• Informacje na temat:

    lato w kuchni

Artykuły na temat: lato w kuchni
  • "Trylogia" od kuchni

    Od filmowej premiery „Ogniem i mieczem” minęło 17 lat, „Potopu” – 42, „Pana Wołodyjowskiego” – 47, lecz nadal lubimy je oglądać. To zasługa reżysera i świetnej obsady.

  • Tanio i zdrowo. 7 trików na oszczędzanie w kuchni

    ...mniej niż cztery złote. Lepiej więc kupić sadzonki w sklepie ogrodniczym i korzystać z własnych świeżych przypraw przez całe lato. 6. Ubij masło Za kostkę masła trzeba zapłacić od 4 do 6 złotych...

  • Kosmetyki od kuchni

    Awokado, miód, olej arganowy, witamina C. Niektóre składniki kosmetyczne mają nazwy identyczne jak produkty, które można kupić w delikatesach czy aptece. Czy to znaczy, że olej, który dodawałaś do sałatki, możesz wcierać w skórę zamiast kremu lub balsamu? Jaka jest szansa, że pomoże skórze, wzmocni ją, nawilży, a jakie prawdopodobieństwo, że jej zaszkodzi, podrażni, wywoła stan zapalny? Sprawdzam.

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    Kuchnia Pięciu Przemian to chiński sposób na szczupłą sylwetkę, wewnętrzną równowagę i zdrowie praktykowany od tysiącleci.

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    Nie ma jednej kuchni australijskiej. Jest za to zlepek kulinarnych inspiracji, które przybyły na ten kontynent wraz z pierwszymi osadnikami. Razem z Anglikami w Australii pojawiły się nowe specjały, które przez lata królowały na stołach, takie jak pieczeń czy kotlety z kością.. Australijczycy kochają gotować, świadczy o tym fakt iż w 2010 roku przełożono prezydencką debatę przedwyborczą, ze...

  • Za paprykowe kraje uważa się Węgry i Meksyk, tam dodaje się ją prawie do wszystkiego. Ale często gości także na naszych stołach – marynowana, nadziewana czy w leczo. Jest używana niemal w każdej kuchni świata. Jej wielki atut to wszechstronność. Jemy ją surową w sałatkach lub z dipami oraz na ciepło: w sosach, zupach, gulaszach, gotowaną, pieczoną, grillowaną. Paprykę nadziewa się i marynuje...

  • ​Mateusz Gessler i kuchnia Australii

    ...mieliśmy okazję porozmawiać o tym, jakie są różnice między kuchnią polską, francuską i australijską właśnie. Agnieszka Łopatowska, Styl.pl: Jesteś ambasadorem marki Jacob’s Creek, podróżowałeś po Australii - co twoim zdaniem Polacy powinni zaczerpnąć z kuchni australijskiej? - Uśmiech! Uśmiech to jest najważniejsza rzecz w kuchni. I kochać ludzi. Jak się nie kocha ludzi, nie ma się uśmiechu...

  • Nowa kuchnia wegetariańska

    ...książce kucharskiej każdego zachęcą do gotowania i jedzenie potraw dobrych zarówno dla ciała, jak i dla ducha. Luise Vindahl i David Frenkiel "The Green Kitchen. Zielono & zdrowo. Nowa kuchnia...

  • Dwie, z pozoru całkowicie odmienne kuchnie, zostały połączone setki lat temu przez Bonę Sforzę. Co sprawia, że Polacy tak chętnie sięgają nie tylko po śródziemnomorskie dania, ale także produkty?

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...trzy lata, i w Kanadzie, gdzie mąż był ambasadorem, zajmowałam się promocją kuchni polskiej wśród polityków, krytyków kulinarnych, szefów kuchni. Byli zdumieni niezwykłą sezonowością, różnorodnością i lekkością naszej kuchni. Paradoksalnie, z perspektywy emigranta, można się bliżej przyjrzeć swojemu krajowi - mówi Katarzyna Bosacka, dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka książki "Bosacka po...

