• Informacje na temat:

    masa do wafla

Artykuły na temat: masa do wafla
  • ...masa osiągnie gęstą konsystencję, dodajemy masło. Zdejmujemy z ognia i dokładnie ucieramy drewnianą łyżką. Razem z masłem można dodać kilka kropli ekstraktu waniliowego czy 1-2 łyżki karmelu. Zamiast mleka możemy użyć śmietanki kremówki. Wprawdzie nada ona kajmakowi nieco inny smak, ale dzięki niej masa szybciej zgęstnieje.

  • Mazurek nugatowy na waflach

    Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować syrop. Pozwolić aby nabrał lekko złotego koloru. W osobnym garnuszku mieszając zagotować miód. Wrzący wlać do syropu cukrowego, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę. Ustawić w garnku na małym ogniu i mieszając powoli dolewać niewielkie ilości gorącego syropu cukrowo-miodowego. Mieszać, aż masa zgęstnieje i opadnie...

  • Domowy tort pischinger

    Jeśli tort robisz z dużych wafli, po schłodzeniu pokrój go w trójkąty. Użyj ostrego noża – po każdym cięciu zanurzaj go w gorącej wodzie.

  • Rafaello

    ...w proszku, 25 dag wiórków kokosowych, alkohol, sok z cytryny, miękkie masło oraz pokruszone herbatniki lub wafle. Wymieszaj łyżką lub mikserem (masa może być płynna). Wstaw do lodówki na 50-60 minut, by...

  • Macie moze przepis na mase do wafli? taka z rodzynkami?

  • Nugat z migdałami

    ..., bez mieszania, aż masa osiągnie temperaturę ok. 160°C. W międzyczasie białka ubij na sztywną pianę. Kiedy syrop miodowy osiągnie pożądaną temperaturę, wlej go cienkim strumieniem do białek (cały czas miksując). Ubijaj 10-15 minut aż masa zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj bakalie, całość wymieszaj.  3. Na spodzie foremki ułóż wafel i przykryj masą nugatową. Wierzch wyrównaj (najlepiej łyżką...

  • Orzechowe batoniki, idealne dla zestresowanych

    ...natychmiast zastyga). Wstaw do lodówki na kilka godzin. Pokrój na nieduże batoniki. Rada: Dno foremki można wyłożyć waflami.  Część orzechów można zastąpić suszoną żurawiną oraz pestkami dyni czy...

  • masę do wafli, taka czekoladowa mase , proszę o pomoc.

  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    Marka Wawel przedstawia linię produktów "Bez Dodatku Cukru".

  • Andruty robię zawsze z wykorzystaniem mleka w proszku sprzedawanego niezmiennie od kilkudziesięciu lat w niebieskim opakowaniu.

Zdjęcia na temat: masa do wafla
Wideo na temat: masa do wafla
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który