• Informacje na temat:

    kuchnia na lato

Artykuły na temat: kuchnia na lato
  • Zielona kuchnia

    Lekkie przepisy na lato wg Sylwii Wiesenberg.

  • Kariera od kuchni

    ...przemyślany. Decyzja ta oznaczała jednak, że musiała się pani nauczyć nowego zawodu, bo przecież umiejętności gotowania nie można odziedziczyć po rodzicach.  - To prawda, choć kuchnia ojca(...) na świecie właśnie Francuzi, którzy dziennie poświęcają tej przyjemności dwie godziny i 11 minut. Do tego większość uznanych światowych szefów, którzy sprawiają, że współczesna kuchnia ciągle staje...

  • "Trylogia" od kuchni

    Od filmowej premiery „Ogniem i mieczem” minęło 17 lat, „Potopu” – 42, „Pana Wołodyjowskiego” – 47, lecz nadal lubimy je oglądać. To zasługa reżysera i świetnej obsady.

  • Kosmetyki od kuchni

    Awokado, miód, olej arganowy, witamina C. Niektóre składniki kosmetyczne mają nazwy identyczne jak produkty, które można kupić w delikatesach czy aptece. Czy to znaczy, że olej, który dodawałaś do sałatki, możesz wcierać w skórę zamiast kremu lub balsamu? Jaka jest szansa, że pomoże skórze, wzmocni ją, nawilży, a jakie prawdopodobieństwo, że jej zaszkodzi, podrażni, wywoła stan zapalny? Sprawdzam.

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    Kuchnia Pięciu Przemian to chiński sposób na szczupłą sylwetkę, wewnętrzną równowagę i zdrowie praktykowany od tysiącleci.

  • Moda na gotowanie panuje już od kilku lat. Dzięki kulinarnym talent shows i blogom z przepisami coraz odważniej eksperymentujemy w kuchni. Za tym trendem próbują nadążyć producenci i importerzy żywności. Półki sklepowe uginają się od olejów smakowych, tłoczonych z orzechów, pestek, a czasem z nasion, o których istnieniu nie mieliśmy pojęcia. Zaciekawieni kupujemy taki nieznany olej, a potem używamy niezgodnie z przeznaczeniem. Trzeba wiedzieć, że nie wszystkie oleje nadają się do wszystkiego....

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    ...jest kuchnia Aborygenów. Tej prawdziwej, z zachowaniem tradycyjnych metod obróbki, można spróbować w położonych w głębi lądu rezerwatach. Plemiona te przez tysiące lat żyły z koczownictwa, zbieractwa(...)... kukurydza. Kuchnia aborygenów w australijskim slangu doczekała się nawet własnej nazwy: bush tucker food. Australijskie smaki Australia to także raj dla miłośników wina. Oprócz tradycji...

  • Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie uprawiano ją już 2000 lat temu. Do Europy przywiózł ją Kolumb.

  • ​Mateusz Gessler i kuchnia Australii

    ...gotowania. Trzeba też pamiętać, że kuchnia australijska powstała na bazie innych kuchni, ale została rozbudowana. Kuchnia polska powstała na bazie swojej i pozostała na swoim "kręgosłupie". A jednak "kręgosłup" australijski mocno się zmienił i to idealnie, bo nie czuć, że to kuchnia fusion. Czuć, że jest fajna, dobra, świeża i bardzo, bardzo nastawiona na świeże produkty. Wino Nowego Świata nieśmiało...

  • Nowa kuchnia wegetariańska

    ...książce kucharskiej każdego zachęcą do gotowania i jedzenie potraw dobrych zarówno dla ciała, jak i dla ducha. Luise Vindahl i David Frenkiel "The Green Kitchen. Zielono & zdrowo. Nowa kuchnia...