Wideo na temat: lato w kuchni
  • Zatrzymaj lato w... słoikach

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni „Dzień Dobry TVN" przetwory i dania, które pozwolą zatrzymać lato. Kucharz zaproponował słodko-kwaśne pomidorki, suszone pomidory w oliwie, konfiturę z malin z chilli, chleb pszenny na zakwasie, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem oraz ciasto borówkowe z bezą.

  • Pizza, focaccia i zupa buddyjska, czyli Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski razem w kuchni

    Aktorka Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski przyjaźnią się już od wielu lat. W kuchni "Dzień Dobry TVN" opowiedzieli o swojej przyjaźni i współpracy zawodowej, a także przygotowali swoje popisowe dania. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: domowa pizza, włoska focaccia i zupa buddyjska. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).

  • Pizza, focaccia i zupa buddyjska, czyli Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski razem w kuchni

    Aktorka Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski przyjaźnią się już od wielu lat. W kuchni "Dzień Dobry TVN" opowiedzieli o swojej przyjaźni i współpracy zawodowej, a także przygotowali swoje popisowe dania. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: domowa pizza, włoska focaccia i zupa buddyjska. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).

Dyskusje na temat: lato w kuchni
  • Re: Znacie przepisy na kisze?

    Super Mirabelka, wlasnie o fancuska mi chodzilo. Jadlam ja przez cale poprzezednie lato od francuskiego maestro kuchni i wydawalo mi sie, ze zapamietalam przepis, a tu nici, bo pamiec ulotna. wiec dziex raz jeszcze:)

  • Re: Tajniki kurpiowskiej kuchni

    Czyżby? Bo moja babcia na grzyby mówiła grzyby, a prośnianki to była jedna z ich odmian. W takiej chałupie to nocowałem przez całe lato i nie był to wcale żaden skansen. Jeszcze stoi do dzisiaj.

  • Re: Co jeść w upały?

    Magda Gessler nie jest dla mnie jakims geniuszem kulinarnym.Mialam okazje zjesc kilka razy w jednej z knajpek przez nia polecanych.Stwierdzam,ze o kuchni indyjskiej ta pani nie ma zielonego pojecia.A(...) ulubione.Jesli chodzi o mieska to grill bo lato to odpowiednia pora roku,no i galarety miesne. Jesli chodzi o napoje to rewelacyjnie sprawdza sie woda z kilkoma plastrami cytryny i listkami swiezej miety,no

  • Re: Lato bez zatruć

    Pomidory w oleju lub inne dania kuchni południowej

  • Re: Świąteczne "przeżarcie" czyt. przejedzenie

    etc.Pomysłów może być wiele więcej ale na początek wystarczy jeden wprowadzony w życie np. od jutra piję co najmniej 2 litry wody mineralnej dziennie....i właśnie poczłapałam do kuchni wyciągnęłam 4 butelki x500ml i mam zamiar je jutro opróżnić;] A po 10 dniach wprowadzę kolejną zasadę np. wchodzenie po schodach na 6 piętro mojego bloku:D Życzę wam i sobie powodzenia bo lato już niedługo zatem miło

  • Re: Pyszne ciasteczka

    No faktycznie. Szybciutka potrawa. Gotować w kuchni w gorące lato 40 minut. Dodatkowy upał w domu.

  • Lato w mojej kuchni

    pieknie w twojej kuchni, stefane :) u mnie dzis byly galettes z pieczarkami - niestety dla mnie bez sera, bo pan montignac nie pozwala. odkrylam takze pod jego katem soczewice i jestem w niebowzieta ;) bo kreuje od kilu dni pyszna indyjska zupe krem z czerwonej soczewicy wraz z curry.. pycha!!!

  • Lato w mojej kuchni

    :) stefane a Ty od zawsze tak miałaś z tym gotowaniem? że lubiłaś? Jak sobie czasem poczytam co tam szykujesz to aż ślina cieknie:)

  • Lato w mojej kuchni

    o.k. - pozdrowionka

  • Lato w mojej kuchni

    ok , na kiedy? dzis mam podac? obawiam sie ze nie zdarze tak dzisiaj...