• Informacje na temat:

    krem do dekoracji

Artykuły na temat: krem do dekoracji
  • Krem z pasternaku

    .... Doprawić solą i pieprzem. Trochę oregano odłożyć do dekoracji, resztę posiekać i wymieszać z mięsem. Zupę zmiksować na gładko. Wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Ponownie podgrzać i przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz pozostałym sokiem z cytryny.  Gotową zupę rozlać. Do każdej porcji włożyć trochę mięsa. Udekorować oregano i ew. plasterkami pasternaku zrumienionymi wcześniej na maśle...

  • Kurkowa zupa-krem

    .... Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 3. Wyjmij listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Kilka kurek odłóż do dekoracji. Zawartość...

  • Puszysty krem truskawkowy

    ...1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. 15 dag owoców pokroić w plasterki, odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. 2. Galaretkę rozpuścić w ok. 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Śmietankę schłodzić, ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli w wysokim, schłodzonym naczyniu. Następnie zmiksować z galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, wymieszać ze zmiksowaną masą truskawkową. 3. Krem rozłożyć...

  • Szybki krem kalafiorowy

    Przygotowanie: Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafior podzielić na różyczki. W garnku na maśle lekko zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, dodać marchewkę i kalafior, gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji. Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą...

  • Zupa krem z kalafiora

    ...marchewkę, ziemniaki oraz kalafior i gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kilka różyczek kalafiora wyjmij łyżką cedzakową i odłóż do dekoracji. Gdy zupa nieco przestygnie, zmiksuj ją blenderem...

  • Lekki krem z groszku

    ...groszku do dekoracji, osuszamy. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę, którą zaprawiamy zupę, mieszamy. Kiedy danie zgęstnieje, zabielamy śmietaną i zagotowujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Krem przelewamy do miseczek, dekorujemy groszkiem. Podajemy z bagietką z masłem czosnkowym. Zobacz także:

  • Zupa krem z groszku

    ...1. Dymkę umyć, oczyścić, pokroić w pierścionki. Przesmażyć w rondlu na rozgrzanym maśle. Wlać 1 l wody, zagotować. 2. Groszek umyć, oczyścić z twardych błonek i ogonków. Dodać do zupy, gotować 15 minut. Po 5 minutach wyjąć kilka strączków - odłożyć do dekoracji. 3. Zupę zdjąć z ognia, zmiksować z umytymi listkami bazylii, dodać śmietanę (kilka łyżek zostawić, doprawić. Rozlać do miseczek...

  • Zupa krem z pomidorów

    Przygotowanie: Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w niezbyt dużą kostkę. Listki bazylii opłucz i osusz. Kilka odłóż do dekoracji, pozostałe drobno posiekaj. Cebule drobno posiekaj(...) tak długo, aż pomidory się rozpadną. Rozdrobnij je blenderem na mus. Do musu dodaj podgrzany bulion oraz posiekane listki bazylii, dokładnie wymieszaj. Ponownie postaw na ogniu, zagotuj. Dopraw cukrem...

  • Zupa-krem ze szparagów

    .... Mieszając, stopniowo dolewaj gorący bulion. Następnie zagotuj. Do bulionu włóż pokrojone szparagi (kilka czubków odłóż do dekoracji) i rozdrobnij blenderem. Do zupy wlej śmietankę i jeszcze chwilę...

  • Najlepsze przepisy z angielskim kremem cytrynowym

    Krem cytrynowy (lemon curd) jest tak pyszny, że można go jeść samego, ale najczęściej jest stosowany jako dodatek do ciast i deserów.

Wideo na temat: krem do dekoracji
  • Prosta tarta z wyjątkowym przybraniem

    Wystarczy jedynie twarda obieraczka do warzyw lub nożyk do sera - tak właśnie wyczarujemy piękną ozdobę tarty. Okazuje się, że rabarbar doskonale sprawdza się jako przybranie. Jak sprawić, by nasze ciasto wyglądało pięknie? Ola Głębicka w programie "Pytanie na śniadanie" przedstawiła swoją klasyczną tartę z delikatnie cytrynowym kremem i dekoracją z rabarbaru, która idealnie zrównoważy słodycz

  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany

Dyskusje na temat: krem do dekoracji
  • krem do dekoracji

    Mam ogromną prośbe ,mam zrobić tort i chciałabym go ozdobić jasnym kremem tylko nie mam sprawdzonego przepisu ,jeśli ktoś ma sprawdzony i dobry w smaku przepis na taki krem była bym wdzięczna..z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich smakerowiczów

  • Re: Krem maślany do ciast

    Krem jest idealny do dekoracji, ale nigdy do przekładania

  • Re: krem do dekoracji

    Ubijam (0,5l) 30% śmietany z ok 2 łyżkami cukru pudru ,do ubitej śmietany dodaję serek mascarpone 250g zmiksowany z łyżką cukru pudru.Najbardziej lubię serek mascarpone z Piątnicy. Masa jest dosyć sztywna i bardziej trwała niż z samej bitej śmietany .Świetnie nadaje się do przełożenia tortu i oczywiście do dekoracji. Pozdrawiam i życzę smacznego. Ewa

  • Re: Krem z soczewicy

    Zupę o dokładnie takim wsadzie gotujemy w domu od kilku lat zawsze w okresie jesienno -zimowym i bez żadnych porad p.Gessler.Jedyna różnica to brak dekoracji z mięty. Może to cały wkład tej pani.Podobnych przepisow znajdziecie w internecie na kopy.

  • Re: krem do dekoracji

    nudka kochana, ja zawsze robie krem do przekladania tortow a do zdobienia uzywam kremowki z cukrem puderm aby byl lekko slodki ubijam, smietane na sztywno dodaje czasem smietan-fix ale(...) i bardzo gesty kremowy jogurt lub uzywam danio np. waniliowe wtedy ten serek w poloczeniu z ubita smietana tworzy super kremik, polecam naprawde warto, robie tez tak do przekladania tortow, najlepsze sa

  • Re: krem do dekoracji

    Dziekuje za wszystkie porady i przepisy a efekt mojej pracy mozecie zobaczyć na...dawidek.blopix.pl POZDRAWIAM

  • Re: krem do dekoracji

    Ja zawsze robię kremy jajeczne lub budyniowe.

  • Re: krem do dekoracji

    Robiłam tę masę i polecam : ttp://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html

  • Re: krem do dekoracji

    Zrób sobie lukier plastyczny :) Składniki 80 dag cukru pudru 10 dag glukozy w proszku 4 łyżeczki żelatyny 70 ml wody 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego aromat do ciast (polecam arakowy) barwniki spożywcze I patrz jakie cuda możesz robić: http://gdziekucharek6.blox.pl/resource/P1020667.jpg http://kuchniadzieci.files.wordpress.com/2009/10/angel2c.jpg

  • Re: dekoracja ciastek

    W kauflandzie jest pełno tych słodkich dekoracji z oetkera od pisaków cukrowych, lukrów, polew czekoladowych, po posypki, perełki i inne cudeńka. Kupiłam tam nawet ostatnio taki fajny nowy krem do dekoracji ciasteczek w białym kolorze z różnymi końcówkami do dekoracji.