• Informacje na temat:

    masło migdalowe inaczej

Artykuły na temat: masło migdalowe inaczej
  • .... ✓Schabowe możesz zrobić inaczej niż zwykle. Zamiast panierki z tartej bułki użyj mielonych płatków kukurydzianych, płatków migdałowych lub mielonych orzechów włoskich.

  • Babki godne cesarza!

    O wyjątkowości kuchni austriackiej decyduje m.in. fakt, że składają się na nią wpływy różnych kultur. Jednak nie zawsze wiadomo, z jakiego kraju wywodzi się dana potrawa. Nie inaczej jest z babką, znaną w Austrii pod nazwą Gugelhupf.

  • Podwieczorek wspomnień

    Niby te ciasta potrafimy zrobić same. Ale u babci smakują jakoś inaczej. Przenoszą nas w czas dzieciństwa...

  • Ciasto Basków « déstructuré » czyli jak skomplikować coś prostego i menu na ten tydzień.

    ...za każdym razem  się zachwycam i do niej powracam. We wspomnianym miesięczniku znalazłam przepis- pomysł Fabian Feldmann, szefa w “Impertinent “ w Biarritz na ciasto Basków zupełnie… inaczej podane(...) jak tradycja każe…   Dziś jednak na moim niedzielnym deserowym stole ciasto Basków w kawałkach i w kawałeczkach, pozbawione struktury, ale jakże wspaniałe w smaku! Bo smakuje inaczej podane osobno...

  • Przyspieszamy metabolizm

    .... Niestety, jeśli mało jesz, metabolizm zwalnia, a wszystko, co zjesz, zamienia się w tłuszcz. Co to jest metabolizm i dlaczego jest kluczowy, gdy próbujesz schudnąć? Metabolizm, inaczej przemiana materii(...). Przez 3 dni jemy produkty bogate w zdrowe tłuszcze (orzechy, awokado, humus, masło migdałowe), umiarkowane ilości białka (np. tłusta ryba morska, warzywa strączkowe: soczewica, ciecierzyca, fasolka...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...nie oczekiwać. Czasem daję z siebie za dużo, jestem zbyt szczera i to obraca się przeciwko mnie. Ale nie potrafię inaczej. Dawanie daje mi ogromne szczęście. A my zaczęliśmy do czego innego przywiązywać(...) cały osad pozostał w garnku) i zalać nią kaszę. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu ok. 2 cm ponad kaszę. Posolić do smaku i gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Przez cały czas...

  • Tradycja ma się dobrze

    ..., masło i mleko podgrzej w dużym garnku, aż się rozpuszczą. Nie mogą się zagotować! Mąkę pszenną, skrobię kukurydzianą, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiej (inaczej w cieście będą grudki(...) i posiekane zioła. Zalej gorącym bulionem z kurczaka i oliwą, przykryj, odstaw. Nagrzej piekarnik do 200ºC. Wymieszaj w misce roztopione masło z oliwą. W drugiej połącz sól, pieprz i przyprawę ras el hanout...

  • Smaki arktyczne

    ..., nasączone chemikaliami, ale po prostu inne. Buraki, marchew, ziemniaki i maliny smakują w Norwegii zdecydowanie inaczej niż u nas (szparagi i pomidory z grubsza tak samo). Podobnie cebula, zielona(...) muszkatołowej, a także mąkę i wirujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do miski. Masło roztapiamy na małym ogniu, a kiedy nieco przestygnie, dolewamy do ryby i mieszamy. Dodajemy jajko i tyle śmietanki, żeby masa...

  • Piękno z internetu

    ...! Wystarczy po gorącej kąpieli wmasować w skórę masło, by przekonać się o jego dobroczynnym działaniu nawilżającym i odżywczym. Masła pomogą też w pielęgnacji tak newralgicznych miejsc na mapie naszego(...) zanieczyszczony i nie pozostawi na naszej cerze niechcianych pamiątek w postaci blizn...   Aptekarska precyzja O eliksirze młodości marzyły już starożytne elegantki. Nie inaczej jest i dziś! Choć...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Nie tylko kanapki... W zasadzie nie powinniśmy z nich rezygnować, ale podać je inaczej niż na co dzień. Najlepszą kanapkową bazą będzie pieczywo chrupkie, pumpernikiel lub pieczywo tostowe. Kromki(...) mąki, pół szklanki kwaśnej śmietany, szklanka mleka, 2-3 łyżki siekanego kopru, sól i pieprz. Masło zasmażamy z mąką, a zasmażkę rozprowadzamy mlekiem. Mąka nie może się zrumienić, a po dodaniu mleka...