• Informacje na temat:

    łosoś smażony na patelni

Artykuły na temat: łosoś smażony na patelni
  • Łosoś z chorizo na patelni

    Przygotowanie: Połóż łososia skórą do góry na dużej zimnej nieprzywierającej patelni i postaw ją na dość dużym ogniu. Kiedy patelnia się rozgrzeje, a ryba zacznie skwierczeć (zajmie to ok. 3 minut(...). Wymieszaj go z 1 łyżeczką oliwy z pierwszego tłoczenia i odrobiną wody. Pokrój chorizo w cienkie plasterki i dołóż je na patelnię z rybą 2 minuty przed końcem smażenia. Na ostatnie 30 sekund dorzuć...

  • Łosoś świątecznie

    Pieczony, smażony, a nawet surowy – łosoś doskonale sprawdzi się na święta.

  • Nadziewany pieczony łosoś

    ...cytryny   Sposób przyrządzenia: Podgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż tackę natłuszczoną folią.  Podgrzej olej i podsmaż czosnek na patelni. Dodaj pieczarki oraz paprykę i smaż aż zmiękną...

  • Kinga Paruzel: Łosoś / szparagi / mak

    Łosoś i szparagi - normalne, lekkie danie. Coś jednak nie pasuje mi w tej lekkości. Wkrada się tutaj dużo przeciętności.

  • Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    ...uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych, połową posiekanej cebuli i brokułów. Na wierzchu ułóż łososia. Skrop sokiem z cytryny. Na łososiu ułóż jeszcze raz wszystkie warstwy, tak aby na...

  • Łosoś z kapustą włoską na ostro

    Łososia podzielić na 4-6 kawałków, posypać solą, obłożyć plastrem cytryny i związać nicią. Odstawić w chłodne miejsce. Poszatkowaną kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę smażyć na sklarowanym maśle 8-10 minut. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę 4-5 minut z obu stron, doprawić pieprzem. Kapustę doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, zagotować. Dodać chrzan. Rybę podawać z kapustą.

  • Bożonarodzeniowy łosoś z Hiszpańskimi Oliwkami

    ...  W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na...

  • Łosoś z salsą warzywną

    Łosoś z salsą warzywną Garść świeżej kolendry, kilka kropli sosu tabasco , 3 łyżki oliwy z oliwek Primadonna, sól Castello, pieprz Mikado Warzywa kroimy w kostkę. Smażymy 3-4 min. Skrapiamy sokiem z limonki oraz sosem tabasco. Posypujemy świeżą kolendrą. Umytego, osuszonego łososia skrapiamy cytryną. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej. Układamy na warzywnej salsie.

  • Losos i "stare" marchewki oraz cd. z wczoraj

    ...obieramy ze skorki i kroimy w poprzeczne plastry. Kroimy tez dwie cebule dymki z ich szczypiorkiem. Calosc podsmazamy na duzej patelni na 2 lyzkach oliwy z oliwek. Po 5 minutach posypujemy 5 g cukru i polewamy sokiem wycisnietym z pol cytryny. Wrzucamy te na patelnie skorke starta z tej samej polowki cytryny oraz 30 g masla. Calosc pokrywamy woda i dusimy... doprawiajac sola. Dusimy wedlug uznania ja...

  • ...  Pory przepołowić wzdłuż i pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni lub w rondlu z grubym dnem z pokrywą i smażyć pory przez około 8 minut na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumienią się. Doprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Z folii wyciąć 2 kwadraty, środki posmarować oliwą z oliwek. W posmarowane miejsce położyć plasterki cytryny...