• Informacje na temat:

    maka na ciasto kruche

Artykuły na temat: maka na ciasto kruche
  • Kruche ciasto

    Nie zastępuj masła margaryną, bo ciasto będzie trudniej wyrobić, a po upieczeniu nie będzie odpowiednio kruche. Na jakość wpływa też ilość żółtek. Im więcej, tym lepiej.

  • Kruche ciasto czekoladowe z owocami

    To ciasto nie wymaga dużo pracy, możesz do niego wykorzystać owoce sezonowe. Poniżej przedstawiamy przepis.

  • Ciasto kruche z owocami

    Przygotowanie: 1. Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.  2. Do miski wsyp mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Całość rozdrobnij, aż powstanie drobna kruszonka. Następnie dodaj jajko i połącz składniki w gładkie ciasto.  3. Uformuj kulę i podziel ją na 2 części. Jedną włóż do lodówki, a drugą pokrój na...

  • Krucha prawda

    Poznaj tajemnice kruchego ciasta. Cukiernik podpowiada, co robimy źle. Kluczową rolę odgrywają produkty.

  • ...tłuszcz pra wie stuprocentowy, a masło w swym składzie ma ok. 16 proc. wody. Kiedy rozwałkowujemy wy robione i schłodzone ciasto kruche, nie podsypujmy go mąką, bo ciasto stanie się(...). Ponieważ ciasto kruche lubi niską temperaturę, z powodzeniem można je zamrażać. Potem należy jednak uchwycić ten moment, gdy ciasto rozmrozi się na tyle, by dało się wałkować. Jeśli...

  • Kruche ciasto najlepiej wałkować silikonowym wałkiem na silikonowej macie. Dzięki temu nie trzeba podsypywać go mąką, od której wypiek twardnieje. Jeśli...

  • Kruche serduszka

    Sposób przygotowania:  Do miski włóż tłuszcz, wsyp cukier i cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Wciąż ucierając dodaj jajko. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj masę maślaną. Zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą. Włóż do lodówki na ok. 60 minut.  Stolnicę lub blat oprósz mąką. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Foremką wytnij...

  • Przygotowaliśmy dla was poradnik dotyczący przygotowania idealnego kruchego ciasta.

  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Kruche ciasto jest jednym z najczęściej używanych i zarazem jednym z najłatwiejszych do wykonania.

  • O tej porze roku często robię szarlotki na kruchym cieście. Oto moje pomysły na idealne wypieki. 1. Masło (mocno schłodzone) ścieram na tarce o dużych oczkach, co chwila przesypując mąką starte wiórki tłuszczu. 2. Formę z ciastem wstawiam na 20-30 min do lodówki, wtedy ciasto rosnąc, nie oblepia krawędzi formy. Maria S. z Tychów...

Dyskusje na temat: maka na ciasto kruche
  • Re: jaka maka do czego??

    Ja biszkopt pieke z maki pszennej poznanskiej a kruche robie z maki krupczatki ,ciasto wychodzi cudownie kruche :)