• Informacje na temat:

    krojenie pora do zupy

Artykuły na temat: krojenie pora do zupy
  • Zupy z grzankami

    ..., posypujemy tartym serem i ziołami i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi. Zupa z zielonego groszku i pora Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2 zł. Składniki na 6 porcji: - 300(...) majeranku, - sól i pieprz, - grzanki z jasnej bułki. 1. Por kroimy w paski, solimy i podsmażamy na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do pora i chwilę smażymy. Dodajemy obraną, pokrojoną...

  • Noworoczne postanowienia – pyszne, pożywne zupy na cały rok!

    ...nie tylko przez pierwszą część roku – wprowadzenia do naszego codziennego menu zup. Dlaczego? Bo zupy kryją w sobie wiele zalet!

  • Krem z pora: Idealny na odkwaszenie organizmu

    Przygotowanie Pory starannie myjemy i kroimy na cienkie plasterki, a obrane ziemniaki w małą kostkę. Masło roztapiamy. Wrzucamy pory oraz szczyptę soli. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Do porów dodajemy ziemniaki, mieszamy. Dusimy trzy minuty, po czym wlewamy bulion i sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Gotujemy 20 minut.  Do zupy dodajemy śmietanę, mieszamy i doprowadzamy do...

  • Pora na pora

    Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ odpornościowy. Jest lekkostrawny, bogaty w witaminy i mikroelementy.  Jak wybierać Cebula pora nie może mieć zgrubień u podstawy ani żadnych żółtych lub czarnych plam. Jego liście powinny być zielone...

  • Zupa marchewkowa

    Do zupy podajmy grzanki z czosnkiem.

  • Orientalna zupa z awokado

    .... Zalewamy bulionem,  wrzucamy mięso, pokrojonego pora, doprawiamy pieprzem, solą, kminkiem i gotujemy na małym ogniu 12-15 minut. 4. Ugotowane mięso wyjmujemy z bulionu, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do zupy. Dodajemy pokrojone pomidory, sok z limonki i gotujemy jeszcze 3-5 minut. 5. Kolendrę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i przy pomocy...

  • Fasolka po myśliwsku

    Podstawowym składnikiem zupy fasolowej jest biała fasola, a do tego zawiera mieszankę pokrojonych warzyw – marchewkę, seler, por i pietruszkę.

  • Zapiekanki z warzyw

    ...sera, najlepiej pikantnego, 2-3 łyżki masła. Pory oczyścić, odciąć ciemne części. Najlepiej pokroić je i zamrozić, będą idealne do przygotowania rosołu lub innej zupy. Pozostałe części pokroić - każdego pora na trzy równe kawałki. Bardzo starannie umyć, nie rozkrawając. W dużym rondlu zagotować wodę, lekko osolić, wrzucić pory i gotować 1-2 minuty. Odcedzić, bardzo starannie odsączyć, ostudzić...

  • Grzybowa z makaronem: Smak z dzieciństwa

    Wspomnienia powracają, kiedy do przygotowania zupy użyjemy zebranych w lesie grzybów. Wówczas możemy być pewni, że smak zachwyci gości.

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

Dyskusje na temat: krojenie pora do zupy
  • Re: Krojenie kapusty

    Najlepsza jest szatkownica. Uzywam jej do wszytskiego......zwłaszcza kapusty. Zapewniam że jak ją kupisz nie będziesz mogła się z nia rozstać. Szatkuje nią kapustę pora w extra cieniutkie plasterki do sałatki. Pieczarki. Kiedyś nie lubiałam robic zupy cebulowej którą tak bardzo lubię, odkąd mam szatkownicę duża ilość cebul ścieram w kiklka minutek. Bardzo polecam ten prosty i tani wynalzek. Jesli