• Informacje na temat:

    kotlety rybne

Artykuły na temat: kotlety rybne
  • Kotlety rybne

    Przygotowanie: Bułkę kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10-15 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Rybę oczyść z ewentualnych ości. Zmiel razem...

  • Kotlety rybne

    Chociaż to placuszki krabowe znajdują się w centrum uwagi w większości restauracji, w mojej rodzinie gwiazdą wieczoru bywają kotlety rybne. Często robiliśmy je z resztek gotowanych ziemniaków lub purée, dorzucając resztki warzyw.

  • Kotlety rybne

    Do charakterystycznych potraw regionu kaszubskiego należą dania rybne, prażnica, czyli jajecznica oraz ciasta – kuch na młodzach czy baba wielkanocna.

  • Rybne kotlety

    Podawaj z sosem czosnkowym.

  • Najmłodsi będą zachwyceni. Kotleciki rybne z kaszą jaglaną

    ..., wymieszaj. Ostudzoną rybę, kaszę, cebulę zmiel w maszynce do mięsa. Można też rozdrobnić składniki w blenderze. Dodaj koperek, jajko i wymieszaj. Uformuj cztery kotlety. Obtocz w roztrzepanym jajku...

  • Kotlety z ryby

    .... Filety rybne umyj, osusz i koniecznie sprawdź, czy nie ma w nich ości. Następnie zmiel je w maszynce do mielenia mięsa. Do miski przełóż zmieloną rybę, dodaj surowe jajko, przesmażoną cebulę, dosyp(...) je starannie w pozostałej bułce tartej. Na patelnię wylej olej, a gdy będzie już dobrze rozgrzany, włóż kotleciki rybne. Smaż je z obu stron na rumiano. Podawaj je, gdy są jeszcze gorące - prosto...

  • ...istna bomba witaminowo-mineralna! A może w sezamie? Zamiast w bułce tartej, kotlety z drobiu lub filety rybne (oprószone wcześniej mąką i zanurzone w roztrzepanym jajku) obtocz w wysypanych na(...)Masło poprawi smak i... kolor! Panierowane, drobiowe lub rybne kotleciki najlepiej jest smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła (nie margaryny!). Dzięki temu panierka będzie jeszcze...

  • Po 30 min zdejmij ostrożnie dobrą część potrawy znad przypalonej warstwy i przełóż do czystego garnka, po czym znowu ogrzewaj. Gdy przypalisz gęstą zupę (np. krupnik, gulaszową), wrzuć do niej na 20 minut skórkę z chleba. Woda na pomoc Gdy zauważysz, że potrawa (np. filety rybne albo kotlety) zaczyna przywierać do patelni, natychmiast zmniejsz ogień do minimum i podlej...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., czyli z przewagą potraw jarskich, choć na stołach pojawią się również mięsa i ryby. Przykładowo: na obiad można podać krem z jarzyn (doskonała alternatywna dla tradycyjnego rosołu) oraz kotlety z warzyw(...) z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • ..., a następnie opanierować w niej krokiety, mięso (np. kotlety mielone), ugotowane warzywa czy rybę. Po usmażeniu panierka z tartej bułki będzie miała piękny, złoty kolor. 4 Nadziewana To znakomity...

Dyskusje na temat: kotlety rybne
  • Re: KOTLETY

    Kotlety można robić z wielu składników, prócz tych tradycyjnych z mięsa mogą być rybne,jajeczne, różnych warzyw ,z ryżu,kaszy itd.jak się pogłówkuje to można je wyczarować z wielu innych ...

  • Re: Kotlety rybne

    Wolę kotlety rybne z ziemniakami i groszkiem. Do tego obowiązkowo surówka z kiszonej kapusty z cebulą i olejem z pestek winogron.

  •  Re:  Co zrobic ze swiezo zmielonym filetem rybnym?

    Ja robię 'kotlety rybne' tzn. do ryby dodaję jajko, namoczoną bułkę, wegetę i czasem startą na drobnej tarce marchewkę. Wszystko wyrabiam,formuję koflety a potem obtaczam w tartej bułce. Próbowałam z wielu rodzaju ryb i zawsze było smaczne!

  • Re: Kotlety rybne

    A dlaczego miałaby ta zasada nie obowiązywać? Moim zdaniem kotlet rybny nadal jest rybą. Szczególnie, jeśli zrobisz go samodzielnie, w domu:)

  • Re: jedzenie na Wigilię

    Ja też mam ten problem, ale zamiast wydawać kasę na catering zrobiłam co innego. Część potraw już mam przygotowane i zamrożone np: gołąbki z grzybami, kotlety rybne do ryby po grecku, surowe ciasto drożdżowe itd. A teściową się nie przejmuj. To jest niestety zazwyczaj jest takie stworzenie, które zawsze znajdzie coś co jest nie tak.

  • Re: Kotlety rybne

    Z założenia do ryb powinno się podać chyba białe wino, prawda? Takie chyba zamówię z alkohol-online. pl Chyba, że kotletów rybnych ta zasada nie obowiązuje?;)

  • Re: galareta z ryby

    Z masy rybnej po ugotowaniu powstanie coś w rodzaju rybnego klopsa można też jeść na goraco, choć wtedy może się troszeczkę rozpadać, ale nie koniecznie musi to zależy od ilości kaszy i jajek jakie dodajemy do masy. jak już będzie wystudzone nie będzie się rozpadać, pokroji się bardzo dobrze. Takie też mozna obsmazyć i podać na ciepło z ziemniakami i surówką. Z tej masy mozna też smażyć kotlety

  • Re: Kotlety rybne

    Oczywiscie to nie jest dokladny przepis ale czasami nie zaszkodzi wiedziec cos wiecej oprocz przepisu na kotlety rybne

  • Re: Kotlety rybne

    A co się przejmujesz tym, jakie wino do czego pasuje. Podaj takie, jakie lubisz. Chociaż ja wybrałabym właśnie jakieś białe, delikatne.

  • Re: Kotlety rybne

    Wiesz, jeśli już zamawiasz i płacisz za przesyłkę, to chyba najlepiej wziąć kilka sztuk różnego rodzaju, wtedy będzie się bardziej opłacać.