Wideo na temat: kuchnia na lato
  • Włoskie antipasti, czyli przekąski dobre nie tylko na lato

    Crostini, caponata, minisałatka caprese i zupa szparagowa to dania, które zaserwował w "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz podjął wyzwanie przygotowania włoskich przekąsek, czyli popularnych antipasti. Dlaczego kuchnia słonecznej Italii jest taka atrakcyjna? - Prostota, dobre składniki i oliwa - wyjaśnił w trzech słowach Kucharski. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Cristina Catese - rzymianka, która uczy włoskiej kuchni w Polsce

    Cristina Catese to rodowita rzymianka, dla której kuchnia jest drugim domem. Jej doświadczenie kulinarne to połączenie pasji i dziedzictwa rodzinnego oraz lat spędzonych w kuchni. Dlaczego zdecydowała się na przeprowadzkę do Polski? W "Dzień Dobry TVN" Włoszka opowiedziała o swojej karierze i życiu domowym. Jaką jest mamą? Czy jej syn również zajmuje się gotowaniem? Źródło:Dzień Dobry TVN

  • Pizza, focaccia i zupa buddyjska, czyli Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski razem w kuchni

    Aktorka Aleksandra Szwed i Marcin Przytulski przyjaźnią się już od wielu lat. W kuchni "Dzień Dobry TVN" opowiedzieli o swojej przyjaźni i współpracy zawodowej, a także przygotowali swoje popisowe dania. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: domowa pizza, włoska focaccia i zupa buddyjska. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).

Dyskusje na temat: kuchnia na lato
  • Re: Kolacja z przyjaciółmi czyli dîner à la française i kuchnia w tym tygodniu.

    u nas duzo wydarzen ale brak czasu wrrrr!!! pogoda wspaniala ...w nocy nawet 25 stopni ...zawsze kochalem taka pogoda w kraju zawsze czekalem na lato,...teraz ma lato praktycznie caly rok ..;-)))

  • Re: Jedzenie dobre na upał

    ja lubię portawy rodem z Dominikany. Można o nich przeczytac na http://www.nasztomaszow.pl/ze-smakiem/kuchnia-na-dominikanie-punta-cana/. W lato ryż owoce i warzywa wydają się idealne!

  • Lato w butelki rozlane....

    - to dzien wolny dla nas obojga wiec wspolne gotowanie urasta do rangi luksusu. No i jeszcze wizyty znajomych, wtedy tez sie cos tam do jedzenia robi ale tak zwycyajnie kuchnia i garnki stoja pryez

  • Re: Kuchnia Giuliany - dla lakomczuchow

    jak trufle! super! choc dla mnie z wiosna czy latem sie nie kojarza robie je w okresie Bozego Narodzenia... u mnie to slodkosci letnie. Trzymane w zamrazalniku. Wczoraj juz takiej wersji probowalam. Doskonale na lato. :))

  • Re: Jak jedza Polacy i pomysl na lato...

    , maz jest wierny zydowskiej potrawie - czulent. Jest tez miejsce na Grodzkiej z niewyszukana, p0lska kuchnia. Majac meza obcokrajowca trenuje na nim polskie tradycyjne smaki. Jak dotychczas... mhm

  • Re: Jak jedza Polacy i pomysl na lato...

    , maz jest wierny zydowskiej potrawie - czulent. Jest tez miejsce na Grodzkiej z niewyszukana, p0lska kuchnia. Majac meza obcokrajowca trenuje na nim polskie tradycyjne smaki. Jak dotychczas... mhm

  • Re: Jak jedza Polacy i pomysl na lato...

    Stefane, te najlepsze udają blichtr, ale kuchnia jest słaba i metoda wyżej opisana też stosowana, także dodawanie półproduktów, sosów w proszku, itd. Naprawdę. U nas, podobnie jak w niektórych innych miastach, jest też knajpa Magdy Gessler, w tej nie byłam, a ciekawa jestem jakości (twiedzi, że używa produktów wyłącznie naturalnych i najwyższej jakości). Acha, "u nas", to nie jest Warszawa

  • według prawicy niestety każdej ale w Polsce!

    miejscem kobiety jest kuchnia, kupa dzieci do wychowania i wykarmienia i pełna obsługa męża - samca i niech czasem nie myśli o karierze, a tak bardziej rubasznie żeby tak się stało to trzeba na lato spłodzić dzieciaka a na zimę trampki kupić i będzie w domu siedzieć cicho