• Informacje na temat:

    kabaczek faszerowany

Artykuły na temat: kabaczek faszerowany
  • Kabaczek, król leczo

    ...w postaci duszonej, we wspomnianym już leczo - z dodatkiem kiełbasy i wędzonki lub warzywnym. Znakomitą potrawą jest kabaczek duszony, faszerowany mięsem. Wówczas obrane warzywo kroimy tylko wzdłuż(...)Kabaczek jest odmianą dyni, którą wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy...

  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Zielone warzywo pełne zalet!

    Cukinię z kabaczka wyhodowali Włosi. To jedno z nielicznych warzyw, w którym nie odkładają się metale ciężkie, czyli jest ekologiczne z natury.

  • ..., ogórek, kalarepa, ziemniak, cebula, papryka, cukinia, bakłażan, kabaczek, cykoria, seler i koper włoski. Warzywa nadziewane można zapiekać także w folii aluminiowej. Każdą sztukę oddzielnie zawijamy...

  • Patison na talerzu

    ...nagrzanego do 170°C. Gdy w słoikach zaczną tworzyć się bąbelki, zmniejsz temperaturę do 130°C i pozostaw jeszcze kilka minut. Faszerowany na słodko Składniki na 3 porcje: 3 średniej wielkości patisony, 10

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...wegetariańskiego, np. zapiekane kabaczki w sosie koperkowym . Podstawą dania jest kabaczek (bez skórki i miąższu), oprócz tego - tłuszcz, bułka tarta i sos. Aby go przygotować, wystarczy łyżka masła, łyżka...

Wideo na temat: kabaczek faszerowany
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Dyskusje na temat: kabaczek faszerowany
  • farsz

    Ja robię dokładnie tak jak gołąbki i zapiekam w piekarniku. Wyśmienite!!!

  • Re: Kabaczek faszerowany

    robię taki, tylko nadziewam tartymi kartoflami jak na placki też pycha!

  • Re: Kabaczek faszerowany

    też taki robię, tylko nadziewam tartymi kartoflami też pycha!

  • Re: Kabaczek faszerowany

    też ta robię tylko nadziewam tartymi kartoflami - też pycha!

  • Pychota

    Zamiast mielić kurczaka zmieliłam trochę mięsa wołowo - wieprzowego, tak jak do gołąbków.