• Informacje na temat:

    kwas buraczany

Artykuły na temat: kwas buraczany
  • Kisiłaś już buraki? Jeżeli nie, to konieczne spróbuj. Domowy zakwas buraczany może być bazą do barszczu, ale jest także bardzo zdrowym, wzmacniającym napojem....

  • Sok z buraka na zdrowie

    Z​drowotne właściwości czerwonych bulw są tak wyjątkowe, że 24 listopada ustanowiono nawet Dzień Buraka. Rzecz jasna, najzdrowszy jest świeżo wyciskany sok buraczany, ale nie tylko. Coraz więcej fanów zyskuje również zakwas. Kto przede wszystkim powinien włączyć te produkty do codziennego jadłospisu?

  • Dieta przeciw grypie

    ...​Zamiast obciążać wątrobę dodatkową porcją tabletek, zadbaj, by Twoje potrawy zawierały dużo cynku, żelaza, kwasów omega-3, przeciwutleniacze i probiotyki. Nigdy nie wychodź bez śniadania! Dostarczając organizmowi sporo pełnowartościowego białka, dajesz mu narzędzia do walki z atakującymi go wirusami i drobnoustrojami. Pamiętaj też, by od rana do późnego wieczora pić dużo wody zmineralizowanej...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Zakwas z buraków naturalnie wzmocni twoją krew

    Osoby stosujące regularnie terapię zakwasem wiedzą, jak wielka moc kryje się w tym prostym przepisie - przekonuje Marek Zaremba. Autor książki o Hashimoto proponuje zakwas z buraków na soku z kiszonych ogórków albo kapusty, który naturalnie wzmocni krew.

  • Buraki dobre na wszystko

    Domowy zakwas buraczany może być bazą do barszczu, ale jest także bardzo zdrowym, wzmacniającym napojem. Dzięki kwaszeniu buraki stają się dwukrotnie bogatsze w witaminę C, która zwiększa przyswajalność żelaza. Właśnie ta kombinacja sprawia, że pijący zakwas mają doskonałe wyniki morfologii! Żelazo poprawia produkcję czerwonych krwinek i chroni przed anemią. Kiszone buraki zawierają kwas mlekowy...

  • Buraki mogą ci wiele dać!

    Domowy zakwas buraczany może być bazą do barszczu, ale jest także bardzo zdrowym, wzmacniającym napojem. Dzięki kwaszeniu buraki stają się dwukrotnie bogatsze w witaminę C, która zwiększa przyswajalność żelaza. Właśnie ta kombinacja sprawia, że pijący zakwas mają doskonałe wyniki morfologii! Żelazo poprawia produkcję czerwonych krwinek i chroni przed anemią. Kiszone buraki zawierają kwas...

  • Zdrowy ferment

    .... Domowy zakwas buraczany Składniki: 2 kg buraków, 2 kwaśne jabłka, główka czosnku, skórka z kromki chleba na prawdziwym zakwasie, 3 litry wody, 3 łyżeczki soli Buraki wyszorować, pokroić w grube(...) weszło do sklepu w zapusty - jeden sok pił na kaca z kapusty". Kiszonki ratują nam też życie zimą, gdy świeżych warzyw jest jak na lekarstwo. Najcenniejszy ich składnik to kwas mlekowy, który...

  • Czosnek – możesz go zgnieść i dodać do gotowego chłodnika lub wykorzystać do przygotowania kwasu buraczanego. Miętę – świetnie komponuje się z awokado i ogórkiem, może również stanowić dodatek do chłodników owocowych. Melisę – jej charakterystyczny cytrynowy aromat jest niezastąpiony w chodnikach z dodatkiem owoców. Pieprz – doda pikanterii. Jeśli nie chcesz, aby aromat pieprzu przeważył inne...

  • Nowa twarz buraka

    ...powinniśmy robić jak najczęściej bo burak jest źródłem żelaza i kwasu foliowego, które pomagają w walce z anemią. Do tego zawiera także antocjany, barwniki, które występują również w czerwonym winie i które opóźniają procesy starzenia i zwiększają odporność. Buraki są bogate w kwas foliowy, który może się okazać zbawiennym nie tylko dla kobiet w ciąży, ale też dla osób z chorobami serca. Zaleca się je...

Dyskusje na temat: kwas buraczany
  • Re: buraki.PROSZĘ O POMOC

    Tak jak misiowa polecam gotowane w woreczkach.Nadają się do wszystkiego.Chyba,że chcesz zrobić kwas buraczany....

  • Re: Kwas buraczany z kapustą

    2 buraki czerwone ??? - kto pisał ten przepis !!!

  • Re: SOK Z BURAKÓW CZERWONYCH

    Sok z buraków najlepiej pić świeżo wyciśnięty,bardzo dobrze kiedy jest z dodatkiem jabłka.Osobiście najbardziej lubię kwas buraczany.... Zawsze kiedy mam w planie zrobienie barszczu zaczynam od zrobienia kwasu,ale w takiej ilości żeby wystarczył jeszcze do picia.

  • Re: Kwas buraczany z kapustą

    Z torebki jest lepszy !!!!!!!!!! Polskie produkty wszak sa najlepsze na swiecie ..... nie ? nie sa .... ? a to przepraszam.

  • Re: Płaski brzuch przed Sylwestrem? Pij kwas chlebowy.

    Super smaczny kwas buraczany https://www.youtube.com/watch?v=sJdfyV3kP3Y&t=13s

  • Re: Sok z buraka na zdrowie

    Jaki zakwas? Kwas buraczany!

  • Re: Sok z buraka na zdrowie

    Kwas buraczany , niebo w gębie. A najlepsza dieta to MŻ.

  • Re: Superżywność, czyli jedzenie, które cię uleczy

    Czerwonych buraków nie powinni jeść ludzie z dną moczanową, kwasicą oraz chorzy na nerki. Buraki szczególnie kwas buraczany jest wysoko zasadowy.

  • Re: Wielka księga smaków: Burak

    U mnie w domu królują razem z kiszoną kapustą i ogórkami kiszonymi. Buraki kwasze i kwas buraczany piję rano na czczo. Zdrowe jelita to zdrowy człowiek.

  • Re: Burak - polski superfood

    Czlowieku kisisz buraki na kwas buraczany ktory jest pyszny I zdrowy. Robi sie to dwa razy, drugi raz bedzie slabszy ale tez dobry. Zeby nie wyrzucac pozostalych wykiszonych platkow buraczanych mozna Z nich zrobic bigos tak jak sie to robi Z kapusty.Jest pyszny. Przepis w internecie. Niewiedza nie jest glupota ale krytyka czegos o czym nie mamy pojecia to juz glupota