• Informacje na temat:

    jak zrobić ozdoby na choinkę z foremek

Artykuły na temat: jak zrobić ozdoby na choinkę z foremek
  • Nie ma to jak obdarować bliskich czymś wyjątkowym. Można to osiągnąć tylko w jeden sposób – robiąc niewielki drobiazg samemu. Zobacz, to naprawdę łatwe.

  • Jak niebanalnie zapakować prezent?

    Jak efektownie zapakować prezent w szary papier, czy elementy ozdobne mogą być również smaczne i czy zawsze prezent wymaga dodatkowego pudełka? Przedstawiamy nietuzinkowe sposoby na opakowanie świątecznych podarków.

  • Co zrobić, by dziecko nie przeszkadzało w świątecznych przygotowaniach?

    ...też swoją choinkę, albo małą dekoracje świąteczną, na którą składać się będą gałązki świerka i wykonane przez malucha ozdoby z kolorowego papieru. Rady dla taty Twoja żona jest zapracowana i nie(...) ukierunkujesz. Wbrew pozorom maluch może okazać się zdolnym i posłusznym pomocnikiem. Przed świętami kuchnia jest fascynującym miejscem, dlatego wszystko, co możesz zrobić z maluchem - rób razem z nim...

  • ...zrobić wszystko, co daje się zamrozić. Najwyższa też pora upiec piernik – do Wigilii zdąży skruszeć. Lepimy pierogi Jednego dnia przygotuj farsz (najlepiej kilka smaków, np. z kapustą i grzybami, mięsem oraz kaszą i serem). Następnego dnia wystarczy zagnieść ciasto z mąki (3 szkl.), wrzątku (1 szkl.), 3 łyżek oleju oraz szczypty soli i... zrobić perfekcyjne pierożki! Z tych samych składników...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    ...i udekoruj chatkę z piernika! Takie bajkowe ciasto z pewnością zachwyci domowników. Zobacz jak zrobić chatkę z piernika Jakie produkty wybrać? Mąka: Do słodkich wypieków najlepiej użyj mąki(...) paniki. Kuchnia to nie apteka,  a nasze babcie mimo posiadania wag kuchennych najczęściej odmierzały proporcje "na oko". Dekoracje czyli jak zatuszować wpadkę Lukier, polewa, ozdoby to nie tylko...

  • ...naprędce jakiś przepis, bowiem nic nie mogłam odnaleźć na necie. A zatem: Ciasto na pierniki 2 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1 szklanka mąki razowej z pełnego przemiału 1/2 małego słoika(...). Do smaku, sól i dużo pieprzu jak ktoś lubi. Wszystko usmażyć, na bardzo wolnym ogniu. Ja nie dodaję żadnych przypraw, bowiem pieczarki mają wspaniały aromat. Smażyć tak długo aż będą miękkie...