• Informacje na temat:

    kluski gnocchi

Artykuły na temat: kluski gnocchi
  • Gnocchi z beszamelem

    ...i podsmaż. Wlej mleko i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Kluski podawaj z sosem i parmezanem. Zobacz także:

  • Kluski i kluseczki

    Kluski śląskie z gulaszem Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków, 1-2 jajka, 4 łyżki (60 g) mąki ziemniaczanej, sól. Gulasz: 700 g łopatki wieprzowej, 2 duże cebule, ząbek czosnku, 2 łyżki smalcu(...). Kluski wrzuć do osolonego wrzątku, zamieszaj i przykryj. Gdy wypłyną, gotuj 3 minuty. Wyjmij cedzakiem. Przygotuj gulasz: mięso pokrój w kostkę. Cebule, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na...

  • Gnocchi i haluszki

    Istnieje wiele wersji tych dań, bo gnocchi możesz zrobić z warzywnego puree, a haluszki serwować np. ze skwarkami i kiszoną kapustą. Spróbuj! Gnocchi to rodzaj włoskich klusek podawanych najczęściej z sosami. Haluszki to kluski słowackie z surowych ziemniaków. Podaje się je z serem, a najczęściej z bryndzą. Włoskie kluseczki Gnocchi robi się z ugotowanych w łupinach ziemniaków. Po obraniu...

  • Włoskie kopytka z dyni

    Gnocchi można jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają jako dodatek do mięs.

  • Rozwazania czwartkowe

    Oczywiscie te rozwazania naszly mnie podczas  klusek, ktore w tym domu nie sa kluskami z dziurka ale zwyklymi kluskami czyli gnocchi wloskimi. Chociaz...

  • Wszystkie smaki pomidorów

    ...: pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki, ulubione zioła, ser mozzarella, sos pomidorowy (z przepisu na gnocchi) 1. Z podanych składników, najlepiej za pomocą miksera, zrobić ciasto, dodając(...) posmarować delikatnie oliwą z oliwek) i każdy dołek wypełnić masą. Piec 20-25 minut. 5. Przed podaniem ostudzić. Gnocchi z sosem z pieczonych pomidorów Gnocchi to rodzaj kopytek, które od naszych...

  • Pyzy, pierogi, kulebiaki

    ..., pokroić na kawałki o długości 1 cm. Gotować w osolonym wrzątku przez 1-2 minuty. Podgrzać przecier, doprawić solą i pieprzem. Polać gnocchi, udekorować rukolą, posypać startą mozzarellą. Kluski(...)Gnocchi z sosem pomidorowym Składniki na 4 porcje: 20 dag ziemniaków, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka suszonego oregano, 200 ml gęstego przecieru pomidorowego, kilka listków rukoli (można też dodać...

  • Unia smaków

    ...z sosem z nowalijek: młody bób, groszek zielony, młoda marchewka, lekko podduszone z wędzonym boczkiem. We Włoszech nazywamy tego typu kluski gnocchi, a niektóre wersje gnudi, czyli nagie, bo są bez...

  • Andrzej Zieliński: Gram, ale nie tańczę

    .... Zanim przyszła do nas, była kucharką na zamku w Dębnie. Gotowała fenomenalnie. Do dziś wspominam jej brudne kluski. Brudne? - Z tartych ziemniaków. Odcinane nożem i kładzione na wodę. Miały taki(...) usprawiedliwienie, że gazeta nie była specjalnie aktualna. Robiłem tę roladę już kilkakrotnie. Pyszna. A coś panu kiedyś spektakularnie nie wyszło? - Kiedyś próbowałem zrobić brudne kluski...

  • Naturalnie smaczne

    ...powstały płytkie rowki. To sprawia, że gnocchi lepiej wchłaniają sos. Zagotuj w garnku 2 litry osolonej wody, wrzucaj kluski porcjami, by się nie posklejały. Gdy wypływają na powierzchnię, wyławiaj je(...) je z piekarnika, połóż na głębokim talerzu. Sakiewki przecina się tuż przed jedzeniem, tak by wydobył się z nich aromat dania. Gnocchi z ziemniaków i dyni z brązowym masłem i szałwią...

Wideo na temat: kluski gnocchi
  • Prosto, ale wykwintnie. Gnocchi i trufle

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka "MasterChefa" Anna Starmach i uczestnik programu Paweł Gradowski przygotowali gnocchi. Jak przygotować takie kluski i z czym można je podać?

Dyskusje na temat: kluski gnocchi
  • Re: Sałatka z gnocchi w pesto

    gnocchi - to kluski w polska trudna jezyka

  • Re: Prosto, ale wykwintnie. Gnocchi i trufle

    Gdyby powiedziała że to kopytka czy inne kluski, to by bogate snoby patrzyły z obrzydzeniem. A tak to powiedzą że to wykwintne danie i lansik jest.

  • Re: Polskie potrawy dla zagranicznych gości

    czy kluski to nie jest wloski klasyk?

  • Re: Gotowane pierogi z mozzarellą

    Oczywiście, że to gnocchi - kluski - zapewne nie pierogi. AMATORSZCZYZNA.

  • Re: Unia smaków

    te kluski to wloska wersja kopytek(polskie sa o niebo lepsze) pisze sie gnocchi a wymawia sie Gniogi . wiec nie ma czym sie fascynowac. chinczycy robie makaron od tysiecy lat i sa w tym o wiele lepsi od wlochow. kuchnia wloska to zadna rewelacja.

  • Re: Kluski i kluseczki

    Kluski śląskie, gnocchi... A najlepsze są zwykłe polskie szare kluchy ze skwarkami i kapuchą zasmażaną!!! Na dugim miejscu szagówki idługo długo nic...

  • Re: Kluski i kluseczki

    Gnocchi? Po co mieszacie ludziom w glowach polecajac MROZONE gnocchi, ktore w Polsce to po prostu kopytka, a nie zadne mecyje.

  • Re: Gnocchi w sosie pomidorowym

    gniocchi to kopytka tak jak u nas podawane na rozne sposoby a czy sa robione widelcem,palcami czy krojone jak nasze zawsze sa to kopytka.Wlosi uwielbiaja kluski pod kazda postacia "dzien bez klusek jest dniem straconym"My na pierwsze danie jemy zype Wlosi makaron SMACZNEGO!!!

  • Re: Pomysł na obiad

    czy nie można napisać zamiast gnocchi kluski włoskie, czy kopytka, w końcu jesteśmy w Polsce i używajmy pięknego polskiego słownictwa

  • Re: Pomysł na obiad

    , to nie prosimy bułki z parówką, czy gorącego psa, tylko właśnie hot doga. Myślę ,że podobnie ma sie sprawa z gnocchi.. Kluski włoskie są różne, a nasze kopytka mimo podobieństwa i to dużego , są jednak kopytkami. A gnocchi , to gnocchi. Chociażby ze względu na kształt i sposób w jaki gospodynie włoskie je formują . Myślę,że w erze internetu , ktos kto korzysta z przepisów zamieszczanych w Smakerze