• Informacje na temat:

    kurczak po chinsku z warzywami

Artykuły na temat: kurczak po chinsku z warzywami
  • Jamie Olivier: Skrzydełka kurczaka w stylu gangnam

    To solidny przepis na delikatne, słodkie skrzydełka kurczaka z piękną glazurą dla dzieci i dla dorosłych. Doskonale pasują do ryżu z jajkiem i wesoło się je zajada, choć jest z tym trochę zachodu - to nie danie na pierwszą randkę! 4 porcje. Łączny czas: 1 godzina 40 min. 634 kalorie na porcję. Składniki: - 12 skrzydełek kurczaka - 2 czubate łyżeczki chińskiej przyprawy pięciu smaków...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Kruchy, pieczony, z chrupiącą skórką to polski przysmak. A jak kurczaka przyrządza się w innych częściach świata?

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...siemieniem lnianym. Obiad: Zupa krem z brokułów i białej kapusty, (na warzywnym wywarze, z marchewką), kasza jaglana, sałata ze szpinakiem i pomidorami polana olejem lnianym, pierś kurczaka pieczona...

  • Bazylia tajska. Ostrzejsza od zwykłej. W smaku ma nuty anyżu, lukrecji oraz mięty. – Najczęściej używana jest do szybko smażonych dań z woka, tzw. stir-fry, i sałatek, np. z kurczakiem na ostro(...) duet z mleczkiem kokosowym i kurczakiem albo owocami morza. Może też być składnikiem wytrawnej tarty, sałatki, curry czy marynaty do mięs. Najintensywniejszy aromat ma świeża, ale w kuchni sprawdzi...

  • ...z wody, eskalopka z kurczaka 150 g z curry i pieprzem. Łyżeczka masła do groszku I ½ łyżeczki oliwy z orzechów do awokado.   Kolacja: makaron z sosem pomidorowym i ze szpinakiem, sałatka z endywi.

  • ...kurczaka.Aby kotlety nabrały aromatu, wsadź je na kilka godzin do marynaty z oliwy, imbiru, soku z pomarańczy i kilku ziaren anyżu. Filety smaż po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Podawaj je z warzywami gotowanymi na parze lub z sałatką. Ze szczyptą Orientu Jeśli lubisz orientalne dania, spróbuj uzyskać smak Dalekiego Wschodu. Pomocny będzie anyż oraz pasta z bobu i chili...

  • Moja Gruzja samakuje

    ...całej zawartości, czyli świetnie przyprawionego farszu z baraniny. Rozkoszą dla mojego podniebienia było: chkmeruli - pieczony pikantny kurczak w mocno czosnkowym sosie. W Batumi odkryłam co kryje(...) kuchni, ha czasami wielokulturowej, gdyż  przyznaję się, że  znaną gruzińską   przyprawę dodaję np. do kurczaka po chińsku . Trudno jest oprzeć się pokusom gruzińskiej kuchni. Na deser polecam...

  • .... Kuchenni pomocnicy Oswoić azjatycką kuchnię pomo że Hortex Mieszanka chińska (warzywa z kiełkami fasoli mung i chińskimi grzybami). Do dań ryżowych z kurczakiem polecają się: Tesco Sos słodko-kwaśny...

  • ...wtedy ciekawszy smak, a także lekką chrupkość. Kurczak z sezamem w stylu orientalnym Umytą marchew pokrój w paseczki, oczyszczone pory – w ukośnie talarki. Piersi kurze pokrój w cienkie paski. W woku rozgrzej olej, smaż na nim mięso 3 minuty. Po tym czasie wyjmij kurczaka i odstaw na bok. Wrzuć por, marchewkę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 3 minuty, mieszając. Warzywa...

  • Rosół po japońsku

    ...większą głębię smaku zyskuje zupa. Najbardziej klasyczne połączenie to po prostu kluski zalane wywarem z kurczaka i doprawione sosem sojowym. W niektórych regionach Japonii kurczak jest zastępowany(...) kurczaka, plastry marynowanej dość tłustej wieprzowiny, pędy bambusa, pastę z nasion sezamu, kiełki sojowe, kapustę pekińską, jaja ugotowane na twardo, pastę miso. Dzięki różnym wariacjom zupa ta...