• Informacje na temat:

    marynata wieprzowina

Artykuły na temat: marynata wieprzowina
  • Pieczona wieprzowina w cieście

    ....   Gdy wieprzowina dojdzie, wyjmij ją z piekarnika i odstaw na 15 minut, następnie pokrój wieprzowinę w kostkę grubości 1 cm. Wymieszaj mięso w schłodzonej marynacie. Mięso powinno być...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • Marynaty na  olejach - idealne do mięs

    Dzięki nim wieprzowina, drób, czy wołowina nabierają wyjątkowego aromatu, intensywniejszego smaku i pozostają po upieczeniu kruche oraz soczyste. Wśród...

  • Szaszłyki z morelami

    Wieprzowina jest bardzo dobrym źródłem żelaza i wysokogatunkowego białka, a także witaminy B1, która wpływa na pracę tarczycy, układ nerwowy oraz metabolizm.

  • Kiełki pełne witamin

    Pod względem zdrowotnym lepsze niż owoce! Dlatego warto je dodawać do mięs i sałatek przez cały rok.

  • Lato w plenerze: Jak chronić jedzenie

    Przyjęcia w ogrodzie, pikniki, grille, wycieczki – w ciągu najbliższych miesięcy będzie wiele okazji do długich biesiad na świeżym powietrzu. Jak sprawić, żeby serwowane jedzenie było nie tylko pyszne, ale także zdrowe i świeże na dłużej?

  • Dwa w jednym

    ...zrumieni, wyjmij z piekarnika i podawaj. Wieprzowina z grzybami w sosie sojowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: 3,5-8,5 godziny Poziom trudności: Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej...

  • Dobrana para

    ...sposób odkładaniu się blaszki miażdżycowej. Dlatego jeśli często przygotowujesz dania z czerwonego mięsa (wołowina, wieprzowina), powinnaś kilka razy w tygodniu jadać jabłka. Najlepiej w duecie(...) takie połączenie zmniejsza ryzyko nowotworów jelita grubego. W jaki sposób? Marynata z soku cytrynowego utrudnia nadmierne utlenianie aminokwasów z białek mięsa, wynika m.in. z badań naukowców...

  • Jak upiec kaczkę?

    Aromatyczna, dobrze przyprawiona, z lampką czerwonego wina – może stanowić miłą odmianę w twoim menu. Czasem pozwól sobie na coś ekstra.

  • Partnerstwo wschodnie

    Ponoć w kwestiach kulinarnych z natury jesteśmy konserwatystami. Ale trudno w to uwierzyć, gdy pomyśli się, jak szybko i mocno Polacy polubili kuchnię dalekowschodnią.

Dyskusje na temat: marynata wieprzowina
  • Re: Miękka wieprzowina, ratunku! :)

    Wieprzowine na kotlety czy bitki nalezy rozbic rowno tluczkiem i mozna ja 'zamarynowac' ok.1h (chyba,ze robisz dzien wczesniej to wtedy na noc). Marynata : jajko roztrzepane+mleko (pol szklanki(...) nie soli!!! Sol powoduje, ze wieprzowina stwardnieje odrazu i juz jej nie ugotujesz na miekko). Potem sukcesywnie dodajesz do tej wieprzowinki warzywka i inne dodatki. Wieprzowine i sos, ktory

  • Re: Miękka wieprzowina, ratunku!

    Wieprzowine na kotlety czy bitki nalezy rozbic rowno tluczkiem i mozna ja 'zamarynowac' ok.1h (chyba,ze robisz dzien wczesniej to wtedy na noc). Marynata : jajko roztrzepane+mleko (pol szklanki(...) nie soli!!! Sol powoduje, ze wieprzowina stwardnieje odrazu i juz jej nie ugotujesz na miekko). Potem sukcesywnie dodajesz do tej wieprzowinki warzywka i inne dodatki. Wieprzowine i sos, ktory

  •  Re:  a jakie marynaty do potraw z grilla??

    To zależy co chcesz robic. Jeśli piersi z kurczaka to marynata z oliwy, cytryny, vegety i ziół. Ja dodaję oregano, tymianku, rozmarynu, lubczyku no i kilka ząbków wyciśniętego czosnku, ale gusty są(...) !!! Inne mięska marynujemy z przyprawami i białym (cielęcina, młoda wieprzowina, ryby) lub czerwonym (wołowina i inne starsze mięsko) winem ! Można dodawac słodkiej lub ostrej papryki i wielu róznych