• Informacje na temat:

    miekkie mięso wieprzowe

Artykuły na temat: miekkie mięso wieprzowe
  • Miękkie, soczyste mięso polane aromatycznym sosem – idealne na rodzinny niedzielny obiad albo na kolację w gronie przyjaciół.

  • Sery miękkie, typu camembert pasują do lekkich mięs, np. piersi z kurczaka, a także indyka, zwłaszcza mielonego. Sery z przerostem pleśniowym...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    Polędwiczki i pomarańcze Składniki na 4 porcje: 2 małe polędwiczki wieprzowe (ok. 50-60 dag), 5 łyżek wódki becherovki,  łyżka sosu sojowego, 2 łyżki startej skórki z pomarańczy, 4 duże(...) winem. Orzechy sparz, obierz ze skórki i rozgnieć wałkiem do ciasta. Imbir obierz ze skóry (najlepiej oskrob go zwykłą łyżeczką) i pokrój w plasterki. Mięso umyj i dokładnie osusz papierowym...

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Mięso i owoce - dobrana para

    .... 3. Następnego dnia przełóż mięso do brytfanki i piecz około 50 minut w temperaturze 180° C. Co jakiś czas skrapiaj żeberka pozostałą zalewą z puszki. Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki(...) francuskiego wyjmij wcześniej, aby rozmarzały w temperaturze pokojowej. 2. Mięso kurczaka oddziel od kości, podziel na mniejsze kawałki, po kilka rozłóż do 4 niedużych żaroodpornych kokilek lub...

  • .... Delikatnie rozbij wzdłuż włókien, po przeciętej stronie na grubość 1 cm. Oprósz mięso solą i pieprzem z jednej strony. 3. Sznycelki ułóż na mocno rozgrzanym tłuszczu (uważaj, by się nie poparzyć). Smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. 4. Sznycle wieprzowe muszą być dobrze wys mażone. Zdej mij jeden sznycel, natnij go nożem w środku i sprawdź.

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ..., 1/2 łyżeczki całego kminku, cukier według upodobania, olej do smażenia, 1 jajko do posmarowania. Przygotowanie: Mięso wieprzowe kroimy w kostkę, a obraną cebulę siekamy. Cebulę podsmażamy na smalcu(...) i przyrządzać pyszne gulasze. W winnym gulaszu Składniki na 4 porcje: 400 g wątróbki wołowej, cielęcej, wieprzowej lub drobiowej, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu...

  • Gorąca zupa to jest to!

    ...: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki wody, 1 jajko, szczypta soli. Mięso wrzucić do wrzątku, dodać marchew, pietruszkę, seler, przyprawy, podpieczoną na ogniu cebulę, gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzić wywar. Klarowny posypać lubczykiem, chwilę pogotować. Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Placki smażyć na małej patelni. Po usmażeniu każdy naleśnik ściśle...

  • Osłódź sobie jesień

    Słodko pachnące, złociste dania z miodem to znakomite antidotum na jesienną pluchę. Mięso upieczone w ten sposób zaskoczy cię soczystością.

  • Bajka o jasiu i...

    ...papierowym i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem; oprósz solą, pieprzem i majerankiem, skrop olejem. Przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Mięso odstaw do lodówki na minimum godzinę do marynowania. Po tym czasie schab piecz pod przykryciem około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 200º C. Kilka razy polej mięso wytopionym sosem i około 10 minut przed końcem pieczenia...