• Informacje na temat:

    jak zrobić ciasto do pizzy

Artykuły na temat: jak zrobić ciasto do pizzy
  • Zrobienie dobrego blatu do pizzy nie jest wcale takie łatwe. W domowym piekarniku warto podpiec je, zanim obłożymy je składnikami. Nie wolno go jednak...

  • Jeśli pizza ma smakować tak jak w kraju jej pochodzenia, czyli we Włoszech, musi być dobrze zrobiona. Po czym poznać, że jest OK?

  • Jak przygotować chrupiące ciasto na pizzę?

    ...o temp. pokojowej. Jeżeli to konieczne, dodaj więcej mąki. Ugniataj ciasto, aż będzie elastyczne. Przełóż ciasto do miski i umieść w ciepłym miejscu na 40 minut. Gdy ciasto zwiększy swoją objętość dwukrotnie, wyrób je ponownie i użyj do zrobienia pizzy.

  • ...z 1/2 szklanki wody i podgrzej. Paprykę pokrój, usuń ziarna i wrzuć na patelnię. Przykryj i duś, aż zacznie mięknąć. Gotowy spód do pizzy ułóż na przygotowanej blasze. Posmaruj ricottą, oprósz solą, a na wierzch wyłóż paprykę. Piecz 15 minut w 220°C. Wyjmij, gdy ciasto zacznie się rumienić. Jak przechowywać paprykę? Warzywo to należy trzymać w lodówce, w plastikowej torebce, by zapobiec...

  • Idealne ciasto na pizzę

    Pizzę łatwo przygotować, zawsze się udaje, pozwala wykorzystać resztki wędlin i warzyw. Podstawą pizzy jest jednak ciasto. Spód do pizzy może mieć taką grubość, jaką lubisz najbardziej.  Przepis na ciasto Zalej niepełną szklanką ciepłej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży. Wymieszaj i odstaw do rozpuszczenia. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek, łyżeczkę soli i cukru (najlepiej pudru). Wsyp...

  • Jak nauczyć się gotować? 4 porady Kubusia Puchatka

    Nauka gotowania – jak zdobyć tę umiejętność i ją polubić? Dlaczego w ogóle warto? Posłuchajmy najsłynniejszego łasucha na świecie, który wie, że małe Conieco to jedna z najważniejszych rzeczy w życiu, a w przyrządzaniu posiłków najlepsze jest to, że można się nimi z kimś podzielić.

  • ...na odrobinie oliwy, a potem wykorzystajmy do obiadu lub jako farsz do pizzy czy na zapiekanki. Można też dodać do nich nieco żółtego sera, zawinąć wszystko w naleśniki i zapiec w piekarniku. Zrób(...) produktów w naszym jadłospisie. W dodatku te zdrowsze, jak wołowina czy gęsina, kosztują najwięcej. Warto więc przynajmniej dwa razy w tygodniu zastąpić tradycyjne obiady, składające się z ziemniaków...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...temperatury razem z blachą, na którą będziesz kłaść pizzę. W ten sposób, podobnie jak w pizzerii, trafi ona od razu na gorący spód. Składniki: ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej(...) rozgrzaną blachę połóż rozwałkowane ciasto, posmaruj je 3 łyżkami sosu pomidorowego, ułóż pokrojoną w plastry mozzarellę i pomidor. Piecz, aż brzegi pizzy się zrumienią, a ser roztopi. Po...

  • Pizza domowa

    Smakuje jak w pizzerii albo lepiej. Zwłaszcza pizza twarogowa...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Wiele osób nie przepada za nudą w kuchni, jednak wciąż sięgają po te same dania, nie mogąc znaleźć inspiracji do zmiany. Co zrobić, by znane ci smaki zyskały zupełnie nową odsłonę? Pizza na słodko Mówi się, że wielbiciele pizzy dzielą się na dwie grupy: tych, którzy uwielbiają słodkie dodatki i takich, którzy za żadne skarby nie pozwolą, by ananas z brzoskwinią znalazły się na ich...

Dyskusje na temat: jak zrobić ciasto do pizzy
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    , cebula, wędlina 100g, przyprawy, olej Z mieszanki pizzy w proszku i wody przygotować ciasto w/g przepisu na opakowaniu, a następnie ułożyć w naczyniu wysmarowanym olejem. Ciasto posmarować olejem(...) zamieszczone przez użytkownika Vitalii - 86skorpion86 Jak zauważyłam, kilka z nich to właśnie te "oryginalne" z Mango. Jak do tej pory zdążyłam zrobić skrzydełka. Były pyszne, bo chrupiące z wierzchu, ale

  • Re: Sekret udanej pizzy to... ciasto!

    "Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?" - pożałowania godna ignorancja, brak smaku i kompletny brak wiedzy. Chrupiące to są suchary, wafelki i paluszki słone ale na pewno nie pizza, a już na pewno nie "pyszna" pizza. Współczuję wam jeśli zamiast normalnej, porządnej pizzy musicie "chrupać" jakiegoś krakersa z sosem....

  •  Re:  Ciasto na pizze

    swego czasu książkę kucharską. Poniżej podaję przepis na ciasto właśnie z tej książki: 400 gr mąki, 25 gr. drożdży piwnych, olej, sól. Wysypać mąkę, dodać sól i olej, zrobić dołek i wlać drożdze rozpuszczone uprzednio w ciepłej wodzie. Wyrobić ciasto, zrobić kulę, obsypać mąką, włożyć do naczynia, przykryć i niech wyrasta przez przynajmniej 2 godziny. Potem, jak zwykle, dodatki na wierzch i piec

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    TEN PRZEPIS PISMAKU TO SOBIE WŁÓZ MIEDZY BAJKI NIE MASZ POJECIA JAKI POWINIEN BYC PRZEPIS NA DOBRE CIASTO PIZZY TWOJ PRZEP[IS TO TANDETA I PASZKWIL !

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    Ciasto jest istotne ale bardzo duży wpływ na rezultat ma odpowieni wypiek. W domowym piekarniku rezultat jak z pizzerii można osiągnąć stosując kamień do wypieku pizzy. To naprawdę działa.

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    Oczywiście mąka powinna być specjalna,taka do pizzy,inaczej nie będzie smakowało jak w pizzerii.

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    Krzyśku, to o czym Ty piszesz, mam na myśli konieczność dodawania cukru, to nazwijmy to przepis na "polską" (ekspresową) pizzę. W dobrych włoskich ciastach do pizzy nie stosuje się cukru, a właśnie sól. Podstawa to wyrastanie ciasta przez kilkanaście godzin. Tak więc widzisz, że nie trzeba być, jak Ty to nazwałeś "nieogarniętym", żeby pominąć cukier w przepisie. Pozdrawiam.

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    http://grabczynskam.blogspot.com/2015/03/odchudzona-pizza.html wersja mojej pizzy, zapraszam!

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    pizze piecze sie okolo 5 minut w piekarniku nagrzanym na maksa, najlepiej zaopatrzyc sie w kamien do pieczenia pizzy, nagrzewasz go w piekarniku i na niego wykladasz pizze

  • Re: Jak zrobić ciasto na pizzę?

    Zgodzę się z adamir cukier jest potrzebny i jedyne co jest nie tak w przepisie to za mało mąki, ja dodałam 3 szklanki i wyszło idealne - cienkie i pyszne! Ale nie zgodzę się, że jest potrzebny kamień do wypieku pizzy, żeby uzyskać taką samą jak w pizzerii... Po prostu nastawiasz piekarnik na najwyższą temperaturę jaką możesz i pieczesz - w moim przypadku to 250 stopni.