zależy czy ktoś jada czy nie ) i osobno szpinak z czosnkiem i 2 łyżeczkami błonnika buraczanego. Do soi dodać oregano bazylię sól pieprz i do smaku przecier pomidorowy, Całość chwile podusić.

  • Re: Farsze do naleśników

    Bardzo lubię ze szpinakiem i serem, a także z farszem meksykańskim : Usmażyć mięso mielone na oleju, dodać przyprawy(sól, pieprz, ostra papryka)1 puszkę czerwonej fasoli i jeden słoiczek sosu meksykańskiego (np. firmy Łowicz) i razem podsmażyć a następnie wystudzić. Nałożyć farsz do wcześniej usmażonych naleśników, zwinąć w rulony, polać drugim słoiczkiem sosu meksykańskiego, posypać startym

  • Re: Hamburgery ze szpinakiem

    Jak polak cos zrobi , to czasem glowe odwracam. Jesli juz konieczny ten szpinak (nie wiadomo po co), to blanszujemy go na masle I podkladamy pod kotleta, tylko PO CO????!!! Zeby zepsuc smak miesa ????? Kiedys widzialem ,,przepis,, na mielone z kukurydza .... rece opadaja na te polskie wymysly. Podobnie parowki pokrojone i zalane przecierem pomidorowym I woda z cukrem I sola !!!!!! Autor