• Informacje na temat:

    jak zrobić sklarowane maslo

Artykuły na temat: jak zrobić sklarowane maslo
  • Potrawy smażone na takim maśle mają lepszy smak i aromat.

  • Używasz masła? 5 błędów, których możesz uniknąć!

    Choć na co dzień staramy się ograniczyć spożycie tłuszczów, całkowita rezygnacja z masła byłaby naprawdę trudna. Wszystko dlatego, że naturalne masło poprawia smak potraw -zarówno ciast i deserów jak i sosów, mięs, a nawet zup.

  • Dieta garstkowa

    ...+ - 1150 - 3250 Zasady diety Rozkład posiłków w tej diecie jest równie istotny jak ich wartość kaloryczna. Tradycyjne trzy posiłki to za mało - optymalne rozwiązanie to jedzenie pięć razy dziennie. Każdy(...) roszponki, 2 garście rzeżuchy, 2 jajka, 1 cebula, 1 łyżka sklarowanego masła, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanego szczypiorku. W misce połącz mąkę z otrębami. Dodaj sól, wlej gorące...

  • Smacznych, rodzinnych świąt!

    INTERIA.PL: Jak wygląda wigilijny stół w Pani domu? Potrawy są tradycyjne, czy pozwala sobie Pani na odrobinę kulinarnego szaleństwa? Jeśli chodzi o jakieś zmiany w tradycyjnym menu, to od czasu do(...) otwierać restauracje w drugi dzień świąt i okazuje się, że na te spotkania już towarzyskie, z przyjaciółmi bardzo chętnie ludzie wybierają restauracje. Jak wyglądają od strony kulinarnej święta w innych...

  • Szkola Alain Ducasse - zupa z dyni, kluseczki z ricotty i grzyby

    ...mieszanych grzybow plaster dyni, cienki - 1 cm 100 g drobno pokrojonego boczku zmiazdzony zabek czosnku galazki tymianku liscie szalwi 2-3 kromki chleba tostowego i sklarowane maslo(...) miekkosci czyli jakies 20 minut. Miksujemy. Doprawiamy 2 lyzkami dobrej oliwy z oliwek. Kluseczki z ricotty : 200 g ricotty 20 g startego parmezanu 20 g maki jajko sol Ricotte miksujemy...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...kluseczkami. 4. Jak zrobić kluseczki? Zetrzeć 750 g gotowanych ziemniaków. Dodać 250 g mąki krupczatki, 80 g masła, 2 jajka, posolić, zagnieść ciasto. Łyżeczką odcinać kluseczki, wrzucać na posolony wrzątek(...)Sztuka duszenia Jakie mięso dusić Zazwyczaj do duszenia bierze się mięso, które nie nadaje się do długotrwałego smażenia i pieczenia. Dusi się też części zawierające więcej błon i ścięgien...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    Sancerre, w której bodaj każdy gospodarz te serki wytwarza, tak jak w podkrakowskich Liszkach prawie każdy robi kiełbasę lisiecką. Serek ma idealną wielkość na jedną porcję i pokryty jest cienką skórką(...), podobnie jak wina ze szczepu cabernet franc, zarówno z Węgier, jak i znad Loary. Do placka spróbujmy pięciokoszyczkowego tokaju, pięcio- lub sześcioletniego. Życzę Państwu radosnych i smakowitych...