• Informacje na temat:

    majonez

Artykuły na temat: majonez
  • Wybieramy majonez

    To jeden z najpopularniejszych dodatków do potraw. Majonez jest kupowany przez nas częściej niż keczup.

  • Niezwykłe zastosowanie... majonezu

    Nabłyszczy drewnianą komodę Meble z drewna zmatowiały? Są na nich nieestetyczne krążki po mokrej szklance? Posmaruj je majonezem, po 10 minutach wycieraj lekko zwilżoną szmatką, aż do uzyskania połysku. Naoliwi drzwi Tłusty majonez to idealny smar do skrzypiących drzwi i prowadnic szuflad. Nałóż odrobinę na zawiasy, kilkakrotnie otwórz i zamknij drzwi. Gotowe! Nadmiar gęstego sosu...

  • Domowy majonez

    Ważne: Wszystkie składniki (mieszaj je tylko w jedną stronę) muszą mieć temperaturę pokojową. Inaczej majonez może się zwarzyć. Przygotowanie: Najpierw wymieszaj żółtko z musztardą, solą(...), majonez może się rozwarstwić. A wtedy - w oddzielnym naczyniu utrzyj jeszcze jedno żółtko i dodaj powoli olej. Zobacz także:

  • Majonez odznacza się przyjemną gładkością i bogatym, ale neutralnym smakiem. Świetnie ożywi go sos pesto, tarty chrzan, posiekane suszone pomidory lub......

  • Niezastąpiony majonez

    Niezastąpiony do sałatek, past i kanapek. Uwielbiamy go, jest bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe, ale... jedzmy go z umiarem, bo to bomba kaloryczna. Główne składniki klasycznego majonezu to oliwa z dodatkiem surowego żółtka, przyprawiona octem winnym lub cytryną, solą i białym pieprzem oraz odrobiną cukru. Noworoczna sałatka z różowym sosem majonezowym Na dnie szklanego pucharka umieść...

  • To jeden z najpopularniejszych dodatków do potraw. Majonez jest kupowany przez nas częściej niż keczup. Ten gęsty, kremowy sos chętnie dodajemy do sałatek,...

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI

    MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI to niezastąpiony składnik sałatek, dań oraz do dekoracji świątecznych przystawek. Smakuje wyśmienicie, a dodany do jakiejkolwiek potrawy podkreśla zdecydowanie jej walory smakowe. Doskonale nadaje się do sporządzania prostych dań na co dzień, jak i tych wykwintnych na szczególne okazje.

  • Majonez domowej roboty

    Składniki: Żółtka 3 sztuki Musztarda do smaku 2 łyżki soku z cytryny Sól do smaku 450 ml oliwy z oliwek Ubij żółtka, dodaj musztardę, sól, sok z cytryny. Stopniowo wlewaj oliwę cienką stróżką. Cały czasm ubijaj. Dopraw do smaku. Idealne proporcje majonezu:  1 żółtko na 150 ml oliwy lub oleju...

  • Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, a następnie dodajemy cukier waniliowy, po 1 żółtku ciągle delikatnie ubijając. Dodajemy produkty sypkie - wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Wciąż mieszając dodajemy olejek aromatyczny. Gdy wszystkie składniki już się połączą na puszystą masę, stopniowo dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do...

Zdjęcia na temat: majonez
Wideo na temat: majonez
  • Jak zrobić domowy majonez?

    Każdy kucharz powinien umieć zrobić porządny majonez! Dziś, w dobie elektrycznych urządzeń w naszych kuchniach, robienie majonezu w domu nie musi oznaczać żmudnego, długiego i męczącego ucierania. Zobaczcie przepis na domowy majonez - będzie na pewno zdrowszy od tego w sklepie!

  • Jak zrobić domowy majonez?

    Każdy kucharz powinien umieć zrobić porządny majonez! Dziś, w dobie elektrycznych urządzeń w naszych kuchniach, robienie majonezu w domu nie musi oznaczać żmudnego, długiego i męczącego ucierania. Zobaczcie przepis na domowy majonez - będzie na pewno zdrowszy od tego w sklepie!

  • Majonez domowej roboty

    Podajemy idealne proporcje!

Dyskusje na temat: majonez
  • Re: Zdrowe, smaczne sałatki

    też z fetą, ale główny składnik to gotowane brokuły, do tego jeszcze z puszki kukurydza, fasola czerwona, majonez kielecki i pieprz. pyszna i bardzo prosta

  • Re: Wegański majonez... z fasoli

    Najlepszy jest świeży majonez z łodygi.

  • Re: Przepisy na sałatki

    pęczek szczypiorku 1 łyżka keczupu 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie Odcedź i wystudź Pierś z kurczaka pokrój w kostkę posyp solą i pieprzem a następnie usmaż na rozgrzanym oleju Pieczarki pokrój w paski Kukurydzę i groszek odcedź Fasolę przepłucz zimną wodą Wszystko wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem Dodaj majonez i keczup i wymieszaj Wstaw do

  • Re: Wegański majonez... z fasoli

    wymyslcie inna nazwe bo to nie majonez

  •  Majonez

    Jak zrobić własny majonez? Olej mam, gorczycę mam - ale nie wiem, co z nią się robi...No i jajka mam. Jestem po prostu ciekawa...no i uczę się na eksperymentach kulinarnych:)

  • Re: Wegański majonez... z fasoli

    No co ty... Dodajesz to do majonezu?

  • Re: Majonez

    Najlepszy majonez to majonez motyla.

  • Re: Wegański majonez... z fasoli

    Majonez to jaja, musztarda i tłuszcz. Koniec, kropka

  • Majonez

    Mam do was pytanie,czy uważacie że rodzaj użytego majonezu jest ważny w przygotowywaniu potraw? Ja do sałatki jarzynowej używam mieszankę kieleckiego i dekoracyjnego Winiary.Do tuńczyka natomiast tylko Hellmans itd.Nie wiem jak dla was ale dla mnie ma to znaczenie.Nie smakuje mi tuńczyk z majonezem kieleckim czy itd. Zapraszam do dyskusji na ten temat.Pozdrawiam.

  • Re: Pieczeń w majonezie

    Majonez zapiekać? Dziękuję, ale raczej nie skorzystam.