• Informacje na temat:

    jaki sos do zapiekanki warzywnej

Artykuły na temat: jaki sos do zapiekanki warzywnej
  • Warzywna ostra lazania

    Tak jak w klasycznej lazanii, do tej zapiekanki można dodać podsmażone wcześniej wołowe mięso mielone. Należy wówczas zmniejszyć ilość fasoli i kukurydzy.

  • Rodzaje makaronów. Jaki wybrać?

    ...-żółty) lub żytnia (barwa ciemnobrązowa). Świetny zwłaszcza do gęstych, ciężkich sosów, gulaszu, ale i do lekkiej sałatki czy zapiekanki. 15/2016 Świat i Ludzie(...) i białymi sosami. Ryżowy Otrzymywany jest z mąki ryżowej, nie zawiera glutenu. W klasycznej postaci to cieniutkie nitki. Wystarczy je zalać wrzątkiem na 3-4 min, bez gotowania. Idealny do kurczaka, dań...

  • Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Domowy sposób na Ajvar

    ...kremowej konsystencji, która pozwala zastosować Ajvar nie tylko jako dodatek do mięs i dań z grilla ale również jako dip do przekąsek, dodatek do sosów, kanapek, zapiekanek i pizzy.  Ajvar można podawać...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych...

  • Makaron plus grzyby

    Skorzystaj z dostępności świeżych grzybów i zrób z nich sos lub farsz do włoskiej pasty.

  • ...do zup i sosów – nada im wyrazistego smaku. Z porami przygotujemy też chrupiące placki. Będą wyśmienicie smakować prosto z patelni, polane gęstym jogurtem lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Gotowane...

  • Dlaczego warto  jeść jabłka i gruszki

    ...właśnie w niej gromadzą się cenne antyoksydanty. Korzenny aromat Do jabłek pasują: goździki, mięta, cynamon, anyż, kardamon. Jeśli owoce te zamierzasz dodać do mięsa, sosu, barszczyku, zapiekanki...

  • Pora na dania z pora

    .... Podgrzewamy 250 ml śmietany do sosów (typu cremfine), dodajemy pokrojony w kostkę ser camembert, mieszamy, podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania sosu. Doprawiamy gałką muszkatołową. Foremkę na tartę wylepiamy kruchym (słonym!) ciastem. Podpiekamy w piekarniku. Wyjmujemy, na cieście rozkładamy pory, zalewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy. Knedle w sosie serowo-porowym...