• Informacje na temat:

    krojenie warzyw w kostke

Artykuły na temat: krojenie warzyw w kostke
  • Zapiekanka z warzywami

    ...winem i dusimy ok. 3 minut, żeby odparował nadmiar płynu. Sos warzywny rozkładamy na mięsie i całość pieczemy mniej więcej dwie godziny. Pół godziny przed końcem naczynie przykrywamy folią aluminiową...

  • Kaszotto na pieczonych warzywach

    ...6 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soku z cytryny, wsypujemy po 1/2 łyżeczki kminu i chili, mieszamy. Marynatą dokładnie smarujemy warzywa. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej(...). 4. Upieczone warzywa przekładamy na półmisek. Na każdy plaster wykładamy porcję kaszotto i od razu podajemy.

  • Makaron ze śmietaną i warzywami

    1. Kurki czyścimy, krótko płuczemy, osuszamy. Por przycinamy, myjemy i kroimy w plastry, a obrany seler w kostkę. 2. Kurki podsmażamy na maśle przez kilka...

  • Ziemniaczana tarta z warzywami

    ..., dodajemy cukinię i smażymy. Usmażone warzywa łączymy z pieczarkami i szynką, doprawiamy pieprzem, solą, oregano, odrobiną startej gałki muszkatołowej, mieszamy. 3. Ciasto wyjmujemy z piekarnika. Wykładamy...

  • Warzywa w chrupiących ziemniakach

    ..., uformować małe kulki i zapiec. Będą dodatkiem do dania. Warzywa myjemy. Dymkę kroimy w piórka.  Paprykę, pomidory, łodygę selera kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy pieprzem,solą i oliwą, mieszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem. Warzywa wykładamy na ciepłe ziemniaki i podajemy z sosem majonezowo--czosnkowym. 6/2016 Rewia...

  • Omlet z makaronem i warzywami

    ...minut do chwili, gdy spód się zarumieni, a wierzch zetnie. Omlet przekładamy delikatnie z patelni na duży talerz, dzielimy na cztery porcje. Dekorujemy je pozostałymi warzywami i podajemy jeszcze...

  • Klopsiki w zapiekance pełnej warzyw

    .... 4. Ziemniaki kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym oleju ok. 5 minut, aż się zrumienią. W żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem układamy warzywa, klopsy i zalewamy sosem. Na wierzchu układamy...

  • Warzywa  mało znane. Fenkuł, bataty, jarmuż

    Fenkuł (koper włoski) daje sporo możliwości kulinarnych: można go gotować, grillować, dusić i jeść na surowo, np. w sałatce. Wybierajmy okazy z jasną,...

  • Gulasz z kurczakiem i fasolką

    ...1. Umyty pomidor kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy. Warzywa miksujemy na gładką pastę. 2. Obrane cebule kroimy...

  • Ryby smacznie podane

    Dorsz z warzywami 1. Rybę kroimy na mniejsze, ale w miarę równe kawałki, skrapiamy połową soku z cytryny i odstawiamy. Umyte pomidory kroimy w ćwiartki,...